Lösenord

måndag, juli 31, 2017

Att skaffa bil

Jag och Emil har ju pratat mycket om vår framtid och hur det kommer se ut när jag flyttar till Nypan i höst (så pepp!), och en av sakerna som jag ser fram emot allra mest, det är att skaffa bil. Sedan i vår har vi pratat om att köpa en bil ihop, och vilken sorts bil har nästan varit självklar. Mini-cooper!

Speciellt här i Paris så kryllar det av fina mini-coopers, stora som små, klassiska som moderna. Och alla är så otroligt söta! Just nu är jag lite kär i de röda och de vita - speciellt de med schackrutor som detaljer.


Tidigare kan jag mig inte mena ha så stor erfarenhet av att köra massor av olika bilar. De bilar jag upplevt som har lite fart i sig, det är antingen när jag lärde mig köra i pappas BMW x3, eller när Marcus och jag åkte ned till Motala i hans nya Subaru. Personligen kan jag nog säga att jag föredrar lite mjukare bilar, och allra härligast har faktiskt varit Emils farbrors mini. 

Vilket är faktiskt den vi ska köpa också!


Ser verkligen fram emot friheten att inte behöva frysa arslet av mig på vägen till plugget (i.e. jobbet!!), vänta på bussen i all evighet eller och kunna storhandla.  Och förutom att det är jädrigt praktiskt (jag kan hälsa på farmor och farfar när jag vill?!) -att skaffa bil är ju dessutom en hel del vuxenpoäng, visst?

Och vilken är er drömbil?


10 kommentarer :

 1. Ja egen bil är definitivt massor av vuxenpoäng och att skaffa den tillsammans med någon annan dessutom en hel del "relationspoäng" (jag tänker att det är ju trots allt ett ganska stort köp och att göra det med någon annan visar att man är seriös med den personen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relationspoäng.. Så hade jag inte ens tänkt, men otroligt sant! Har du någon drömbil, Fredrika? :D

   Radera
  2. Jag gillar att köra bil men har ingen egen och är inte så insatt i utbudet. Om jag skulle köpa en skulle jag nog få läsa på en del och jag skulle vilja ha en så miljövänlig bil som möjligt. Har hört talas om flera fossilfria alternativ som elbil, biogasbil och vätgasbil men har ingen aning om vad som är bäst eller mest praktiskt. Vill inte att det ska vara för svårt att hitta ställen att tanka :)

   Radera
  3. Nä, det är sant.. det är verkligen en djungel, det där.. :O Har inte ens tänkt tanken på elbil, men numera är ju det ett toppenalternativ när det börjar komma fler tankningsställen!

   Radera
 2. Spännande, och håller framför allt med om att det innebär både en massa vuxenpoäng, och relationspoäng som Fredrika skriver om. :) Jag kan dock ha fått för mig fel, men Emil har väl inte (?) körkort? Är det något han tänker skaffa i sådana fall?

  Om jag någon gång skaffar bil (och körkort!) vill jag också ha en Mini Cooper. Helst en ljusblå :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Emil har inte körkort än, men han är på väg att få det. Han övningskör och teoripluggar lite peu en peu, och jag vet redan att han är på god väg. Detta blir dessutom en extra spark i hans bak att faktiskt ta körkortet till slut ;)

   Åh, de ljusblåa är också så söta! Har du kört en mini någon gång? :D

   Radera
 3. Visst är det vuxenpoäng. Min första bil var en citroen C3, en fantastiskt billig bil i drift. Numera kör jag en större volvo, men plats för barnvagn etc..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, vad bilen förändras efter livets svängar... Är c3:an fortfarande ditt ömmaste bilminne, eller har du andra?

   Radera
 4. Mini måste ju vara goals alltså! Jag har en svaghet för "sötfula" bilar. Jag skulle vilja ha en riktigt retro bubbla men de är väldigt svåra att få tag på i fräscht skick. Nu längtar jag mest efter den dagen jag och min sambo har råd för att köpa en hybrid (eller renodlad el men det känns väldigt långt borta). Just nu kör vi Opel men den känns som en legobil men en tar sig framåt iallafall. :) Bor så centralt och nära till Ica så behöver sällan köra längre sträckor så. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, en bubbla vore SÅ nice att ha. Men som du säger, så svårt att hitta + antagligen superdyrt när en väl finner det..
   Hur känns Opeln som en legobil? :P Haha, men det viktigaste är att den funkar! :))

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)