Lösenord

torsdag, juni 15, 2017

Lista om beroenden, funderingar och hur man lyckas ragga upp mig

Hur har din dag varit?
Hittills helt fantastisk! Vaknade av pling från Emil med finurligheter, söta pussemojis och idéer, sedan ringde min far som jag inte pratat med på typ en månad, och nu har jag vaknat upp till perfekt sommartemperatur, en helt ledig torsdag och massor av promenadsug!

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Åh, om jag ändå mindes det..! Har för mig att Richard varit en favorit hos min mor. Själv försökte jag döpa mig till Felicia i 10-års-åldern. Det tyckte jag var ett förhimla fint namn.

Vilket är ditt största beroende?
Socker. Salt. Paris. Hångel.

Vad gör du när ingen annan ser?
Pillar på nagelbanden. Äter mat jag tappat på golvet. Eller vänta.. Det gör jag ju när andra ser också. *my bad*

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Mjä, mja... "helt vanligt" skulle jag väl inte påstå att det är, men just att hoppa och slå ihop klackarna är något jag tycker ser så vanskligt komiskt ut. Skrattar varje gång.


Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
OCD, lätt. Småtendenser är ju vanligt, visst? Exempelvis, än idag klarar jag inte av att gå på A-brunnar utan att knacka i ryggen... Hade flera OCD-tendenser när jag var mindre - att jag var tvungen att dricka 4 sekunder varje gång jag drack och sedan ställa ned glaset *exakt* rakt med botten mot bordet. Lyckades jag inte var jag tvungen att dricka 4 sekunder till och försöka igen. Det var ett tag där när pappas familj blev galen på mig, för att jag aldrig slutade ta upp och ställa ned glaset vid middagsbordet...

Vad beställer du på krogen?
Pepsi Max/Cola Zero. Fast egentligen går jag ju inte på krogen, så det är en stor fet lögn.

Vilken är din största skräck?
Jag är hiskeligt rädd för fysisk smärta. Den värsta skräckfilmen jag någonsin sett och kan tänka mig är Saw-filmerna. Verkligen helt vidrigt, och bara tanken på att falla i en grop med sprutnålar eller riva sönder huden med rakblad eller liknande får mig helt gråtig.

Hur gör man för att ragga på dig?
Visar intresse. Ger komplimanger, men är ändå utmanande. Självsäker, men inte kaxig.
.... Okej, inser att detta låter så tråkigt vagt, men typ, ett konkret exempel: Kom fram till mig, och le mycket. Börja prata om något random, men aktuellt i situationen och därmed improviserat och lättsamt. Ha självdistans och skämta om dig själv. Fråga frågor om mig, men var inte rädd att delge saker om dig själv också. Berör mig lätt, kanske på armen eller handen, när det passar. Skratta åt mina skämt (viktigt!), lyssna och kontra mina klipska kommentarer med något som är lika klipskt. Visa att trots att det finns många andra runt om, så är jag fortfarande den mest intressanta på hela platsen, och att du är glad att det är just mig du pratar med. Pluspoäng: Bjud mig på något sött att äta.

Vad har du funderat över på sistone?
Mycket kring hur det kommer bli när jag och Emil flyttar ihop. Lyckorus, ångest, förväntan, oro, pirr... Rädsla över att jag inte kommer trivas i hans lägenhet. Kommer jag känna mig som hemma? Vad kan jag göra för att känna mig mer hemma, i så fall? Kommer det hjälpa? Kommer jag vara lycklig där?


När skäms du?
När jag gör fel. Mest av allt när jag blir påkommen med att ha gjort fel fastän jag tror att jag gjort rätt.

Vem är den mest kända människa du talat med?
Räknas jag själv? *haha, skämt åsido*--- Nej, jag tror bannemig inte jag har talat med en kändis. Någonsin.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
Hmm.. "Kalas" kan jag säga rätt ofta. Eller prefixet "tok-" (har ni säkert märkt här i bloggen). På franska säger jag ofta "tout à fait !" (precis!/exakt!).

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Jag får ofta höra att jag är väldigt social och framåt, vilket är roligt, eftersom jag själv identifierar mig som introvert. Många säger ofta emot när jag säger att jag är mestadels introvert... Men det är ju också för att när jag *utövar* min introvertism så är jag ju själv, och då ser dem mig inte. De ser mig bara när jag är social och framåt, för det är då jag är med dem. *logik*

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag är kissnödig exakt exakt hela tiden. På riktigt. Minst 10-11 gånger på en dag, och 3 gånger under natten är inte omöjligt. Frågar mig om det är te-drickandet eller vanan som ligger bakom.

Vad gör du när du är ledsen?
Går in i mig själv och försöker reda ut mina känslor i ensamhet. Och gråter.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Något lätt och sommarfint. Typ min fjäderklänning! (exakt ett år mellan bilderna). Älskar den för att den är bäst att bära utan BH.


Har du någon gång slagit någon?
Knytnävsslog min syster i fejan när vi var små en gång hos farmor och farfar. Kommer ihåg det än idag. Hur jävla stark jag kände mig, för det måste gjort förjävla ont på henne. Hon grät som ett litet barn och jag kände bara att *YES* detta bråk vann jag! mvh världens sämsta syster. Men annars har jag inte slagit någon - nej.

Vad ser du fram emot just nu?
ATT EMIL KOMMER TILL PARIS! Om 10 dagar!

2 kommentarer :

  1. Jag tror att många helt enkelt inte vet vad introversion är. De tror att det betyder att man är blyg eller inte gillar människor. Konstigt egentligen för det pratas ganska mycket om introversion och många identifierar sig som introverta...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog exakt det som ligger bakom, faktiskt. Det är synd att människor använder sig av, eller dömer begreppet utan att faktiskt veta vad det innebär.. Men ja, sådant finns det ju mycket om i världen (dvs: begreppsförvirring kring betydelse av "feminism" osv osv)...

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)