Lösenord

söndag, juni 18, 2017

Fiktivt: Min perfekta dag

Nu, mina vänner, till ett väldigt speciellt och nervkittlande inlägg! Jag ska nämligen beskriva min perfekta dag för er - så som den skulle se ut om jag fick bestämma alla omständigheter, kontrollera väder liksom känslor liksom händelser liksom upplevelser.
Och vet ni vad det bästa är? Om bara en vecka kommer jag kunna uppleva denna dagen flera gånger om, om jag så vill! *i stora drag*

Under min perfekta dag vaknar jag upp i Paris. Men inte med vem som helst - med en varm gosig kropp bredvid min, som jag kan slingra mig runt och krama så hårt att även han vaknar till liv. Jag får sömniga morgonpussar och massor av njutningsfullt gos *if you know what I mean* och sedan är vi redo att tackla dagen.


Sedan smyger vi ned till boulangeriet, han och jag. Jag hälsar glatt på de som jobbar där, och Emil beställer baguetten så duktigt att jag blir helt stolt! "Une demi tradition, s'il vous plaît." Tänka sig, så han kan! Så beställer vi även lite croissanter också - det är ju ändå en perfekt dag!

Baguetten är helt varm och nygräddad, lagom ljus (pas trop cuite) och ryker när vi bryter av toppen och provsmakar på vägen hem.


Vi tar oss upp för de sju trapporna med lätthet och dukar upp för frukost. Så här fint är det- med baguette, croissant, nutella, te och sylt. Medan vi äter pussas vi, lyssnar på fransk musik och peppar inför äventyren som ska ske under dagen.


När vi är alldeles lagom mätta och belåtna, har tagit en dusch och klätt oss för den lagom varma temperaturen utomhus, så går vi ut. Vi möts av vyer likt nedan.
Efter några timmars strosande med handhållning, fotografering och hångel så blir vi crêpes-sugna. Ja, och eftersom det är en perfekt dag så tvekar vi inte ens!


Crêpes med nutella!


Efter crêpen känner vi oss lite matkom:iga, och vill gå och vila lite i en park. Vi traskar upp till min favoritpark i 17e arrondissemanget - Parc Monceau. Där hänger pilträden mjukt ned med sina kvistar i vattnet, fåglarna kvittrar melodiskt och vinden blåser lätt och svalkande mellan trädstammarna.


Det finns människor runt omkring oss som pratar franska, men inte så många så att det blir brusigt eller stör. Tillsammans med fågelkvittret blir det ett härligt bakgrundsljud till vår parkvila. Det är alldeles perfekt för att lägga sig ned i det tjocka gräset, halvt i skuggan, halvt i solen. Där ligger vi mot varandra, jag med huvudet på hans bröst och förutom att ligga och blunda och njuta, så löser vi även korsord, och läser lite ur en bok.


När vi vilat oss ett tag fortsätter vi promenaden. Vi fascineras av fasader likt denna.


Så börjar det närma sig middagstid, och crêpen har lämnat plats för ett hungersug. Vi går till vår favoritpizzeria, och slår oss ned för varsin pizza! Jag tar en margherita med massor av färsk basilika, och Emil tar en pizza som han tycker är fasligt god!


Medan vi sitter på uteserveringen och äter så börjar det spöregna. Vi sitter tryggt under markisen, men hör hur regnet smattrar bara några meter ifrån oss, och det låter underbart.

Vi sitter kvar länge vid bordet, håller hand och tittar in i varandras ögon. Vi pratar om framtiden, våra drömmar och vad i den andra som gör oss extra kär. Om saker vi tänker och känner och det enda som bryter ögonkontakten är kyssarna. *cheesy deluxe, men det är min perfekta dag, okej?!*

Precis när vi betalat för oss avtar nederbörden. Vi traskar hem i ett nattsvart Paris och luften är sådär lätt och frisk som den är när det är natt och just har regnat. När vi kommer hem bäddar vi ned oss under täcket, och plockar fram varsin burk med... glass, såklart.


Min favoritglass. (som dessutom är toksvår att hitta i Paris?!).


Vi har tända ljus och vidöppet fönster så att luften kommer in, och vinden gör att lågan dansar över rummet och ger ett sådant där underbart varmt, vackert och levande sken. Medan vi äter så tittar vi på en film - Emil får välja, och jag ligger bara och småtittar medan jag egentligen drömmer om oss och om Paris. När burken är slut är vi sådär riktigt dåsiga och trötta, och somnar tätt ihop.

Disken tar vi imorgon.

12 kommentarer :

 1. Vad härligt att du har en sådan, perfekt dag, som du kan se för dig :) som dessutom är helt rimligt att få uppleva om bara någon vecka! Den låter ju fantastisk, med rätt person, rätt samtal, rätt område, rätt mat och rätt atmosfär. Hur skulle det kunna bli bättre, även om de rent konkreta utförandena säkert varierar mellan individer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju faktiskt helt rätt i det. Stämningen och värderingarna är densamma, men yttrar sig bara i olika form beroende på vem man frågar. Crêpes kanske blir en chipspåse för vissa, promenader kanske blir klättring, film kanske blir läsning.. Men principen är ju densamme! :)

   Radera
 2. Levde mig verkligen in i denna lilla berättelse eftersom du beskrev den precis som du brukar beskriva dina verkliga dagar, t.o.m. med bilder till. Och det roliga var att jag störde mig inte alls på att det var cheesy (tvärtom, det passade så bra in i en perfekt dag) däremot när det började regna ba: NEEEJ, inte på Emelies perfekta dag, nu blir den förstörd! Hehe, märks det att jag inte gillar regn? Men sedan var det ju så fiffigt ordnat att det slutade tills ni skulle gå hem och jag håller med om att det faktiskt är väldigt mysigt att sitta och lyssna på regnsmatter. Låter sammanfattningsvis som en väldigt härlig dag! Har Emil läst inlägget? Hade han något att tillägga eller är det en perfekt dag även för honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, men söte! Jag tycker faktiskt riktigt bra om regn - med en klausul. Det måste antingen spöregna eller inte regna alls. Dugg är så tråkigt. Jag menar, om jag nu SKA bli blöt så vill jag helst av allt bli dygnsur så jag kan springa in, ta en varm dusch, dricka varmt te/choklad och göra det till en mysig stund. Inte bli lite kall om fötterna och huttra. Nä, halvdana upplevelser är bra tradiga, enligt mig...

   Emil läste inlägget igårnatt! Han skrev såhär: "Det där var riktigt underbar läsning☺️ Tack, hjärtat❤️ Fick den där varma och gosiga känslan inombords💕 Det lät som en helt magisk dag❤️ Hoppas vi får många sånna i sommar❤️"

   :')))

   Radera
 3. Fastnade för tre saker: Nutellacrëpes. Har aldrig känt någon böjelse för att beställa just dessa, men ska kanske prova vid kommande besök...?
  Tjockt gräs: Visst är gräset märkligt tjockt och strävt i franska parker? Inte alls som det svenska.
  Regn under markisen: Det är verkligen mysigt att befinna sig i skydd när det kommer en skur. Minns många smattrande stunder från tält,i ungdomen, och senare från campingbilstaket bl a, men även från besök på restauranger och caféer i Paris. Paraplysmatter i Tuiellerierna kan t o m det vara helt OK!
  Hoppas du får uppleva drömdagen, det är ju högst troligt dessutom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, inser du detta... nu? Har jag inte totalspammat om nutellacrêpes sedan typ bloggens begynnelse? :P
   Och jag har faktiskt aldrig tänkt på gräset så... Väldigt intressant, måste utforska närmare idag!

   Tack, jag är säker på att jag faktiskt kommer ha många liknande dagar som dessa inom en riktigt snar framtid :D

   Radera
 4. Åh härligt! Apropå glassen, tror nästan de har tagit bort den ur sortimentet (i alla fall i Sverige) Är en av mina favoriter!

  SvaraRadera
 5. MYS! :) Jag provade faktiskt din favoritglass för några veckor sen då de sålde den + någon Peanut Butter smak som smakade helvete (har fortfarande kvar den i frysen & har försökt äta upp den flera gånger men klarar bara av att äta några tuggor innan jag får nog, DÅ är det en äcklig glass!) för bara 20 kr på Willys!!! Då var jag ju tvungen att köpa dem & prova dem! Din favorit var god minsann men den andra smaken vill jag aldrig mer ens se i butiken, finns det några konstiga människor som äter den frivilligt?! Nu i helgen köpte jag 5 st Let's Deal deals på Ben & Jerry's (man får då köpa dem för 39 kr istället för 50+ som de oftast kostar) & ska i veckan gå och köpa MIN favorit Chocolate Fudge Brownie! :D Det är väl helt rimligt att ha 5 st i lager i sin frys såhär under sommaren? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha 5 glassar i frysen..? Ditt... FREAK?!

   Haha, nej, men har jag alltid ett glasslager jag, året runt. Även under vintern kommer jag ihåg att jag hade som mest 9 olika Ben & Jerry's-glassar i frysen, och köpte ny så fort jag åt en av dem. På den tiden man hade stor frys <3

   men håller med om att allt med jordnötssmör smakar vidrigt :((( Och SÅ avis på dina deals!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)