Lösenord

tisdag, juni 20, 2017

15,5-timmars Skype-dejt

I lördags hade jag och Emil en  heldags-Skype-dejt inbokad. Eftersom jag varit lite *douche*-ig och varit neggo till denna idé när den först föreslogs (pga olika anledningar som egentligen inte rör dejten), så kände jag mig kalasdum och bestämde att Emil skulle få planera oss genom denna dejtingdag. Han hade vissa ledord: Gemensam frukost, samtal, hemnet, pizza, film och glass. (vilket är roligt, för det är nog exakt de ledorden jag också valt om jag fått bestämma en optimal dejt).


Vilket gjorde att jag hade gått och riktigt längtat efter den här dejten. Som påbörjades såsom ovan; baguette-frukost med en lika morgonpigg Emil på en skärm 1656 kilometer ifrån mig.

Sedan låg/satt vi i sängen/soffan på respektive plats, diskuterade framtiden och den kommande flytten i höst, om sommarplaner och drömmar, scrollade hemnet tillsammans och bara umgicks. Emil hade tvättstuga och jag småbloggade de stunder han inte satt vid datorn.


Emil sade att"jag trodde den här dagen skulle innebära massor av dötid, men nu är klockan redan halv fem?!". Och det är sant faktiskt - dagen gick obegripligt snabbt. Vi hade både starka, vackra samtal, men också intenstivt jobbiga samtal. Vi har ju kommit fram till det att det är omöjligt att sitta mer än 5 timmar på Skype utan att ha någon sorts oenighet eller jobbigt samtal. Det bara är så.

Men snart började magarna kurra och vi kirrade pizza! Emil bakade sin egen och jag köpte min på favoritpizzerian.


Sedan snapade vi om det, givetvis. Först jag - sedan han. 


Under pizzasmaskandet satt vi fortfarande på varsin ände och pratade om högt och lågt. Jag var så tacksam för att Emil är den han är - att han är en person med vem jag verkligen kan diskutera ting, svåra som lätta, och där eventuella problem kan preventeras eller/och lösas genom konversation. Hans EQ är något beundransvärt, alltså.

När klockan närmade sig 20 plockade vi fram kvällens vinnare. Vi satte på en film - Emil fick välja och det blev den gamla klassikern School of Rock. 


Tyvärr hittade jag inte min favorit Fairly i butikerna, men var däremot inte det minsta besviken med mitt andrahandsval!


Efter filmen var jag inte alls sugen på att stänga ned och sova, så jag föreslog att vi fortsatte vårt Jack Black-maraton. Vi kompletterade med The Pick of Destiny, där jag låg och sjöng med i låtarna i telefonen medan vi tittade.

Sedan pratade vi om att det bara var några enstaka dagar kvar. Några enstaka dagar till vår Paris-semester tillsammans.  Finns ingenting jag längtar till mer. När vi lade på hade det gått lite mer än 15 timmar och 30 minuter. Det är vår längsta Skype-dejt hittills.

20 kommentarer :

 1. Hemnet..nu blir jag nyfiken.. Jag besöker själv sidan dagligen, trots att jag bor väldigt vackert, i skogen, på landet med min lilla familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en väldigt hemtrevlig sida att besöka :))

   Radera
 2. Haha, alltså jag läste först 5,5 timmar och ba: 5,5 TIMMAR! F-N VAD LÅNGT, NU HAR DE BLIVIT GALNA PÅ RIKTIGT! Och sedan fattade jag hur lång dejten egentligen var... Hatten av för er, jag är så grymt imponerad av hur ni har löst distansgrejen och hur ambitiösa ni är i ert förhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, återigen fick din kommentar mig att skratta! Läste den högt för Emil och ba.. "Jaa, för en tid sedan tyckte jag också 5,5h på Skype var långt.."... Men vi tar det till helt nya nivåer, haha!

   Radera
 3. JÄKLAR!! Jag tyckte att jag hade ett långt samtal med min kille på 2,5 timmar haha bra jobbat! Mysigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack!! Och 2,5 är inte fy skam det heller, kan jag inte påstå! :O Vi gjorde ju massa annat samtidigt/emellan vi pratade på Skype, typ tvättstuga och så... ;)

   Radera
 4. 15½ timmar, wow, kul! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en riktigt rolig milstolpe!

   Radera
 5. I Sverige har Fairly nuts slutat säljas!!!!!!!! RIP det är ju den allra bästa :(((((( Och gu va mysigt med en hel dejtdag sådär, även om den är på distans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte hittat den på jättelänge samt finns den inte längre på de där "glasskorten" som sitter på dörrarna in till glassen hehehhe bästa förklaringen :(((

   Radera
  2. Den är inte borta på hemsidan, så jag håller hoppet uppe!!!

   Radera
 6. Nej men...??? Det är GALET? hahah.
  Har även tänkt på en grej... jag själv hatar skype, av den enkla anledningen att det laggar så otroligt mycket vilket leder till (eh kort stubin otålig hej) att jag blir irriterad och vill stänga av. Gör det aldrig det för er?
  Men wow vad ni är imponerande!
  Fråga nummer två: att ni kollar på hemnet ihop; är det i underhållningssyfte eller ska det eventuellt leda någonstans...? :DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myyyy! Mjo, det laggar då och då, men ändå väldigt sällan! Det beror nog mycket på vilken internetuppkoppling man har, och hur stabil den är.. :/ Igår tillexempel, laggade det hela tiden, men annars är jag van vid att det laggar kanske 1 gång av 10.

   .... Och för svar på fråga två... Det kanske kan leda till någonting...:O D: <3

   Radera
 7. Så mysigt med en hel dag! Ändå imponerad hur mycket lösningar ni har på er distans. Credd 😘

  SvaraRadera
 8. Oj, vilken lång dejt! Tycker det är spännande det du nämner kring att ni aldrig kan skypa längre än 5 timmar utan konflikter, upplever du något liknande i verkliga livet? Jag märker att det ofta blir konflikter när jag har umgåtts med folk för intensivt IRL :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud, det tror jag verkligen! Jag tänker att när man är tillsammans mycket IRL också, SPECIELLT under samma omständigheter som Skype (dvs: man gör ingenting mer än att sitta och stirra på varandra och prata) så är konflikter bound to happen, och att man till slut stör sig på ett eller annat. Jag tror dock det är lättare IRL eftersom man kan göra saker, gå ifrån då och då, och faktiskt uppleva mer tillsammans än bara det här gloendet och pratandet. Däremot tror jag även att distansen gör det LÄTTARE att bli lättkränkt, eftersom man inte får samma fysiska bekräftelse och därför blir man sårad så mycket snabbare om man kommer in på ett känsligt ämne.. Vad tror du? :)

   Radera
 9. Asså wow, vilken dejt! Ni är så fina <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)