Lösenord

onsdag, maj 10, 2017

Svart mini-cooper och en burgare med Loïc

Nu ska ni få höra om en av mina lediga veckodagar - som innehöll två av de sakerna jag tycker om som allra mest: Promenader och middagsdejt. Men först till promenaden. Eftersom jag nu faktiskt är LEDIG när jag inte jobbar (eftersom första utkastet av rapporten är skickat för godkänning) så har jag så mycket tid på händerna?!

Exempelvis tid att oväntat ramla över den här saken och få lyckopirr i kroppen. Dessutom med en perfekt vinkel.


Eller se de här fasaderna och tänka att de som bor där inte ens kan föreställa sig hur lyckligt lottade de är. 


När jag återigen var nära mig så sprang jag förbi den här lilla innergården. Såg en (av de miljontals mini-coopers som rullar omkring i Paris - fransoserna älskar mini-coopers, let me tell you) svart mini-cooper så var så jädra fin. Ville ha den. Tänkte på Emil och våra roadtrips med hans farbrors mini-cooper. Älskar mini-coopers.


Vid 18-tiden mötte Lolo upp mig och jag övertalade honom att promenera till överenskommet middagsställe. Det var en redig köttrestaurang (jag ville ha pizza, han kött - denna gång blev det kött) på Persillé. Såhär peppig var jag!


Stället hade en riktig snygg dekor. Väldigt butch, precis som maten på menyn.


Lolo var speciellt intresserad av köttdisken de hade mitt i restaurangen, av högkvalitativt kött av bra uppfödda kor, tjurar, lamm och grisar. (Han köpte med sig två köttstycken hem sedan också - han blev helt såld på konceptet).


Jag beställde in en burgare och Lolo tog en råbiff. Länge sedan jag åt burgare nu. Jag har varit helt nere i pizza-träsket på sistone (och är fortfarande).


Min fina vän!


Och här är jag! Sommarklädd och sommarglad. Ser även ut som mitt hår blivit solblekt, ansiktet lätt fräknigt och rosigt och inget smink. Som om en sommarbris greppat tag och rufsat till håret lite också. #idyllen


Tillbaka till det viktiga: maten!


Riktig god, vill jag mena! Bra stekt kött (medium rare), sallad, ost och bacon. Som en burgare ska vara. Synd bara att jag egentligen var sugen på pizza.


Sedan gick vi hela vägen hem, och jag i ett gungande matkoma hela vägen. När jag kom hem ritade jag ut dagens rutt, och den var inte att leka med den heller!


Länge sedan jag tog en sådan långsträcka - i och med att plugg och det dåliga vädret. Men nu så. I sommar ska jag traska benen av mig (och Emils ben också!!!).


På tal om det - gjorde en videoblogg igår om massor av små snippets av min dag!! Den kommer upp imorgon! Innehåller både promenad, Skype, gråt och glass.


40 kommentarer :

  1. Aaah, Cornelia, råkade trycka på fel knapp och radera din kommentar istället för att publicera den.. :(( Och nog har jag sett om din fot, så olyckligt..! Så kan det gå när man är tuff derbytjej, va??? ;)

    Som svar på din fråga så brukar jag varva mellan podcasts, musik och bara gå runt och lyssna på Paris. Det beror på humör och vilken gata jag går på (tyst gata - hellre utan hörlurar; brusig gata - hellre podcast/musik). Hur gör du själv? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, det är sånt som händer!

      Heh, faktum är att foten inte skadades av derby (så sjukt orimligt ändå - det hade varit så mycket coolare att skryta med!) utan löpning (sämsta träni gdftomen uppenbarligen.

      Jag brukar alltid lyssna på podcast men försöker att bli bättre på att bara vara. När jag utbildade mig till yogalärare gick vi på tysta promenader hela tiden och det kan ju vara då magiskt! Men min otålighet spinner igång ganska snabbt.

      Radera
    2. HAHA... Ja, löpning suger. Så lätt att trampa fel, och speciellt dåligt om man inte har topnotch-skor.. Men vi kan väl låtsas att det var i en derbyfight, så behåller du lite cred? ;)

      Jag kan hålla med dig - ibland lyckas jag perfekt med att bara gå runt och tänka men ibland vill jag ha någon som babblar i örat. Men i Paris är nog den enda platsen jag faktiskt kan gå runt utan podcast eller musik, bara för att jag vill. Alla andra ställen är det dött lopp.

      Radera
  2. Du och Loic verkar ha en så himla fin relation - så roligt att se! Ser fram emot den första videobloggen :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, han och jag är allt goda vänner :D Vi ska ses igen ikväll, för en stor pique-nique med alla PAUL-kollegorna! Det blir kul :D

      Radera
  3. Är det så att du efter att ha ätit så många hamburgare på många olika ställen under de senaste åren nu har börjat tröttna lite och istället gått över till att älska pizza? Jag gillar hamburgare men jag vill ha mina genomstekta. Hoppas ni hade en trevlig måltid tillsammans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det verkar faktiskt så?? Jag har tappat suget lite, efter att ha ätit burgare så sjukt mycket och alltid varit sugen tidigare. Men nu är det en helomvändning.
      Och det hade vi - tack Karin! Vad har du helst på pizzan, appropå att byta matämne? ;) Kan du äta glutenfri pizzabotten? Finns det?

      Radera
    2. Jag gör egen pizza hemma som är glutenfri och har helst bara på tomat, skinka och ost. Det blir toppen!

      Radera
  4. Vad kul med ny video! Och en fråga - hur mycket kött brukar du äta? Är det varje dag? Äter du det hemma eller mest på restaurang?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, nu när jag bor själv äter jag inte alls kött så ofta! Det brukar bli en gång i veckan - de gånger jag går på restaurang. Om jag inte äter pizza - då är det ju vegetariskt.
      Någon enstaka gång kan jag äta skinka på min baguette men annars kör jag gärna bara smör, eller smör och ost. Eller mozzarellasmörgåsar, du vet... Men när jag bor sambo brukar det bli kött i princip varje dag, mestadels att jag lagar själv.

      Radera
  5. Vilken vacker klänning! Och vad härligt att kunna traska runt i klänning för dess skull, just nu sitter jag på ett tåg och ser hur snöflingorna faller likt lovikavantar utanför. :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, tack! Ja, det är verkligen en ynnest att sommaren kommit hit - men alltmer förkastligt att ni har återfått vintern?!?! Vad är det för skit?!
      Ps. Grattis igen till alla framgångar!... Du är bäst! :D

      Radera
  6. Skaplig runda!
    Skulle du inte kunna intervjua Loïc om hans tankar/kunskap om Sverige, före och "efter dig"? (Du kunde parallellt översätta frågor och svar, så alla kan hänga med)
    Jag uppskattar hans val av mat! Har själv beställt nymald råbiff från en affär till helgen. Jättegott! har du provsmakat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det vore intressant..! Vilken bra idé!!
      Men har du tips på vilka frågor jag kan ställa? Om du ger mig en intervjuguide (på svenska eller engelska) så lovar jag att framföra det ;)

      Jag provsmakade råbiff en gång för tre år sedan (gillade inte) och nu lite av Loïcs. (den gillade jag).

      Radera
    2. Förslag:
      Visste han innan var Sverige ligger? (alt. vet han nu? om svaret blir nej)
      Hade han någon förutfattad bild av hur svenskar är - och kanske framför allt svenska tjejer? -
      Har den eventuella bilden påverkats/ändrats efter bekantskapen med dig?
      Har han fått lust att besöka Sverige?
      Be honom berätta lite om sig själv? Är han från Paris? Hur kom det sig att han valde bagaryrket?
      Nu kommer jag inte på mer direkt och det var kanske fåniga frågor...? Du vet säkert svaren redan innan, men det vore kul att h ö r a honom besvara dem. Dock, absolut inget tvång att nyttja dem! :)

      Radera
    3. Noterat! Får se om han har möjlighet att göra detta i framtiden. Ska nog träffa honom i helgen och kan ha en liten mini-intervju med honom då.. ;)

      Radera
  7. Å Hamburgare <3
    Härlig promenad!!! Själv ramlade jag ner för trappan här hemma för tre veckor sen och fick en fraktur i foten:-( Har inte kunnat gå en enda promenad sen dess och abstinensen är kraftig!! Särskilt nu när våren blommar och solen skiner. Våren har alltid varit min favorit årstid<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. MEN FY.. Hur gör du då för att slappna av? Ljudbok? Vanlig bok? Sitta med öppet fönster och tråna ut i friheten?.. Stackare då <3

      Radera
    2. Ja du, det har inte blivit så mycket slappna av det senaste tyvärr. Inte helt lätt att ta hand om ett hus och två barn när man är halvt invalid :-/. Men som svar på frågan så älskar jag att läsa och förutom att läsa här inne och gå promenader ( vanligtvis då) så är de det jag gör för att slappna av. :-) Sen har vi en stor altan man kan ligga på och njuta av solen ändå ;-)
      Kram

      Radera
    3. Jag förstår det, usch! Men riktigt lyxigt med altan! Och även för barnen, det kommer ju vara toppen under uppväxten. Kan du chilla och sola medan de springer av sig ;) <3

      Radera
  8. Hur är utbudet av vegetariska burgare i Paris, eller ja, generellt vegetarisk/vegansk mat? Finns det lika stort utbud där som i Sverige? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA.. Alltså förlåt, men det finns fan INGENTING veganskt! Kommer ihåg när min veganska kompis var här - hon fick äta baguette och rå tomat om mornarna. Att hitta restaurang på kvällen var helt sjukt svårt, och det fanns typ fyra veganska restauranger i hela Paris. Fattar inte.
      Så samma utbud som Sverige? Absolut inte. Idag när en tjej frågade om veganska alternativ i bageriet kunde jag enbart erbjuda bröd. Sjukt faktiskt.

      Radera
    2. :O Varför är det så? Jag tänkte faktisk också fråga om det där med veganska utbudet i Paris. Det känns som att nästan överallt blir det mer populärt att vara vegan. Så Frankrike är ett undantag? Vad tycker fransoser om miljövänlighet? Är det också opopulärt?

      Radera
    3. Fransoserna är väl lite efter i det där i och med att de redan är så kära i sin matkultur. De vill ha kvar allt som det är - fransoser är otroligt konservativa. Jag tror det är där skon klämmer. Har inte alls koll på miljöpolitiken, men jag vet i alla fall att ingen fransos vill ändra på något som existerar - speciellt inte något de är stolta över ;)

      Radera
  9. Ps: det lyser ju verkligen om dig på de där bilderna! Ds.

    SvaraRadera
  10. Åh, burgare!! Var ett tag sen nu, säkert två veckor vilket är Galet länge för mig!! Haha.

    Och finns det något vi inte har gemensamt förresten? Är helt tokig i mini-coopers jag också. Helst vill jag ha en countryman - variant, men jag skulle ju inte tacka nej till vilken som, så sockrigt fina. ;)

    Om du får välja fritt; vad har du helst på en burgare?! Puss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. två veckor?! WOW, Evy, nytt rekord? x'D

      Hahha, VAAA? Är du! Wow, hade jag ingen aning om. Du växte just ännu mer i mina ögon! *smiley med hjärtögon*

      MIN IDEALBURGARE:
      (nedifrån och upp)
      Bröd
      Ketchup
      Tomat (måste vara på samma, tomat med ketchup är tokgott!)
      Burgare
      Smält ost
      Bacon
      (Ev. halloumi).
      Sallad
      Rödlök
      Toppbröd

      ... DIN TUR!

      Radera
    2. Två veckor är garanterat rekord!! haha. fick bli en välförtjänt burgare idag till frukost. ;) kommer bild på instagram sen!

      Åh ja, älskar coopers! Ska få testa köra en nästa helg och är så pepp!

      Mums! Min ideala burgare innehåller faktiskt inga grönsaker, eller ja, det beror på. Vill jag ha en "fin" burgare, föredrar jag grönsaker på, och då en tjock patty. Är jag sugen på en riktigt "grisig" burgare, vill jag gärna ha smashburger, och då dubbla patties.
      Men vi utgår från en "gris-burgare" ;)
      Då ser den ut såhär;
      Bröd
      ketchup (testa blanda i chipotle-pasta, så gott!!)
      Kött
      cheddarost
      stekt karamelliserad gul lök
      kött
      cheddarost
      bacon
      sriaracha-mayo
      bröd!

      Bubblare; brukar plocka bort toppbrödet faktiskt, tycker det blir för mycket bröd? Och nu vet jag att du tänker "KAN ALDRIG BLI FÖR MYCKET BRÖD. Men jo!! till burgare kan det! ;*

      Radera
    3. Haha, frukost? Kan du få i dig så salta saker till frukost? För mig är det riktigt svårt..

      Men jag visste väl det! Du är en riktig Sofie-Foodstories-typ, du! Jag har inget emot en riktigt grisig burgare from time to time, men ändå gillar jag när det är lite sallad och tomat på. det gör den lite krispigare, som jag gillar.

      Jag brukade alltid ta bort toppbrödet förut också! Men har nu börjat uppskatta det mer. Men gör du även det när du har dubbla patties? Då blir det väl jätteköttigt?!

      Radera
    4. Haha, jag firade ju födelsedag kvällen innan, kom hem klockan fem på morgonen och vaknade upp med världens huvudvärk, detta i kombination med att klockan var typ 2 (?) när vift gjorde att burgaren slank ner väldigt fint!! ;)

      JA! Älskar henne och hennes burgarfasoner! Vi är så lika där, hon snöar ju också in sig totalt och blir lite smått manisk. Har faktiskt testat hennes kampanjburgare hon hade på Barrels förra året, när jag var på borgarturné i sthlm och gbg. Hade tur att tajma in rätt vecka,hehe.

      Jag föredrog grönsaker på innan, det ger ju ett fint krisp som du säger. Men har börjat jobba mer med de övriga tillbehören, stekt lök ger ju sötma som tomaten kan ge, rostad lök och hårt stekt bacon ger krispet från rå lök och sallad.
      Vilket är favvostället att äta burgare på i sthlm?

      Nja, äter toppbrödet då och då, främst till en dubbel av just den anledningen, ration blir fel annars. Men oftast är de dubbla inte dubbelt så stora som en enkel, en enkel kan ju vara säg 120g kött, kör man dubbel brukar pattiesarna ligga på 80g styck.

      Hehe, jag kan snacka burgare i all evighet.. ;)

      Radera
    5. HAHA, åh, fyllekäk alltså! Då förstår jag bättre (eller typ inte, eftersom jag aldrig varit full, men jag förstår utifrån vad jag tidigare hört!).

      HAR DU? Jag tog mig aldrig riktigt tiden (är inte så förtjust i jalapeños som hon är)... Men du gillade den? Vad ger du den för betyg? Om 1 är Donkens cheeseburgare och 10 är "fan den här burgaren vill jag krypa in i och bo i, så god den är"?

      Karamelliserad lök är alltså.. MMMMM.

      I Stockholm föredrar jag antingen Flippin' eller Burgers and Beers för grisburgare, och så Bistro Bon för finburgare. Vilka har du testat i Stockholm, nu igen? (jag kommer knappt ihåg alla, borde göra en bloggcheck och skriva ned dem!).

      Haha, let's! #burgarlove

      Radera
    6. Jag älskar jalapeños! Men, den där relish-varianten var sådär. Var vinäger och honung i, som jag inte är så förtjust i. Men i övrigt väldigt god! En stark femma.
      Testade göra en liknande hemma, då med sriarachamayo, Rostad lök, emmentaler- och cheddarost, chipotleketchup. Den var galet god!!

      Åh! Får testa burgers and beers! Den hade jag inte ens på min lista att testa. Och tro mig, listan var lång!! På tre dagar åt jag sju burgare, haha.
      Vi testade barrels, flippin, prime och bun meat bun. Min favorit var prime faktiskt!! Men måste fasen ta mig en vända till i sommar och testa resterande... ;)

      Och ja! Karamelliserad lök hade jag kunnat äta med sked. Tills jag fått ont i magen. ;)

      Radera
  11. Loic ser ut att titta kärleksfullt på sin portion och jag förstår honom! Älskar råbiff. Förresten hur har du märkt av valet i Frankrike? Pratas det mycket politik på bageriet och bland dina vänner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har pratat lite om det på bageriet men KNAPPT och ute syns eller hörs det inte alls av. Mest av allt har jag bara sett på det reklamen på snapchat faktiskt, hahaha... Men annars så? Dödstyst. Fattar inte. Fick leta upp vem som vann själv, för det var liksom inte uppenbart, ens dagen efter.

      Radera
  12. så sommarfin du är!!!!
    ps. orimligt taggad på videobloggen :---DDDD

    SvaraRadera
  13. Åh, SÅ fin bild på dig! :D

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)