Lösenord

fredag, maj 12, 2017

En karamellcrêpe och ett stycke Eiffeltorn

Åh! Era kommentarer på förra inlägget.. Så äkta, omtänksamma, genomtänkta, underbara.. Är ni inte världens finaste vänner, så säg?

I och med allt strul så måste jag givetvis ge er en lägesrapport sedan igår:
Bildresultat för eiffel tower icon Skolan skrev tillbaka och jag har tydligen blivit godkänd trots allt, och lämnade faktiskt in blanketten enligt registret den 9 oktober 2013. Tacka fan för det.
Bildresultat för eiffel tower icon Maximes kommentar bör egentligen inte röra mig ryggen. Jag vet det, och jag vet att jag är toksnygg. Hade inte bangat på mig själv.
Bildresultat för eiffel tower icon Jag behöver inte boka nya flygbiljetter! Institutionen har hittat en examineringstid OCH en opponeringstid för mig den vecka jag bokat biljetter till Sverige (19-29 maj), vilket innebär att jag får umgås med Emil, hitta på äventyr OCH bli helklar på psykologprogrammet på en och samma gång! TJOHO! (och snacka om vi har äventyr planerade!)

Sensmoralen i allt detta? KEEP CALM AND EAT BEN & JERRY'S.

Det är verkligen vikter som släppt från mina axlar. Detta har inneburit en så stark inre stress för mig, så att det nu klarade ut sig så enkelt gör mig så himla glad. Det enda som saknas nu är att få ett jobb i Nyköping.

På tal om något helt annat... Gårdagen! Det verkade som att ni uppskattade min videoblogg?! Då ska ni inte misströsta, för jag dokumenterade även gårdagens promenad i bilder. 

Efter uppvaknande och bloggande, så hamnade jag här. Det var ju crêpes-dags, och det var alldeles för länge sedan jag var här!


Jag gav kocken Yoann och hans fru bises och sedan slog jag mig ned med mitt korsord. Fick lite pikar för att korsordet fortfarande var på svenska och inte franska, och jag kunde faktiskt inte försvara mig. Jag hatar bara att lösa barnkorsord, för jag känner mig så dum då. Hehe.


Alltså världens godaste crêpe. Älskar. Älskar. Älskar. Funderar på att döpa min förstfödda till Karamellcrêpe i mellannamn. Vad tror ni om det?


Sedan fortsatte promenaden! Idag hade jag ögat satt på Eiffeltornet. Fråga mig inte varför. Hade lust bara.






Som ni ser var det strålande sol, varmt och skönt (när jag gått i några minuter) och alldeles molnfritt. Rena rama Paris-drömmen. Det enda som saknades var Emil.




Jag är helt kär i sådana här breda gator som är kantade med lövträd, pampiga portar och blommor i de franska balkongerna. Skulle som sagt kapa högerben för att få bo såhär. Och antagligen dö av en hjärtattack av lycka. Benlös och död. Det är vad Paris är värt.


Sedan såg jag henne! Järndamen!




Innan jag kom dit hann jag även fnysa av flera påträngande säljare, bryta mot lagen (kissa offentligt - i ett buskage), och ta miljontals snaps.


I parken satt jag ungefär en halvtimme, lyssnade på fågelkvitter, skrapandet från motionärernas löpskor mot gruset, minst femton olika språk och vindens sus. Precis under Eiffeltornet. Jag skrev dagbok och betraktade min omgivning, innan jag bestämde mig för att ta en långsam promenad hem igen.


Och på vägen hem så vet ni redan vad som hände. Vid PAUL stötte jag på Maxime, vi pratade lite, "Går det bra med din nya pojkvän?" frågade han stumt men lyssnade inte på svaret.
Vi sade adjö och jag tog en promenad genom trädgården. Sedan gick jag hem och grät. Men det har ni ju redan sett.

Tack och lov för Emil - och glass. OCH NU ÄR JU ALLT BRA IGEN! *så lättad*


.. Ps. Imorgon kommer ett inlägg upp om hur jag och Emil ser på våra ex, och hur vi hanterar sådana känsliga ämnen, inspirerat av ett samtal vi hade mellan 00-03 inatt.

22 kommentarer :

  1. Vilken tur att det löste sig med allt och tufft av dig att berätta! Även om det är svårt kan hjärtat kännas lite lättare när man i alla fall uttalat/skrivit ner orden. Härligt med promenad till Eiffeltornet, såg helt sjukt nice ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sannerligen! Jag är verkligen lättnad just nu - bara rädslan att inte få ett jobb i Nypan som är det jobbiga. och det var en sååå fin promenad, jag är så nöjd! :D

      Radera
  2. Vad skönt att allting föll på plats så snabbt! <3 Som en säger (cheesy) "efter regn kommer solsken!". Eller kanske "efter tårar kommer ben and jerrys!". Men är otroligt glad för din skull iallafall! Du är otroligt grym, låt inga negativa kommentarer röra dig i ryggen! Because, girl power! Och mellannamnet, klockrent! *tumme upp*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, söta du! Där har vi mitt nya livsmotto ;) "Efter tårar kommer Ben & Jerry's". Love it! <3

      Radera
  3. Skönt att det ordnade sig! Ser framemot nästa inlägg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det lever upp till förväntningarna! :)

      Radera
  4. Vad skönt att allt löste sig!

    SvaraRadera
  5. Hade tänkt att kommentera ditt inlägg igår kväll men när jag i såg att det hade tagit mig precis två hela avsnitt av vänner så insåg jag att det kanske fanns ett glas vin för mycket i min kropp och att jag istället borde sova!

    Men iallafall, vad skönt att att har löst sig och det var väldigt berörande att läsa ditt inlägg och kolla på din videoblogg igår. Så starkt, modigt och också väldigt bra att du delar med dig.

    Ibland är det nödvändigt att ha sådana dagar då allt går fel och att bryta ihop lite när den sista droppen får bägaren att rinna över. men det är såklart aldrig särskilt trevligt... Jag hoppas att idag, när du känner dig lite starkare, istället för att känna dig ledsen över Maximes otroligt dumma och onödiga kommentar kan känna dig vacker (för det är du!) och vara så otroligt glad att du har någon som Emil i ditt liv nu. Istället för en människa som kommenterar andra personers utseende.

    Hoppas du får en underbar helg fina du!!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aww, du hade skrivit men tog bort?? Attans, jag hade nog velat läsa det salongsberusade svaret ändå, hade kunnat varit riktigt härligt, haha!

      Tack för att du skrev igår ändå, så fint att höra från dig! Och du har helt rätt, ibland behöver man bara få bryta ihop en stund för att sedan plocka ihop sig. Och jag känner precis som du säger - tacksamhet och lycka över att jag nu har Emil. Stor kram, Marléne!

      Radera
  6. Haha, gillar det där med "hade inte bangat på mig själv". Hade varit sjukt intressant att träffa sig själv för en het stund ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, visst hade det? Jag vet ju liksom också vad jag GILLAR i sängen, vet hur jag vill ha det. Kan inte tänka mig att jag vore ett dåligt ligg :P #antijante

      Radera
  7. Åh vad bra att allt löste sig, men fattar vilken stress du måste haft innan :(((( Och JA skitsnygg är du så bry dig inte om dumma kommentarer. Ät mer glass och umgås bara med folk som vill dig väl <3333

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack tack fina Fridis! Glass, crêpes and happiness made this body och det ska jag inte sluta med! <3

      Radera
  8. Åh nu kom jag på en sak som jag är nyfiken på att veta. Kan inte du och Emil (var för sig) skriva om på vilka sätt ni är olika och lika jämtemot varandra? Är det något ni irriterar er på hos varandra eller någon dålig ovana? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahhaa, oj, vad roligt..! Vill du att vi ska skriva om det separat eller prata om det i en gemensam videoblogg (då blir det ju liksom att vi hör varandras samtidigt så det kanske förstör syftet?)

      Radera
    2. Jag tänkte nog separat så ni inte ser varandras svar innan båda svarat ;)

      Radera
    3. Smart..! Jag ska föreslå honom det :D

      Radera
  9. Skönt att allting löste sig! Och Maximes kommentar och ointresse kan ju inte vara annat än avundsjuka över din lycka med Emil. Även om det hjälper föga när självkänslan får sig en törn av sådana kommentarer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt sant... Men tack och lov är det bättre nu och han är en douche :D

      Radera
  10. Skönt att det löste sig med skolan och examinationen! Så himla onödigt att behöva bära runt på en stress som andra orsakar.

    Men du, är du alltså psykolog inom en månad!!!!!?? Galet Ju!!!
    Massa kramar

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)