Lösenord

lördag, april 29, 2017

Glassrecension: Ben & Jerry's Topped Salted Caramel Brownie

Snacka om att jag har längtat efter den här glassen. Ända sedan den kom ut i svenska utvalda butiker i februari, så har jag suktat över den. Direkt när den kom ut i vanliga butiker liksom ICA och Coop i Sverige så skrev jag till Emil från Paris och bad honom köpa hem dem åt mig, så att jag skulle få smaka dem nästa gång jag åkte till Sverige. Cirka två månader låg de i Emils frys, innan jag fick tillfälle att smaka. Detta var den av de tre nyheterna jag hade starkast förhoppningar om, eftersom jag älskar saltad karamell.

Ben & Jerry's Topped Salted Caramel Brownie
Vaniljgräddglass med saltad karamellsås, brownie, chokladbitar och skedbar toppingSmak: 5/10
Jag gräver ned skeden i det mjuka chokladtopping-locket och stoppar det i munnen. Jag tänker mig att det kommer smaka som riktigt härlig fyllig choklad - sådan som de brukar ha i chokladbitarna inuti glassburken. Däremot blir jag direkt aningen besviken, för toppingen är väldigt smörig och smakar snarare nougat än choklad. Jag som inte ens är så förtjust i nougat. Jag gräver djupare ner - browniebitarna märks knappt av och var är den friska och syrliga vaniljglassen och salta chokladsåsen? Det känns som att den blir övertrampad av chokladtoppingen, och jag känner knappt något annat än den smöriga eftersmaken av nougat i munnen för varje tugga. Godare än många andra glassar, ja, men jag som hade förväntat mig en klockren 10:a i smak...

Utseende: 5/5
Ni måste ju hålla med: Konceptet med skedbar topping är innovativt, lockande och otroligt attraktivt. Jag känner själv att det ser snyggt ut på instagram, och att ha ett "lock" av sås känns genialiskt. Det är en fullpott på det.

Tillgänglighet: 2/5
Finns inte i Paris. Tog lång tid på sig att komma in till de vanliga svenska livsmedelsbutikerna. Nu går de att finna med större lätthet, men nog har jag fått vänta rejält länge för att få smaka den. Därav tvåan.

Upplevelse: 5/10
Jag tycker glassen är helt okej, det gör jag. Den kommer ändå relativt högt upp på rankningslistan. Däremot är det ingenting mot vad jag trodde, eftersom jag var inställd på att denna skulle tävla mot eliterna Fairly Nuts och Cookie Dough. Men ack, så fel jag hade.


Totalt: 17/30

Tyvärr ett platt fall. Jag som önskade så mycket för den här glassen....
Kommer nog inte köpas igen, om det finns bättre alternativ. (vilket det alltid finns).


8 kommentarer :

 1. Du är verkligen suverän på att göra glassiga recensioner 👌🏼 Har du någon mer B&J's på att-testa-listan? 🙊 Önskar dig en så fin dag du bara kan ha 😘

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Helena! Jag ser det ju lite som min livsuppgift att testa glass, faktiskt, hehehe... Och just nu? Just nu väntar jag bara på nya smaker - jag har redan testat de som finns ute och tillgängliga...
   Och tack, jag önskar dig en superb dag också! :*

   Radera
 2. Gaahh vad sugen jag blev på glass nu! Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är ju helg! KÖP! (om det inte skulle bli kakor??) ;)

   Radera
  2. Haha blev choklad idag! Tänkte fixa kakorna imorgon :D Ska ha pluggdag så tänkte ha bakpaus haha

   Radera
  3. Låter ju helt superbt faktiskt...!!! Vad blev det för choklad? :D

   Radera
 3. Åh den här ligger oöppnad i min frys just nu! Vet inte om det är bra eller dåligt att jag läst din recension innan jag själv smakat! ;) Älskar salt karamell och är väldigt nyfiken på toppingen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får ge din recension i en kommentar här sedan, Malin! Smaken är ju som sagt som baken! :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)