Lösenord

onsdag, mars 22, 2017

Yogurt Factory med Lolo

Tack så hemskt mycket för att ni skriver och att ni bryr er. Puss på er underbara som fortsätter kommentera! (ps. Ni andra, kom tillbaka, saknar er!).

I måndags klädde jag upp mig tjusigt, ska jag säga er, för min hyresvärd (en urgullig, brittisk gammal dam) hade bett mig följa med henne och hennes man på en "conférence" på kvällen och äta en "late supper" tillsammans.  Dessutom sade hon att det var en fin tillställning, den här konferensen, och att jag absolut måste "dress up" och "look super glam!"... Jag hoppas jag lyckades.


Fast det var inte förrän på kvällen, och innan dess hade jag både ett arbetspass och en kompisdejt inbokad. Klockan 15 när jag slutade mötte Loïc upp mig på jobbet, och vi tog oss till ett ställe han nyligen blivit förälskad i. Yogurt Factory. Det är alltså ett ställe där en köper yoghurtglass, och sedan får välja massor av toppings.


Och vilka toppings, säg..! På fruktsidan finns det mango, blåbär, hallon, ananas, jordgubbar och kiwi, på nötsidan så finns det mandelspån, karamelliserade jordnötter, müsli, på chokladsidan finns det kakbitar, maltesers, browniebitar, Kinder Bueno, Oreos, pepparkaka och chokladknappar, på godissidan finns det smurfar, jordgubbsgodisar och M&M's och som såser så finns det jordgubb, exotisk, saltad karamell, nutella eller kokos.


Jag gjorde en egen kompott av en stor bägare med saltad karamellsås, pepparkaka, blåbär, müsli, maltesers och en smurf. 


Skåda mästerverket!


Lolo körde en egen variant med nutella, müsli, karamelliserade jordnötter och maltesers. När jag smakade av hans så var den riktigt god den med.


Jag har i princip bara ätit yoghurtglass en gång tidigare, och det var för flera år sedan. Jag har aldrig varit ett riktigt fan, för jag är en så sockergalning vanligtvis. Jag har alltid tyckt att yoghurtglass smakat mer filmjölk än glass.

Och det som lockade mig mest, det var faktiskt toppingen. Vilket jag hade helt rätt i toppingen, eftersom en liten hint av den syrliga yoghurten var riktigt, riktigt gott. Antagligen på grund av att yoghurten var dränkt i saltad karamellsås också.. Hehe.

Min aptit kommer tillbaka peu om peu... Det blir bättre..!

12 kommentarer :

 1. Kallas Loic alltså Lolo? Vilket gulligt smeknamn! Har dina franska vänner något smeknamn på dig? Och vad snyggt det är med läppstift! Det borde man köra oftare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, ofta gillar man att ta början av namnet x2 här som ett smeknamn. Brahim blir Brabra, Jérémy blir Jéjé, osv osv... Haha, det är typ deras grej! Men jag har mest blivit kallad "Em" eller "Emmi", även fast de mest blir hela namnet... Eller ännu värre! Jag har vänner som kallar mig "Zlatan" eller "Crisp rolls" (namnet för skorpa på franska) eller rätt och slätt "Svenskan".. Det sistnämnda är det vanligaste.

   Och åh, vad du är snäll. Tack! <3

   Radera
  2. Men då skulle jag kanske kallas Frefre i Frankrike? Coolt, måste flytta bums! ;) Men varför kallar de dig ibland Crisp rolls? Tycker de att skorpor är svenskt? (Jag hoppas att du ska svara att det kommer från Bröderna Lejonhjärta men det känns alldeles för långsökt.)

   Radera
  3. Haha, mjo, fast man skulle skriva "Fré-fré".. ;) Haha, du tyckte om det, alltså?
   Och jo, de skorporna som man kan köpa här i franska matbutiker kommer faktiskt från pågen! Och heter "crisp rolls"... Jätteudda. Men tydligen tycker de att det är svenskt?
   Ps. Sorry nothing to do with varken Skorpan eller Jonathan. :((((

   Radera
 2. Var ett tag sen jag kommenterade men jag läser nästan varje dag bara så du vet! Just nu har jag en väldigt stressig period i skolan så har inte riktigt känt att jag haft tid att kommentera.. Men jag kommer tillbaka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint att veta att du finns där, även fast jag saknar dina kommentarer. Ser fram emot att det lättar upp så jag får se mer av dig, min vän! :)

   Radera
 3. Jag finns här med! Hej hej. Din blogg är verkligen så mycket bättre än jag tror du själv förstår. Hur du bjuder på dig själv, alltid har med bilder osv. Heja dig. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Liv <3 Stor kram, det gör mig jätteglad att du skriver..!

   Radera
 4. Jag läser i omgångar, tycker om att binge-läsa när det gått ett par dagar sedan jag läste sist. Dock är jag sämst på att kommentera, förlåt! xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Awww, jag förstår... Men vad sägs om en kommentar varje gång du binge-läser? ;) ;) ;)

   Radera
 5. Jag vill veta mer om the late supper!!! hur var den???? Tyckte du såg pangfin ut i den där klänningen iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh, söta du! tack!!
   Alltså the late supper var inte så mycket att berätta om egentligen - vi åkte hem till dem och så åt vi fondue, och det var helt okej men inte GUDAGOTT och så pratade vi om lite allt möjligt (mycket om att jag inte dricker vin, vilket de älskar liksom, de jobbar med att exportera fina viner och sälja de dyrt dessutom), och sedan så försökte de få mig att få ledigt och åka med dem till deras landställe...
   Summan av kardemumman: Det var trevligt, men jag hade nog hellre varit hemma själv och myst! Mer en artighetsmiddag, liksom. Fast kul att klä upp sig :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)