Lösenord

lördag, januari 21, 2017

Pulled beef chili med mörk choklad och nybakt bröd

Ni som lade till mig på snapchat hängde nog med rätt flitigt denna dag, då jag hade snapmani som hette duga och absolut ingen lust att plugga. Men för att fylla ut luckorna och få beskriva om dagen som en helhet, så kommer då dagen i bilder här!

När jag vaknade klockan halv elva kändes det som att jag aldrig någonsin skulle bli pigg. Hur är det ens möjligt att vara så morgontrött när jag sovit så skamligt länge?! Svara mig det.
Däremot hade jag ingen tid att söla - ikväll skulle ju Emils far med familj komma på middagsbesök, och jag stod för käket!

I alla fall gick jag upp och kollade till bröddegen som kalljäst i kylen under natten. Den höll nästan på att klättra ur bunkens kanter, och jag insåg att det var hög tid att baka ut den. Det blev mer bröd än jag trodde, och blev fem frallor och en limpa.
Och jag piffade till mig! Himla svårt att vara piffig och baka bröd samtidigt ska jag tala om för er - det var ett mjölkaos som hette duga och jag är glad att jag kom ut ur mjölmolnet levande.När brödet jäst ytterligare 3 timmar i kyl och en timme i rumstemperatur tyckte jag de var lagom bra storlek. 


Så jag gräddade dem.

Bland detta brödbakande var jag som vanligt duktig på att prokrastinera. Jag diskuterade några intevjufrågor med Christoffer och sedan fördröjde jag tiden med ett spela qwop. Ni som inte spelat det ännu - gör det, för guds skull! Det handlar om att försöka få mannen att springa. Helt jävla omöjligt. Men jag är sjukt stolt, för jag klarade att få honom hoppa i fram i spagat i snigelfart till 16,5 meter (tog en halvtimme)! Vem kan slå mig?!
Sedan kom min favoritpojke hem och medan jag rörde om i min pulled beef chili så bokade han bord på restaurang till nästkommande kväll. Åh. Jag blir så lycklig i magen av att ha en person som vill göra sådanahär fina och romantiska saker för mig. Och extra kär.
Min avslutande ingrediens i grytan. Mörk choklad. Ger en så bra mörk, rik och mustig ton, och kompletterar chilin så bra (speciellt ihop med en nypa, eller två, kanel).

Jag dukade upp på bordet med frallorna, smör, ost och en ihopslängd bönsalsa. (Inser nu i efterhand att jag glömde gräddfilen. Fasiken!).
Så kom gästerna, och de hade med sig både blommor, choklad och Pepsi Max. Snacka om att en får finbehandling när en bjuder på middag. Emil var kvick och tog ett par bilder innan vi högg in. Emil fader, låtsasmor, lillebror och så jag.
Det första jag sade när jag såg bilden på mig var, "men kolla, där sitter jag som värsta TÖNTEN".
Ja, för alltså på riktigt. Hur dålig hållning får en ha innan det blir straffbart??? mvh en *töntig* säck potatis.

Middagen var däremot kalas! Och då menar jag på alla plan. Den var jättegod, brödet smakade fantastiskt av anis och fänkål och var varmt från ugnen, chilin var lagom fyllig och inte för stark, samtalet trevliga och alla gick och hämtade mer mat!(!!!). Jag var mycket, mycket stolt.Därefter tog vi alla varsin kopp te (förutom Emils lillebror som inte kunde välja tesort och tog två) och vi pratade en stund. Jag tog selfies medan Emil lekte med broder sin. När gästerna åkte sedan åt jag och Emil upp chokladen medan jag pusslade och Emil spelade tv-spel.

ÅH SÅ HIMLA BRA KVÄLL.

4 kommentarer :

 1. Det låter verkligen som en toppenkväll! Att folk går och hämtar mer mat är det bästa betyget man kan få. Har aldrig testat varken choklad eller kanel i chilin men blir sugen på att testa när jag läser detta. (Förresten står det "Emil dricker chai" på koppen?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar det! Jag tyckte verkligen att det blev så så bra.. Och jag rekommenderar verkligen att ha i choklad och kanel i - det bidrar till ett sötma som balanserar smakerna bra, utan att bli för sött.

   Och ja, det står det! Det är den koppen han fick i julklapp, som jag "stulit" från honom och målat på. På ena sidan står det "Emil dricker chai", på andra sidan är det "E <3 E" och på botten inuti är det ett hjärta. :')

   Radera
 2. Aha, jag förstår hur du menar, jag brukar ha lite socker eller honung ibland i rätter som innehåller tomat just för att smaken blir så bra då. Så söt julklappskopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!!! Du har helt rätt. Tomaten är så syrlig i sig så att lite sötma verkligen hjälper till att balansera smakerna. Tror det är därför jag hellre tar kanel, för kanelen bringar liksom sötman och ger samtidigt ett djuuuup i grytan som inte blir lika fylligt med honung/socker. Men det kan du väl skriva om när (inte om!) du testar? :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)