Lösenord

måndag, december 19, 2016

En sjukdag i Emils soffa

Det var en riktigt tuff natt för mig, natten till torsdag. Jag hade haft feber, varit varm och inte kunnat somna, haft huvudvärk och bara legat och förtvivlat försökt komma till ro. Emil var tvungen att åka till jobbet vid halv sju, men tack och lov hade jag en ledig dag framför mig.

Den skulle däremot inte tillbringas någonstans än i soffan. Jag började exempelvis dagen med ostsmörgås, te och Masterchef Australia.Och snodde kläder från Emils garderob. Sedan hittade jag, av en slump, analog TV. Och ramlade över Ellen Degeneres!!! ÅH ELLEN!!!!! *blev en liten skolflicka igen och satt och log åt allt hon sade*
Tiden bara flög iväg, och vid halv fem var Emil hemma igen. Jag fick tonvis av ynkande kramar i soffan och ett långdraget försök att besluta vad vi skulle äta till middag (med min bristande aptit och vår gemensamma ovillighet att gå utanför dörren för att handa).

Det blev varma mackor! Klassiskt. Med tomatsås och bacon och herrgårdsost.
Till dem satt Emil och laddade ned Historieätarna. Jag smygfotade.
Men efter maten och mitt i allt gosande fick Emil den eminenta idéen att äta Ben & Jerry's. Och då blev det helt plötsligt helt vedertaget att traska ned till ICA och handa? Jovisst, serru. En har ju prioriteringar.

På vägen dit lekte vi "vem-är-jag?"-leken och jag VANN FÖRSTA OMGÅNGEN (jag var Vargen i Bamse). Fast förlorade andra omgången (jag var Lisa Simpson). Fast vem bryr sig? Alla vet att vinnaren av den första omgången är viktigast. Omnonom. Precis vad en sjukling behöver. 

Sedan lade vi oss ned för att se på Historieätarna. Helt plötsligt hade jag någon som sov på mitt huvud. (så får jag se hur länge de där bilderna ligger kvar innan han eventuellt tvingar mig ta ned dem....). Åh alltså jösses vad jag är kär i den här personen. 


3 kommentarer :

 1. Jag hoppas att du mår bättre nu, men din dag lät ändå super mysigt :).
  Jag har en fråga till dig - jag har nämligen en kompis som ska skriva en examensuppsats ( i psykologi) och hon vill skriva den om mödrar med borderline. Jag undrar om du vet någon litteratur ( helst på engelska) om det ämnet som du har kanske läst när du hade någon kurs. Jag vet att det är en lite konstig fråga och jag hoppas att den var inte jobbig för dig (ifall den var jobbig ber jag hemsk mycket om ursäkt :( ).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj... Vad intressant! Jag ska se vad jag kan hitta - har ingen typiskt DBT-bok in mind, om du inte tänker på Marsha's handbok? Den är ju en klassiker! Fast det är mer en handbok om hur man bedriver DBT, och inte så mycket personlighetsstörningen borderline i sig...

   Radera
  2. Tack så mycker :) Hon kommer säkert bli jätte tacksam om du kanske hittar något :)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)