Lösenord

tisdag, november 29, 2016

Plask, indiskt och att bli matad med Snickersglass

På fredagkvällen efter jobbet steg jag in i min lägenhet som fylldes av behaglig musik och mysig kvällsbelysning. Emil hade lyckats ta sig till min lägenhet medan jag var på jobbet, och nu möttes jag av kyssar i hallen. Med denna helglycka stack det i ögonen att jag tyvärr var tvungen att jobba både lördag och söndag, från klockan 12-18. Särskilt på lördagsmorgonen, när jag var tvungen att dra mig upp ur sängen. Jag som helst av allt bara ville stanna kvar hemma hela dagen, och kramas med min nya gospojke.

Jag lyckades däremot dra upp honom från sängen, och väl uppe ändrade vi relationsstatus på facebook. Wow. 'Tis big. 


För att fira dukade vi upp frukost i form av yoghurt och nybakta scones, och åt och log och log och log lite till. Sedan lurade jag med mig Emil till mitt jobb. Han fick se lite när jag påbörjade min första grupp innan han tog sig ut för att shoppa i Stockholm.
Efter några timmar kikade han in huvudet i lokalen igen, och vi utnyttjade min arbetsplats för plaskigt sim och blöta kyssar efter att min sista grupp gått hem. Och bastu. Älska bastu.

Jag hade lite löst benämnt min favoritrestaurang i Stockholm - indiern, och spontant tyckte han att vi skulle gå dit för att äta middag. Jag blev lite oväntat ställd, men sade definitivt ja! Vi beställde in en mixed sizlar, biff balti och varsitt naan-bröd.
Vi fick mitt favoritbord, satt praktiskt taget i varandras knän, tog selfies i dåligt ljus och räknade likes på vår relationsstatus.
(98 stycken hittills!)När vi skulle gå hemåt snubblade vi på dessert på ICA.
Emil tyckte Stockholm var så vackert i mörkret och med alla ljus, julbelysning och lampor från lägenheter, så vi bestämde oss för att gå hem, och traska från Södermalm till Globen över vattnet.
Eftersom Emil hade flera shoppingskassar att bära på i vardera hand, så hjälpte jag honom genom att kontinuerligt mata honom med Snickers-glass.

Det kändes både busigt, fånigt och gulligt att studsa omkring bredvid honom på gatan, prata om vitt och brett, äta en bit från Snickers-glassen i höger hand och låta Emil bita av en bit från glassen i vänster. När glassarna var uppätna hjälpte jag till att bära (eller försökte i alla fall; vi både ville bära).

Och så tog vi selfies under ett gult lampsken. Alltså att ha någon att ta selfies med? *livet*

Vi kom hem till min lägenhet, tog varsin kopp chai-te, jag svarade på bloggkommentarer och han spelade Pokémon på nintendo ds och sedan tappade vi fokus på sysslorna och fastnade i varandra istället.Ps. Jag blir så glad för att höra om flera av era frågor, och önskeinlägg som jag fått från både Ingrid, Joppe och Emma..! Jag har redan tagit tag i det, och imorgon kommer ett inlägg om upp hur jag ställer mig till polyamorin och mina framtidsplaner nu när Emil är med i bilden.

22 kommentarer :

 1. Medan jag bläddrar neråt, läser dina målande meningar och studerar bild efter bild, känns det lite som tagit ur en film. Jag håller dessutom med, ett julbelyst mörker i en stad är oerhört vackert. Glad att du är lycklig och tack, det är jag med. Min helg avslutades med matlagning med personen man tycker jobbigt mycket om, kryddat med kyssar och löjlig bubblig glädje. Att kliva ur sängen på morgonen, borsta tänderna bredvid varandra skrattandes i spegeln framför och börja dagen med lite kyssar här och där innan man tillsammans går mot spårvagnen för att skiljas åt mot veckans vardagliga måsten. Desto mer uppskattas nästa återseende och desto mer glädje finns det i vardagens måsten. Kärlek, livets eufori. Och du ska veta att du inspirerar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina, fina, fina Sara! Vad dina kommentarer är... vackra! Jag kan inte beskriva dem på något annat sätt.
   ÅH! Jag är så glad att höra att du är kär och lycklig, och att jag får dela det med dig! Tänk, vad livet kan vara fint ibland, va? Åh! <3

   Radera
 2. Jaaaa, vad roligt! Ser fram emot det. :D

  SvaraRadera
 3. Men wow vilken mysig dag <333
  Ser så mycket fram emot önskeinläggen!

  SvaraRadera
 4. Ni är väldigt fina ihop! :) Läser Emil din blogg? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Och jag tror inte han läser - inte regelbundet i alla fall - men han har nämnt ett fåtal gånger när han varit inne och kikat lite, vilket han givetvis får. Han om någon bör väl i så fall ta del av mina känslor för honom, haha.. ;)

   Radera
 5. Jaa, äntligen!
  Så härligt att läsa om din lycka! :-)
  Enda dumma med den här kärleken är att inläggen som alltid dyker ull på morgonkvisten nu dyker upp lite när som o ibland inte alls :/ Synd om oss hehe ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw, tack, Sara!..
   Är inläggen oregelbundna, tycker du? Haha! Jag kan hålla med om att tiderna är lite si-och-så numera, men visst brukar det ändå komma upp ett per dag??? :O

   Radera
  2. Så kanske det är, är så van vid de där sju, halv åtta inläggen :-)
   Vad fint att få läsa om alla dina känslor nu! Det är ju så häftigt att man kan bli helt golvad sådär o tvingas omdefiniera sig o sina åsikter. Ska bli spännande att fortsätta följa er resa :-)

   Radera
  3. Haha, ja, det är när jag vaknar lite senare, ja...

   Vad fint sagt av dig! Jag ser fram emot att dela med mig till er, fina gänget <3

   Radera
 6. Ser framemot morgondagens inlägg! Går alltid in på din blogg det första jag gör när jag vaknar på morgonen, mvh störtförtjust i dina inlägg.

  Är förövrigt mycket nyfiken på vad ni använde Nutella-burken till! Eller ja, innehållet kanske snarare än burken... Blev det Hjerpens nutellakakor, eller något helt annat? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Louice, Louice, min lilla stjärna i mörkret! Blir typ glad varje gång jag ser att du kommenterat, för du skriver alltid något så fint...! Haha, nutella-burken användes till något annat. Något (nästan?) lika bra som kakorna :DDDD

   Radera
 7. Hej Emelie! Alla individer är olika, var man än kommer ifrån, men tycker du ändå att du kan märka någon skillnad mellan hur svenska och franska killar är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, du glömde skriva ut ditt namn! Men jo, jag börjar mig märka skillnad på hur kulturen har format franska respektive svenska killar :)

   Radera
 8. Testar att skriva! Ja mer om polyamorin vill jag också läsa om:-) /JohannaW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det uppe - kom och läs, kom och läs! :D

   Radera
 9. Ser fram emot inläggen!!! Satt och tänkte medan jag läste inlägget att jag så gärna ville fråga om just dessa saker, men så har andra, lika nyfikna personer, hunnit före - KUL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, Jasmin, great minds think alike, eller vad säger man? ;) ;)

   Radera
 10. GULLEGULLEGULLEGULLE NIII asså jag orkar inte ni är så söta att jag har hål i varenda tand och är i chocktillstånd, vet inte ens vad jag ska skriva, dvs är jag mållös och att JAG är mållös, DET HÄNDER INTE, men du ska ba veta att jag är aaaaassslycklig för er. :') <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)