Lösenord

onsdag, september 28, 2016

Perfekt höstväder och ett bisarrt mellanmål

Precis nu, nu medan jag skrev rubriken satt jag och tänkte på en fras som min vän Viktoria sade en gång; "det är bara vi som pratar franska som använder ordet 'bisarrt'" och bannemig, om det nog inte stämmer! I franskan är ju det familjära ordet för svenskans 'konstig' -> 'bizarre'.

I vilket fall. Jag tänkte börja med att redovisa hur träden i mitt kvarter börjar byta om till höstklädsel. Titta, så fina de är!
Dessutom är det perfekt höstväder just nu. Just den här tiden på året - sensommar-hösten, är min absoluta favoritårstid. Det är inte kyligt, men fortfarande gosigt och bekväm att ha halsduk, träden är kalasvackra, ljuset är alltid matt gult och håller kvar både tidigt på mornarna och sent på kvällarna.
... Men förutom att tillbringa dagarna i skolbänken framför statistik och ta selfies utanför skolbyggnaden, så äter jag mellanmål allt som oftast. Jag har kommit på en helt bisarr kombination som jag tycker är så oemotståndligt god...

Morot som jag doppar i ketchup.Jag vet - jag kan riktigt se er höja på ögonbrynen i en äcklad min, och jag förstår er. Jag vet inte ens hur jag fick för mig att testa, för själva tanken är ju rätt grotesk.

Men på något sätt testade jag härommånaden, och nu kan jag helt enkelt inte sluta. Hur gott som helst ju! Som en söt dipp till en knaprig morot. Fem av fem toasters! (Men egentligen - morot är ju gott i tomatbaserade köttfärssåser egentligen, så mycket av ett freak kan jag väl inte vara?).

.... Eller vad tycker ni? Har ni någon konstig mellanmålsvana för er?


8 kommentarer :

 1. Hahaha, kul kombo! När du förklarar det lite närmare, med köttfärssås, så känns det ganska logiskt. Något jag tyckte var så mycket konstigare var när jag såg en dam i USA som satte senap på sitt kokta ÄGG - till frukost.... Weird.

  Hittade btw hit via Christine :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senap och ägg?! EUK. Nä, det går jag inte med på. Och kul att du hittade hit, hoppas du hänger kvar! :D

   Radera
 2. Fast.. bisarr används av många jag känner som definitivt inte pratar franska. Så nepp teorin höll inte för hårdtestning=p Min pappa till exempel har nog aldrig uttalat ett ord på franska (som inte är försvenskat och används här) i hela sitt liv men bisarr har jag hört honom säga hela min uppväxt.

  Och egentligen... dip som dip till morötterna tänker jag=P Är det inte nrä man tänker på det minst lika märkligt att doppa sina morötter i typ sourcream and onionsås?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men dåså! Så var det med den saken. Och du har helt rätt, ketchup är dessutom en fenomenal dipp till det mesta!

   Radera
 3. Jag kommer ihåg när jag kom hem från Paris och mamma påpekade att jag använde massa konstiga uttryck som lät helt normala för mig, som t.ex. "bisarrt", "konstruktion" använde jag för ordet "bygge" och "avansera" för "gå framåt". Jag njöt och skrattade till varje gång jag blev rättad, för jag var så stolt över att känna mig "franskifierad". Är det bisarrt, mån tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag känner likadant, min vän! Att vara fransk är en ära, en komplimang! Jag vill vara mer och mer och meeer fransyska, jag :D

   Radera
 4. Nja, det var en i mitt tycke bisarr teori... Känner många människor som inte kan franska, men ändå har ett varierat språk med ord som inte hör till de allra "alldagligaste". Har nog mer att göra med uppväxtmiljö och föräldrarnas sätt att formulera sig. Många elever jag haft bekräftar, tycker jag, den teorin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det förstår jag. Men jag ville så gärna dela med mig av ett fint minne jag haft med Viktoria. Och kanske för att de flesta i min umgängeskrets säger "konstigt" istället för bisarrt.

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)