Lösenord

tisdag, augusti 30, 2016

Svenska köttbullar, Cosmonova och plankstek

På söndagen vaknade vi upp lagom sent, och när vi båda gnuggat liv i ögonen så var det lunchtid. Eftersom jag så gärna ville laga oss en traditionell svensk rätt så blev det aktuellt för lunch; köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Man kan ju inte rört sig i Sverige utan att ha ätit det, helt vansinne ju.
Och jag som inte ätit det på flera flera månader. Känner nästan att jag tappat lite av min svenskhet. Tur att jag kunde ta igen det nu.

Det skulle vara tungt och trist väder hela dagen, så jag kom på idén att vi skulle gå på Cosmonova!(!!). Jag har kära barndomsminnen om wow och wooh och såg fram emot att se hur upplevelsen nu är.

 Tunnelbane-selfie.
Väl framme stack vi in en snabbis på Pressbyrån, och jag som frenetiskt fortfarande letar efter Snickers & Hazelnut misslyckades med detta, men fann istället....
.... Som var mycket god, men smaken skiljde sig inte nämnvärt från orginalet. Jakten på Snickers & Hazelnut fortsätter!

Köpte biljetter istället. Till en havsfilm.
Som var lite sådär halvbra. Innan middag hade vi några timmar att döda, så vi började traska runt på Naturhistoriska Museets olika utställningar. Se här, en mammut.
Efter att ha utmanat både balanssinnet och styrkan i armarna, en kort tripp kring mitt campus på Psykologiska Insitutionen (det var stängt), så tog vi bussen vidare mot Djurgården.
För efter lite inspiration från gårdagen hade Maxime övertalat mig att gå på Villa Godthem och äta plankstek. Obs! Typ världens tjusigaste restaurang med den godaste planksteken jag ätit. 

-


Jag var jättejättejättesprallig över att vara där. (Smygselfie-ar när sällskapet är på toaletten).
Sedan kom maten in. PLANKSTEK. Alltså gudarnas föda på en träplanka.
Maxime inspekterade maten innan han slukade den. (bör sluta skriva hur vacker jag tycker att han är??)
Och jo, alltså, åh. Så vansinnigt jäkla gott.
Efter maten så åkte vi hemåt för den sista kvällen innan han skulle åka hem dagen därpå.  Vi tillbringade den genom att titta på Le Roi et L'Oiseau ihoptrasslade i soffan.
Med det sagt kommer morgondagens inlägg bli väldigt trist i och med att Maxime åker hem............

8 kommentarer :

 1. håller med om snyggfaktor =)

  han är ju otroligt lik måns zelmerlöw….tänker på det verje ggn jag ser ett kort….har du tänkt på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud, det är ju sant ju!! Har jag inte ens tänkt på. Geni!

   Radera
  2. .. och jag som brukar säga att jag inte tycker Måns är särskilt het. Tji fick jag, då alltså. Känner inte ens mig själv.

   Radera
 2. Jag måste säga att jag aldrig har ätit plankstek, någonsin. Men tagit en djävla massa smygselfies ;) Och herre vad stora mammutar var... skulle inte våga vara på det muséet, ifall det var som Night at the museum...

  Angående hur många jag läser och kommenterar så är jag en duktig spökläsare, de flesta bloggar jag följer är jag inne på ett par gånger per dag men kommenterar bara en eller ett par gånger i veckan... så lite stalker är jag nog... men jag tror att jag aktivt läser och aktivt kommenterar nåågot tiotal bloggar :D

  SvaraRadera
 3. Jag brukar alltid läsa bloggar på mobilen eller iPad. Men så kom jag på mig själv sitta och dregla åt snyggingen Maxime framför en gammal dator med jätteskärm (används aldrig) och då kände jag mig som en fluktare. Fick minst sagt lite dåligt samvete så nu måste jag ju skriva en kommentar. Gillar verkligen dig och det du skriver Emelie!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehehe.. Det är svårt att INTE dregla åt honom. Han är så vansinnigt jädra attraktiv att jag smäller av. Och jag är glad att du skriver en kommentar, då vet jag att du finns där ute och läser!
   Tack för din fina kommentar..! Kram på dig!

   Radera
 4. haha åh, men "smaken skiljde sig inte nämnvärt från orginalet". EXAKT så är det med den gröna hasselnöt också. typ ingen skillnad alls, lovar. du går inte miste om något!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men asch... typiskt då..!!!! Vill ju hitta ett underverk!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)