Lösenord

tisdag, augusti 23, 2016

Restaurangen med pool, staty och guldtoaletter

Söndagen, två dagar innan min avfärd, så bjöd min kollega Aurélien mig på en middag. Vi gick promenad från jobbet och hamnade på Hotel Westin, som visade sig vara...

... Hur jädra pampigt, rikt och påkostat som helst?! 
Jag kände mig som rena slummen som traskade in med hängselbyxor och tygpåse över armen.
"Pourquoi tu ne m'as pas dit qu'on ira quelque part super stylé ?! Je mettrais une belle robe quand même!" (Varför sade du inte att vi skulle till ett superlyxigt ställe? Jag hade åminstone satt på mig en klänning!) fräste jag lite skämtsamt när vi blev satta i ett rum med en pool och staty i mitten.
Bland det första jag gjorde var att besöka toaletterna. Det är alltid en bra måttstock för att se hur fin restaurangen verkligen är. Och den var broderad i guld, herre min jesus.
Alltså o-m-g vilket palats. Aurélien beställde in en förrätt, men jag insisterade både en och två gånger på att enbart ta varmrätt + dessert. Han beställde i alla fall in foie gras med ärtpuré till sig själv.
Min huvudrätt blev en fisksoppa med bläckfisk, fänkål, saffransaioli och lite annat sofistikerad grönkrafs.
Själv beställde han in torskrygg med tomatsås och en bönsallad med chorizo.
Till dessert tog jag en moderniserad Paris Brest - två små choux fyllda med pralinkräm på ett saltat kex, med nötglass, choklad och karamellsås.
Aurélien tog en lakritspannacotta med jordgubbssås. I en glaskupol, dra på trissor.
... Och det var så nedrans gott, så ni kan inte veta. Rätterna var visserligen minimala, men så välpreciserade, välkomponerade och så vackra. (Jag älskade allt förutom jordgubbsdesserten).
När vi var klara och ätit upp hade det redan mörknat, och sedan tog jag och Aurélien en promenad hem till mig. Det var en trevlig kväll oss kollegor emellan, där vi kunde prata om allt som hänt på jobbet på sista tiden.


Idag är det min sista arbetsdag, och sedan min fest på kvällen med alla kollegor. Jag ser fram emot att träffa dem alla och fira, och jag ser fram emot att återse Maxime när jag återvänder till Sverige (vi har bokat en resa den 25-29 augusti!!!), och jag försöker se saker positivt.

4 kommentarer :

 1. Oh, vad fancy! Har aldrig varit inne där men får kanske göra ett besök nästa gång jag är i Paris :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har pengar att spendera, so is this the place!

   Radera
 2. så himla vemodsvackert att avrunda flytten såhär. Det ser ut som underbara rätter, vackra i sin lilla storlek.

  Tack för att du skrev att listan var kul, först tänkte jag att det här är ju alldeles för knäppt för att publicera och ingen kommer förstå sig på mig någonsin igen :P

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)