Lösenord

söndag, augusti 14, 2016

Potatismos, karamellglass och hångelavbrott

Jag har precis kommit hem efter min tredje dejt med Maxime. Det är tidigt på förmiddagen, han har just släppt av mig med en über och vi har tagit en kort promenad från Saint-Michel till hans jobb. På vägen insisterar han på att köpa mig en nutella-crêpe till frukost, och jag fnissar ett godkännande till svar. Han flätar sin hand i min medan vi går och vi har precis hittat rätt sätt att hålla hand på, så att det blir lagom bekvämt för båda. Han är lång så jag måste tilta huvudet uppåt för att kunna se honom i ögonen, och för att ge honom en puss måste jag sträcka mig det allraste längsta på tå.

Vi kysser varandra hej då utanför hans jobb och sedan traskar jag vidare med ett fånigt flin på läpparna.
Kvällen innan mötte han upp mig vid métron hos honom, och han hade lagat hemmagjord potatismos och stekt stark korv till middag. Han hade köpt fyra flaskor cola zero och även en pint karamellglass. Till mig.
Sedan hade vi försökt se på en hel film men fastnade gång på gång i hångelsessioner som gjorde oss tvungna att pausa och sedan spola tillbaka.

Vi hade pratat fram till klockan två på natten, på franska och på engelska, skojat och skämtat och diskuterat naturfenomen om vartannat.
Nu börjar jag inte jobbet förrän om 1,5 timme. Där ska jag stå vid glasståndet, endast 200 meter ifrån där han jobbar, och sälja glass. Jag känner mig pirrig och lycklig och nästan förälskad.

(På onsdag åker han iväg på semester i en vecka, och hinner inte tillbaka innan jag redan lämnat landet.)


8 kommentarer :

 1. men wäää vilket snörpligt avslut inom parantes!!! vilken cliffhanger </3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju även en cliffhanger IRL för mig!!! D:

   Radera
 2. Tycker du är så cool som inleder grejer fastän ni måste skiljas åt relativt snart efter. Man kan alltid hälsa på men distans är ju svårt när allt är så nytt. Heja dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad du gör mig glad nu - du anar inte..! TACK. Jag hoppas att det visar sig vara en bra idé... Men jag vill vara modig. Jag vill älska. Mer mer mer kärlek!

   Radera
 3. Att var kär är bästa känslan! <3 Gör ni macarons på Paul? Försökte göra egna macarons idag men de fick fel färg... Vet du vad man använder för att få "rätt färg" på dem? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör vi! Det är svårt, men jag var faktiskt inte hur de gör dem... Jag har inte fått vara med - jag säljer dem bara.. Men jag önskar dig lycka till, och hoppas du hittar rätt sätt. Fungerar inte vanliga färgämnen?

   Radera
 4. Har ni talat någonting om hur ni ska göra med avståndet, och hur han känner inför er polyamori? Oavsett hur det blir, hoppas att de sista dagarna som du får tillbringa med honom blir fantastiska! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har pratat om det, och vi ska försöka fortsätta ses. Polyamori är inte hans manér, och det accepterar jag.. Vi får helt enkelt se hur detta urartar sig, men just nu är jag alldeles för förälskad för att riktigt kunna tänka klart. Puss!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)