Lösenord

söndag, augusti 07, 2016

Nutellakladd, burgare #35 och helkväll med JP

På min andra lediga dag så hoppades jag på lite bättre väder, då gårdagens sängliggande varit trevligt nog för enbart en dag. Jag hade tur - det skulle vara uppehåll men mulet denna dag. Min basilika-planta och tomat-planta såg nöjda ut efter gårdagens dagslånga regnsession, dock.
Själv såg jag mindre nöjd ut #mvhcrawlaursängen #glömmaborstahåret Kände mig lite sådär lagom halvskabbig och ful faktiskt. Som man kan göra vissa dagar.... Humör 0,3 av 10.

Det faktum att jag råkade bli uppraggad av en man innan jag ens kommit ur trapphuset, det hjälpte humöret en aning.. (fast jag tackade respektfullt nej till att gå ut med honom). Humör 4 av 10.

Jag hade andra planer. Crêpes.Och då gick humöret upp till 7,5 av 10 på en gång!!!Jag strosade omkring en bit i centrum, och sedan snubblade jag förbi Dianas jobb... Så då gick jag in, utnyttjade hennes lunchrast och hängde med henne ett tag.
Sedan sade vi hejdå, hon fortsatte jobba och jag fortsatte promenera planlöst. Blev törstig.
*Fejksocker-tankad*

Jag traskade runt, råkade köpa tre presenter, en ny tröja, en ny ryggsäck, lite frukt och andra onödvändigheter. Klockan 17 insåg jag att jag inte skulle hinna hem innan min och JP:s burgardejt vid 19:30, så jag gick och slaggade lite vid Place des Vosges. 
Där jag skrev dagbok, rensade kvitton och sedan lade mig raklång på gräset och tittade upp på en mulen himmel. Småchattade med min syster. Jag kände mig lugn men samtidigt oharmonisk - förvirrad och kluven och lite brydd. Jag förstod inte varför... Var det vädret som influerade mitt humör? Var det för att jag inte vill åka hem? Är det alla mina olika pojkbestyr som förvirrar mig? Är det Christoffer jag saknar? Jag försökte klura ur vad det var jag kände... Men sedan kände jag regnet.

Då skyndade jag en halvtimme tidigare till min och JP:s bestämda middagsplats. Vi skulle testa burgare #35 - nämligen här.
Bara tio minuter senare kom han, mitt franska ex tillika granne tillika homie. Vi beställde in varsin burgare och den kom till bordet såhär:
Alltså SE BARA så god den ser ut! Och fatta att den faktiskt var precis så god som den ser ut?!?! Högt betyg, högt betyg. Minst 9,9/10 för min del. Verkligen.

Och efteråt var jag toksugen på glass. JP ville givetvis inte ha (som vanligt), men han övertalade mig att gå och köpa ändå. Sedan envisades han med att ta bilder på en halvfräsch Emelie "till bloggen". Pfft.


Stor bägare med saltad karamell och mörk choklad, mmmm....

Sedan tog vi en promenad hem, han med armen kring mina axlar och jag kring hans midja. Vi skrattade och pratade om olika dejter vi haft på sista tiden, skämtade om tiden vi brukat dejta (alltså gud, vad vi höll på, på den tiden) och hade det trevligt. Humör 9 av 10. JP stannade till på bron vid en fantastisk vy och var tvungen att ta bild till sitt *populära* instagramkonto (han vill bli känd tror jag).
När jag kom hem hade promenaden således sett ut såhär under dagen:
På vägen hem hade jag frågat JP om han ville se en film på kvällen. Det ville han.
Så när vi skiljdes åt var hans uppdrag att hitta en bra film, och min var att byta om till pyjamas, koka te och sedan springa över gatan till hans lägenhet i nattkläderna.

Det gick alldeles utmärkt, och till och med en man i hans trapphus pratade i trevlig ton med mig trots att jag kom springades utifrån i bara fötter och med långkalsonger på. 

Sedan tittade vi på en otroligt dålig film som vi stängde av efter halva, vi kramades hejdå och sedan gick jag hem till mig och sov.


2 kommentarer :

  1. Så himla mysig dag! Fina bilder :)

    SvaraRadera
  2. Haha, dina Nutella-kladd-bilder är bara för klockrena! Och ibland har man bara sådana där dagar då allt känns fel. Det är bara att acceptera och hoppas på att det vänder. Vilket det oftast gör :) Förresten så var bilderna han tog på dig med glassen jättefina!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)