Lösenord

torsdag, juli 14, 2016

En tur kring elfte, ny bekantskap och totalt fyra crêpes

Trots att jag inte somnat förrän efter midnatt var det något som gjorde att jag vaknade klarvaken vid sex-tiden på min lediga dag denna vecka. Ute var det halvljust och tomt på folk, och eftersom jag inte kunde somna om bestämde jag mig för att ta mig ut på en morgonpromenad.




Fast först bestämde jag mig för att klä på mig kläder. Alltid ett bra morgonbeslut.




Jag tog mig ut, och bara någon kvart efter jag börjat gå så regnade det. Tur att jag hade med mig paraplyet!




Jag gick upp genom Cité och upp för Rue de Sébastopol, och sedan stannade jag till vid Gare de l'Est. Där jobbar nämligen en ny bekantskap som jag träffat via nätet, och jag ville snabbt svänga förbi och säga ett första bonjour ansikte-till-ansikte. Det är bland det bästa med Paris - att träffa nya människor, och prata på franska!

I vilket fall var det jättetrevligt, och efter en kvarts småpratande fortsatte jag min promenad. Jag gick genom en liten park...



Runt Canal Saint-Martin...


... Och här i elfte så är byggnadena ofta lite nötta och stötta. Charmigt, tycker jag.


Men det finns givetvis också små guldkorn!





Vips, tre timmar senare var jag vid Panthéon igen - nu med en riktigt kurrande mage. Jag hade bara ätit en snabb frukost innan jag gick. 



Crêpes-dags!


*snabbspola till slutet*



Efter crêpen började det rycka i låren sådär som det gör när man gått långt, och jag bestämde mig för att vagga hemåt. Väl hemma skissade jag upp min rutt.




Uff. Inte undra på att jag var trött efteråt.
Däckade nästan i JPs soffa medan vi tvättade kläder. Tycker inte alls om hans Minion (han har den eftersom han är en av skaparna av filmerna, ni vet?).




Samtidigt chattade jag med samma bekantskap, Damien, som jag träffat tidigare under dagen. Vi kanske skulle ses igen redan samma kväll...

Men först hade jag ensamma middagsplaner () och tog med mig hela tygpåsen med dagbok, korsord och pocketbok. Älskar att spendera långa stunder ensam på restaurang. Kocken hälsade mig välkommen, jag fick en kopp te och den första timmen var jag där helt själv. Ingen äter middag vid 18 i Paris, det finns inte ens på världskartan.




Denna gång tänkte jag vara lite kreativ, och börja med desserten! Förra gången var jag så mätt när det var dags för dessert att jag inte riktigt kunde njuta, så nu tänkte jag göra det omvända. Kocken skrattade gott när jag berättade det, men nog fick jag min dessert-crêpes ändå.




Kocken fru, tillika servitrisen, tog tag i min mobil och bestämde sig för att knäppa några bilder av mig. Hon har sett att jag alltid tar bilder på maten, och gav mig tillbaka min mobil med ett förnöjt "sådär! en sådan bild har du inte ännu!".




En dryg timme senare beställde jag in varmrätten - en salt galette med purjolök, gräddfil och bacon, och sedan satt jag kvar ännu ett tag och pratade.

När kocken senare råkade förstöra en av sina crêpes blev jag bjuden på en extra, helt gratis, och skämdes bort med både chokladsås, vispgrädde och karamell. Totalt fyra crêpes blev det alltså denna dag, en till varje måltid. En riktig crêpes-dag.

.... Efter maten hade jag planer med Damien, och jag fick pila snabbt till baren där vi bestämt träff klockan 22. Det visade sig att han inte heller dricker alkohol (vad är oddsen?) och därför tog vi varsin läsk, pratade och skrattade in sent på nattkvisten. Vi tog en nattpromenad och jag var inte hemma förrän klockan 05 på morgonen.

Det var lite livsglädje över det. Det var riktigt, riktigt fint.


4 kommentarer :

  1. M y c k e t imponerande promenad!!

    SvaraRadera
  2. Blir påriktigt så himla glad när jag ser att det verkar som att du har haft en fin dag ändå under en tyngre period! Att du gör mig Parissugen är ju inte heller så pjåkigt (bara den detaljen att det inte passar min plånbok nu att boka en biljett till Paris för att bedöva abstinensen.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehehe... Vad fint du skriver. Tack. Hoppas du får komma till Paris snart!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)