Lösenord

fredag, juni 17, 2016

Min sommarstudio på rue Duguay-Trouin

Men, jag kom på... Ni har ju ännu inte fått se hur jag bor?! Här tänkte jag äntligen posta ett litet grundligare inlägg på hur min studio ser ut den här sommaren, och lite saker omkring det. Vi börjar från början: Här är byggnaden som jag bor i. Jag bor egentligen precis runt hörnet - om man går rakt fram tio meter efter stoppskylten, så är det min port till höger. (Byggnaden till vänster i bild är där JP bor).
Studion ligger högst upp på sjunde våningen, och det går en hiss till sjätte. Den har jag bara tagit en gång, dock, för den är liten och läskig. När man kommer in till studion, så ser man till vänster nattduksbord och säng.


Från sängen kan man skåda ett litet bord, stolar, ett fönster in mot en innergård och till höger om fönstret finns duschen. Super om man vill duscha med utsikt! (höhö).
Till vänster när man kommer in i rummet har vi köket. Det finns en disko, skåp, kylskåp med frysfack, mikro/ugn-kombination och lite annat nödvändigt köksmaterial.
Så tillbaka till sängen! En meter bred, riktigt skön, och över finns det två långa hyllor med korgar för förvaring. Himla praktiskt.


Studion är liten - visst!, men så himla mysig. Vidare är fönstret stort och man kan öppna upp det helt, och sitta och läsa med utsikt ned mot innergården.
Och här kan jag kika på mina grannar. Coucou!
Så - det var min lilla studio för sommaren. Den har precis allt jag kan behöva, och bara efter några dagar kände jag mig redan som hemma. Bra betyg, alltså. Min hyresvärd är dessutom världens sötaste; en äldre brittisk dam som både bjudit mig på te hos henne, lunch och inviter till deras sommarslott ute på landet. Vilken grej, va?


5 kommentarer :

 1. Det ser ut som en superfin gata och en mysig studio. Var så klart tvungen att kolla upp gatan på Google Maps också, och alltså, den ligger ju sjuuukt nära Jardin du Luxembourg?! Mon dieu. Drömmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG VET. Helt sjukt! Och tänk att JP får bo på denna gata året om... *emoji med hjärtögon*... Älskar den!

   Radera
 2. Det här med din hyresvärdinna låter ju bara såå härligt! Sommarslott på landet,ehh... Vi sitter just nu och spekulerar över att hyra en bostad/studio i Nice några veckor i höst. Blir så sugna på det mesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ! Vad spännande!! Det måste du hålla mig uppdaterad om!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)