Lösenord

söndag, juni 26, 2016

En sväng runt femtonde och burgardejt #33

Så kom det en tisdag, och trots regn på agendan (jag blir så matt...) så svirade jag om till sommarklädsel. Tyckte jag var sprillans fin, ska ni veta - det gör jag alltid extra mycket när jag är i Paris. Jag vet inte vad det är - jag kanske är snyggare i Paris? (Svara inte på det, det är en retorisk fråga).
Jag studsade ut på promenad strax innan 11, och jag gick förbi området vid Montparnasse...

... och i bakgatorna fick jag syn på en smygande tiger. Sssh....


Ramlade in på en marknad. Här fanns allt till otroligt billiga priser. Synd att jag inte var i behov av något alls, och utan lusten att kånka på det onödiga under en promenad.


Rundade av när jag gått genom en stor del av femtonde, jag gick (nästan!) vilse en stund där, men hittade snabbt tillbaka till min tänka sträcka.
*emoji med hjärtögon*


Så, summan av kardemumman?Efter den tre timmars-slängen var jag aningen trött i benen, och efter en liten vilostund i JPs soffa och sedan min egen säng, så kände jag mig pigg igen.

Lika väl var det, för jag hade ju en burgardejt inbokad med JP! Vi gick till det här stället.
Burgare #33 blev en bacon cheddar med sidosallad. Faktiskt ett av få ställen som har riktigt bacon och inte rökt skinka på burgarna! ("Äkta" bacon finns inte ens att köpa i butik? En ovanlig råvara.)JP tog själv en barbecue-burgare och pommes (som jag snodde en hel del av..)..Efter att jag ätit halva min burgare (oops) inser jag att den är välstekt, och inte medium rare som jag beställt den. Jag pratade med servitören, och strax därefter fick jag en helt ny!... Alltså 1½ burgare till Emelie - score! (jag var mätt efteråt, kan jag säga..).
Men JP hejdade sig inte, han var fortfarande hungrig. "Emelie, om jag köper en dessert, visst delar du med mig?", och ingen mättnad i världen får mig att säga nej.
Han beställde in en Oreo-tårtbit, som ingen av oss smakat förut. (Jag ber om ursäkt för bristfälliga bilder)...
Som var riktigt god, men väldigt..... liten.. Om man jämför med kreationerna man sett på instagram *höga förväntningar oh yes*

JP var en gentleman och erbjöd sig betala, och det var jag mer än tacksam för! Det får helt enkelt bli min tur att betala nästa gång. Sedan gick jag hem, drack te och åt carambar (ny tradition) och chattade med Christoffer hela kvällen lång.

2 kommentarer :

  1. Jag vill vara i det här inlägget, i din värld, i den här dagen. Från prommis och smygande tigrar, till soffan och sängen, till burgare, till ost. Jag vill vill vill dit nu! Mest kanske för att jag har haft ÅNGEST idag - alltså vaaaa, det har jag inte haft på hur länge som helst så jag har helt glömt hur man GÖR vid ångest!! Så jag har levt i symbios med soffan, men känslan av att någon sitter på min bröstkorg och hatar mig typ. HUVVA!

    Angående varför majonnäs och vispgrädde är ett nono så är det för att jag fick ett gallstensanfall efter att ha ätit traditionell smörgåstårta en gång. Och just DET sitter liksom kvar i minnet >.<

    Angående med rökningen - vilket jag hatar, men det tenderar att bli så på somrarna - så tänker jag att om jag börjar springa så kommer jag nog vilja bli BÄTTRE på att springa. Och då MÅSTE man sluta röka, haha. ;P

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)