Lösenord

tisdag, april 05, 2016

L'Appartement du séjour

Det var ju lite hipp som happ allt det där, i och med att den tänkte lägenheten blev avbokad en vecka innan, och att jag i panik fick stressleta upp en ny. På något vis lyckades jag ändå pricka jackpoten, med en ännu större, ännu fräschare och ännu schysstare lägenhet vid Boulevard Saint-Michel.
Jag menar, kolla bara på den här utsikten!


Högst upp i ett två i ett typiskt franskt byggnadshus ligger det, mitt i centrala sjätte arrondissemanget. Vilken chans!

Stort vardagsrum med bord, utsikt... 


Här har vi redan börjat skräpa ned bordet med dagens inköpta varor; läsk, ost, skinka, nutella, smör och baguette...


Med belamrat skrivbord.


.. och tillhörande litet kök med kylskåp, tekokare, kaffekokare, brödrost, tvättmaskin och lite annat smått och gott...


Och så ett helt eget sovrum, med megastor säng! 


... och dessutom har sovrummet... 


... en ännu finare utsikt 

Jösses, vi är så sjukt nöjda med att vi lyckades hitta denna i sista stund. Den här är toppen!

9 kommentarer :

 1. Okej, gråter typ. SÅ FINT. Ååååh...

  SvaraRadera
 2. Men fin lgh! Det vore intressant att få läsa om Christoffers inställning till Paris och vad han känner för staden nu när han fått uppleva den:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fråga honom pretty please, så kanske han kan svara??? Hehe, kan försöka charma honom att berätta om sin upplevelse.

   Radera
 3. Ja, det lägenhetsbytet lär ni inte ha förlorat på, såå fint! (Vore kul att få veta kostnaden, läget är ju fantastiskt och standarden ser ju jättebra ut.)
  Bra idé med Christoffer, ber också snällt att vi får en förstagångsbesökares syn på Paris, när ni återvänt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska definitivt fråga honom!
   Och kostnaden blev, för fyra nätter, 3145 kronor. Alltså förutom AirBnB:s serviceavgift och liknande, 580 kronor/natt. Dyrt, givetvis, men väl värt också!
   Till sommar är det dock en billigare variant som gäller... (Hur mycket kostar det på ert traditionella hotell per natt?)

   Ja, den är fantastisk, den här lägenheten!

   Radera
  2. Uppfattar inte jag som dyrt. Vi betalar ca 650 kr/natt på vårt hotell, som är av den enklare sorten. (Ett vanligt rum i Quartier Latin kostar lätt minst 1000 kr/natt.) Grejen är att när vi inte är mer än 1-2 veckor i Paris har jag noll intresse av att kunna laga något på rummet, vill gå ut och äta middag och lunchen intas oftast på en parkbänk. Därför har vi aldrig reflekterat närmare på någon annan boendeform än ett enkelt hotell. Vårt nuvarande val är precis som det såg ut när vi började resa till Paris på 70-talet,lite nostalgiskt alltså. Familjedrivet, mormor kliver omkring i morgonrock i receptionen osv... (Har dock hyrt våning många gånger på andra håll i Frankrike då vi varit borta en längre tid.)Men det vore kanske något att undersöka?

   Radera
  3. Nä, jag förstår fullt och fast. Det viktigaste för dig är ju att återuppleva den där känslan, den där nostalgin, den där PARIS-kicken, antar jag, och det får du så bra med ditt hotell. Men det går alltså att hitta fina och resonligt prissatta studios om så önskar!.. Denna ligger dock på 6:e våningen utan hiss, och det är ju en liten ansträngning... ;)

   Radera
  4. Du är nog i en lämpligare ålder för 6:e våningen utan hiss... För tre år sedan hyrde vi en studio 14 dagar i Nice på just 6:e våningen. Efter två dagar gick hissen sönder. I say no more...

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)