Lösenord

söndag, november 15, 2015

Tryggt och inbjudande gulmatt

Direkt efter att jag tagit av mig våtdräkten och torkat mig (påklädning kan, men behöver inte nödvändigtvis, ha varit en del av processen)  åkte jag iväg till världens bästa tillflyktsort. Till min farmor och farfar.

I den lilla timmerstugan i skogen lyste lamporna tryggt och inbjudande gulmatt, och jag blev mött med hundpussar och stora varma kramar.
Även där inne var det varmt och betryggande. Bland farmors alla hundratalet växter, oändlig (nåja, nästan) tillgång till korsord och godis och alla träbjälkar är man som i en saga.
För att inte glömma den sprakande brasan...
När jag kom fram vid 16-tiden stod maten redo. Farmor hade lagat en lövbiffs- och fläskgryta och hemgjort potatismos. Hon är en riktig husmorskokerska, min farmor. Älskar'na.
Maten var utsökt. Husmanskost när den är som bäst. Vet ingen som lagar så bra mat som min farmor. 

Vi slog oss ned i vardagsrummet, inte alltför långt ifrån brasan, med tända ljus och pratade om allt om blogg, stevia till diabetiker och polyamorin.
Men trots att jag hade önskat fly även allt vad gäller skolförpliktelser, så hade jag plugg att göra. Jag laddade upp kvällen med vad som behövdes för att ge mig tillräcklig motivation.
Choklad, grillchips, Pepsi Max och en liten påse välutvalda godisfavoriter. Resterande kväll satt jag satt jag på Skype, kollade läget med Lorenzo och pluggprokrastinerade med kalven. (Förresten, ni lät lite nyfikna på honom i frågestunden? Om ni kikar in imorgon kan ni få er några ledtrådar..!).

Jag stannar åtminstone idag också och vilar upp mig, och sedan måste jag åka hem. Hem och kramas.


4 kommentarer :

 1. Ser riktigt mysigt ut! (Blir nästan lite full i skratt när jag ser din farmors alla växter ;-) Precis så ser det ut här hemma hos oss också. Mannen tycker ibland att de nästan håller på att ta över... Men så får det bli! Älskar blommor i alla former. De är livsnödvändiga. Punkt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, hon är växtgalen, min farmor.. Kommer ihåg en gång att jag räknade den till 700 stycken krukor med olika grönt innehåll, jösses. Men det är fint, och så mysigt!

   Radera
 2. Åh, vad mysigt. Det är något särskilt med far- och mormödrar och deras mat. Min mormor lagade också den bästa maten. Saknar henne så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå...! Det är något med tryggheten som gör att maten blir så fasligt god. Och alltid kommer vara det. Hoppas du har några recept från min mormor, som ändå påminner om henne.. :)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)