Lösenord

tisdag, april 07, 2015

Glassrecension: Ben & Jerry's Cinnamon Buns

När denna kom till Svea Rike så blev jag helt utom mig här i Paris. Varför, Gud, varför lämnade du mig här ensam utan kanelbulleglass? Jag som älskar bakverk, och speciellt kanelbullar. I förtvivlan fick jag svenska vänner att köpa och spara denna smak, men helt plötsligt såg jag ljuset i tunneln.... En matvarubutik i centrala Paris hade fått in nyheten, och jag slängde mig över den!


Ben & Jerry's Cinnamon Buns
Karamellglass med bulldeg och kanelsås
Smak: 10/10
Åh, kanelbulle, kanelbulle, kanelbulle! Det smakar verkligen kanelbulle. Fast som glass. Det är helt magiskt. Jag gräver och gräver och det blir bara godare och godare, kanelbulledegen är småkrispig och god och glassen krämig och karamelliserad. Kanelsåsen har strösocker i sig, vilket också knastrar lite i munnen och den smakar precis som fyllningen i kanelbullar. Jösses.

Utseende: 4/5
Påminner om Fairly Nuts i sin matta beiga färg, men bitarna av brun bulldeg och kanelsås kikar upp lite då och då i hörnen. Mycket aptitretande, och man vet precis var man ska leta för att finna det man vill ha.

Tillgänglighet: 2/5
Uschnej. Här har jag letat och letat och inte är den lätt att hitta inte. Men nu fann jag en butik i Montparnasse som hade den, och dit ska jag genast återvända!

Upplevelse: 10/10
Samma dag jag köpte den låg jag i sängen och försökte sova. Klockan närmade sig två på natten, man jag kunde inte släppa tanken på den efterlängtade glassen. Jag kunde inte vänta längre, så jag slängde av mig täcket och slet upp frysfacket. I sängen, mitt i natten, grävde jag ymnigt med skeden i mitt nya glasspaket, mmm-ade mig och bara njöt. Mysfaktorn var hög.


Totalt: 26/30


Jag blev mer än positivt förvånad - trots att den både hypats och kritiserats så överträffade den alla mina förväntningar. Jag ska köpa mer, mer, mer, snarast, innan de tar slut i affären!

4 kommentarer :

 1. Aaah! Hoppas hoppas hoppas hoppas den ocksa nar Wien snart =)

  SvaraRadera
 2. Här borta i lilla Linkan finns den överallt! Så... gör man en motsvarande recension för Svea Land hamnar betyget på 29, overkligt god glass!

  SvaraRadera
 3. Icaannons 39,90 idag, så jag lär väl prova den också... Du har mycket på ditt samvete nu vad mina nypåkomna glassköp beträffar!

  SvaraRadera
 4. teruko: Om du bara visste hur stolt nämnda faktum gör mig! (illmarigt fniss)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)