Lösenord

onsdag, april 01, 2015

Fransosen och "fransyskan" äter burgare

Efter mer än en vecka var det nu slutligen dags att kicka igång dejt-franskan och återse fransosen igen. Mina dejt-utstyrslar går nu om i varv, eftersom jag i princip bara har tio stycken olika klädkombos (ni vet det här problemet när man prioriterar matupplevelser högre än shopping).
I alla fall klädde jag mig i mina vanliga trasor och traskade mot bussen. Det regnade, och jag blev genast uppfriskad av den lätta luften efter att ha legat inne och deppat hela dagen.
Oväntat nog tog min buss en helt ny rutt än den vanliga, och busschauffören förklarade för mitt bleka ansikte att "på söndagar kör vi lite annorlunda!".. Jaha. Det är så man gör i Paris, alltså.
Därför fick jag hoppa av på slutstationen och gå genom parken, i regnet, till fransosen. Vilket innebar att jag blev tio minuter sen, för den omvägen hade jag icket räknat med.
Men det var en himlans trevlig promenad i vilket fall, och jag höll mig (relativt) torr under mitt prickiga paraply.

Väl hos fransosen pratade vi ikapp i hans soffa, innan vi tog oss ut i regnet tillsammans för ett leta krubb. Givetvis var det dags att testa ett nytt hamburgerhak!
Denna gång var det dags för detta omtalade ställe, som ligger inträngt i turiststråket bland raclette-boder och överdrivet turistfokuserade franska restauranger.
Vi blev positivt överraskade att finna att det var knappt någon där, och inredningen var både bekväm, lugn och angenäm. Skön atmosfär, liksom!

Jag beställde in veckans burgare, som visade sig vara en brödomringad köttbit med sallad, gouda-ost och spiskummin-majonnäs. Och spiskummin som typ är den godaste kryddan i världen - jag kunde inte motstå!
Och nog var den smaklig, alltid! Mmmm...
När vi mitt under måltiden fick reda på att servitrisen Julia är från Sverige, så började hon och jag ett hetskt samtal på svenska medan sällskapet mitt satt som ett frågetecken på andra sidan bordet.

"Är du också svenska?" sade hon.. "Jag trodde du var fransyska!".. Och detta efter att jag beställt maten, bett om en ny dricka och gett min åsikt om måltiden, allt på franska.

Jag vet inte om det riktigt räknas (eftersom hon inte själv är fransk), men jag vill gärna välja att kryssa av punkten i alla fall, från min bucket list. Jag menar, en svenska borde väl känna igen en annan svenska, och därför räknas det?.... Eller?!

#14: Bli misstagen för en fransyska - check! 


Fransosen gick - efter lite envis övertygelse - med på att det räknades. Efter middagen, mätta och belåtna och lämnades alla de småmynt jag hade som dricks, så gick vi hem till honom och såg på serier. En lättsam, enkel och trevlig dejtkväll.


7 kommentarer :

 1. Saklart att det räknas! O udda med bussen! kanske de har vissa gator spärrade för trafik söndagar eller ngt.

  SvaraRadera
 2. Det här med en annorlunda bussrutt är inte så konstigt, sker även vid helgtrafik i min lilla svenska hemstad. Man kombinerar liksom flera linjers turer för att "spara in" på antalet bussar.
  Klart du ska ta åt dig av berömmet! Finns inget härligare än att få beröm den sortens beröm!
  PS!
  Har köpt min första Häagen-Dazsförpackning. Ditt "fel"!

  SvaraRadera
 3. teruko: Haha, kanske bara jag som storstadslotta som aldrig varit med om det förut.. För mig är det lite bisarrt! Men också en nödvändig sak att veta innan man då kliver på bussen...

  Och jo, nog strålar jag alltid. JAG. FRANSYSKA liksom. Eheh..

  Åh, berätta mer! Motivering, smakval, åsikt, tillfälle..! Jag vill ha alla detaljer om denna glassrevolution!

  SvaraRadera
 4. Återkommer med glassomdöme då delikatessen avsmakats! Kan dröja något, då jag numera inte är så slank som du och därför får spara sådana upplevelser till mer speciella tillfällen...

  SvaraRadera
 5. Måste bara säga (med risk för att låta ytlig vilket jag inte är, promise!) att du har fantastisk hy!! Wow!

  SvaraRadera
 6. teruko: Haha, jag förstår vad du menar; fast jag äter inte glass för att jag är slank.. Jag äter glass för att det stärker min inre skönhet! (tihi).

  Anonym: Men gud, tack!!! Vänta bara till sommaren, då får jag värsta fräkne-explosionen..

  SvaraRadera
 7. Amen ååhhhhh, alltså älskar att se hur du bockar av bucket list-punkter! Och du passar hemskt bra i rött läppstift!!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)