Lösenord

måndag, april 20, 2015

Den indiska matfesten

Kvällen på lördagen, så hade jag redan en vecka innan bokat bord på min favoritrestaurang - ett indiskt ställe där jag även är stamkund. Snabbt som attan hade jag fått svar tillbaka "Varmt välkommen tillbaka, Emelie!" och jag så enormt fram emot att få besmaka mitt indiska himmelrike.

Direkt när jag klev innanför dörren kom en av de ansvariga fram från bakom disken, och gav mig en kram.
Alltså sade jag att detta var världens bästa ställe? 
Bordet stod dukat och redo när vi kom dit, och vi synade genast menyerna. Här ser ni Nathalie och hennes flickvän Klaudia.
Plus att jag bokat det bästa bordet, högst upp i lokalen, med stirrvänlig utsikt.
Sedan kom mat. Och mer mat. Och mer mat. Och så var hela bordet fyllt av rena indiska matfesten.
Jag hade inget val - efter att ha ätit halvtaskiga indiska rätter i Paris så länge, så suktade jag efter min favoriträtt. Biff Balti med extra sallad och ett naan.
Redoy var också där. Han högg in direkt. (Dessutom är han så mörkhyad att han nästan aldrig syns på mina restaurang-foton. Typiskt etnicitetsproblem.)
Jag åt, och åt, och åt... Och så fick jag till slut knäppa upp byxknappen. Herrejösses, så gott det var, och så värt. Så låg vi nästan helt utslagna när vi fyllt magarna. Vi betalade notan, jag kramade ansvarige adjö "till slutet av augusti!" och Redoy och resterande skiljdes av utanför restaurangen.

Trots att vi alla hade matkoma fick jag höra att ICA hade extrapris Ben & Jerry's, och då kunde det inte hjälpas....
2 för 80 kronor. Det kan bara inte ignoreras. Nej. Det är alldeles för bra. Mums.

Tänka sig, vilken fin syster man har.

2 kommentarer :

 1. Maten såg mycket läcker ut! Dock kommer jag nu troligtvis göra dig besviken. Jag och mina medkonsumenter avsmakade i helgen Ben&Jerry´s Cinnamon Buns och omdömet blev tyvärr inte så översvallande för vår del.
  Smak: rätt OK men alldeles för mycket av "degsmak", liksom för lite glasskänsla. Alldeles för söt också enligt mig. 6/10
  Utseende: Godkänt utan anmärkning, men ganska ordinärt. 3/5
  Upplevelse: Kul att prova något nytt, men det blev ingen favorit. 5/10
  Totalt:14/25
  Hoppas jag inte blir portad här efter denna rapport! ( Det finns andra Ben&Jerry´s som faller mig klart bättre i smaken :-D )

  SvaraRadera
 2. teruko: Oroa dig inte - ALLA (förutom Redoy) har givit glassen otroligt låga betyg och verkat vara riktigt besvikna. En tyckte karamellglassen var för mycket och att glassen i allmänhet var för stark, en annan tyckte karamelglassen var för svag och inte gjorde någon skillnad.. Men men, jag ÄLSKAR den, och det är väl det som är viktigast. Plus, mer till mig!

  I vilket fall som helst njuuuter jag av recension, hoppas på att få fler i framtiden!
  Ps. Försökte porta dig men det gick inte, AJA, du får stanna kvar dårå (har har).

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)