Lösenord

fredag, mars 20, 2015

Julia-besök: Notre Dame och vegansk (indisk) middag

Till kvällen på lördagen fick jag och Julia leta länge för veganska alternativ. Jisses. Men med appen HappyCow (bra skit!) och lite enträgenhet, så fann vi till slut några som var veganvänliga. Många i appen hade dock redan flyttat/försvunnit/gått i konkurs/åkt för att finna sig själva i Indien, så det var inte en enkel sökning.

På vår väg gick vi förbi Notre Dame. Det är en lite finurlig byggnad, tycker vi.
Och tog selfie framför.
När alternativen på de andra veganska restaurangerna i princip höll sig till stekt brunt ris och äggplanta, så valde vi till slut en indisk restaurang. Det ska ni veta - indisk mat är fantastisk för veganer! Hälften är i princip redan vegetariskt, och ber man dem skippa smöret de steker i, och steka i olja istället, så blir det 100% veganskt! (glöm inte att exkludera brödet, obs obs!)
Vi hittade en liten söt indier i en turisttät gata vid Saint-Michel, och där blev vi charmade av servitörerna, ska jag säga. De satte oss i ett hörnbord längst in, som definitivt var det mysigaste i hela restaurangen. Jag tror nästan de trodde vi var ett par, för de föste in oss bredvid varandra i soffan.
Vi beskådade menyerna noggrant, och jag förklarade på min bästa franska att Julia minsann inte kan äta mjölk och smör, och att de var av vital vikt att utesluta det. De ryckte på axlarna och tyckte inte att jag hade några som helst problem - de var proffs. 

Sedan kom de fram och tryckte bling-bling i pannan på oss. Vi var nöjda.
Sedan kom maten in på bordet! Jag var mindre vegan än Julia (som alla andra dagar i veckan) och beställde kyckling (höna) i en smörsås (ko) med naan-bröd (ko igen).
Julia var nöjd med sin veganska kikärts-curry och saffransris.
Det var massa gott, och trots att naan-brödet var lite plattare än jag är van vid, så blev jag otroligt imponerad. Servicen var fantastiskt, stämningen fenomenal och kryddningen välbalanserad. Jag tror jag till och med vågar slå på stort, och bocka av en bucket-list poäng på detta.

#27: Hitta en bra indisk restaurang i Paris - check! 


Efter middagen var det meningen att vi skulle ut på en jazzbar och ta en (för mig alkoholfri) drink, men vi fick matkoma, blev alldeles för trötta och styrde klackarna hemåt för fruktmys och film.

2 kommentarer :

  1. Men oj sa tjusiga ni blev med bling-bling i pannan! Restaurangen jag var pa i onsdags hade manga veganska alternativ. Jag at t.ex. en vegansk kebab (utan att jag visste om det!). Lite tva flugor i en smäll: bade hitta veganvänligt o bra indisk restaurang pa en gang =)
    Vilken indisk rätt skulle du säga är den godaste?
    Glad fredag!

    SvaraRadera
  2. Det blir ofta indiskt när jag äter ute med en av mina närmsta vänner som också är vegan, vilket ju är fantastiskt. Indiskt kan ju vara det bästa köket!!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)