Lösenord

måndag, mars 30, 2015

Glassrecension: La Laitière Macaron Caramel

Ett märke som producerar glass här i Paris, det är Nestle. Ja, ni hörde rätt. De som jag ursprungligen känner igen som barnmats-tillverkare, men som egentligen är lite allt-i-allo. Här har de ett budgetmärke som också försöker sig på att tillverka glass, och när jag såg smaken i frysdisken var jag bara tvungen att köpa den (trots att jag egentligen helst avstår budgetmärken, som inte alls håller samma kvalitet på glass). Men som sagt - jag är ju karamelltokig!


La Laitière Macaron Caramel Beurre Salé
Karamellglass med karamellsås och bitar av macaron.

Smak: 1/10
Första tuggan var försumbar. Ja, den smakade lite bittert, men man kommer nog in i den snart, tänkte jag. Tog en till tugga. Och en till. Glassmaken är inte alls så söt, eller ens salt, som karamell bör vara. Den smakade knappt karamell, den smakade bara.. bittert. Lite som skosula. Inte som glass alls. Och konsistensen är inte alls krämig och god, utan det märks att det är mest pulver och vatten i produkten. Jag lyckades ta mig ned några skedar innan jag insåg att "alltså, detta är ju inte gott alls!" och lade ifrån mig burken. Det var inte ens värt att slutföra den - jag som annars alltid äter hela burken.

Utseende: 3/5
Sorgligt nog är utseendet det bästa med den här glassen. Och det säger samtidigt väldigt mycket, och är väldigt tråkigt, för man blir med ens besviken på resten. Nog för att den ser gudomlig ut - beige-gul som karamell, stora virvlar (och även gropar!) med karamellsås och bitar av macaron. Om man nu ändå kunde njuta av det som mer än bara ögongodis....

Tillgänglighet: 2/5
Glassutbudet är rätt snålt, och märket finns inte alls att finna i alla butiker. Däremot har jag funnit den i alla butiker som erbjuder Nestle-glass, och i vissa fall som enda val. Verkar alltså vara den populäraste smaken från denna tillverkare. (Otroligt nog, vågar inte ens tänka mig hur de andra sorterna smakar..)

Upplevelse: 1/10
Redan när jag öppnade burken märkte jag att det var en centimeter från locket innan glassen började. En centimeter av bara luft i burken, alltså. Jag kanske blivit bortskämd med mina rågade burkar från Ben & Jerry's och Häagen-Dazs, men redan där fick jag en skeptisk känsla. När smaken senare bara tilltog i bitterhet förstörde det hela glassupplevelsen. Ja, hellre ingen glass än dålig glass.


Totalt: 7/30

Oh là là, jag är så ytterst besviken... Jag lyckades visst köpa på mig ett bottennapp, och är numera ännu mer avskräckt från att testa budgetmärkena. Stor. Flopp.

4 kommentarer :

 1. Men fyy då! Ser med spänning fram emot den nya B&J-sortens (Specu-Love Cookie Core) recension o hoppas den var betydligt godare!

  SvaraRadera
 2. Vad trist att glassen inte var någon höjdare.
  Jag tycker också att det är så himla snopet att öppna en glassburk och liksom få kika över kanten för att ens se den. Plus att det är sådant slöseri på förpackning.

  SvaraRadera
 3. Hahaha jösses du vilken flopp.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)