Lösenord

torsdag, december 25, 2014

Småglimtar från en idyllisk juletid

En julafton som började med julfrukost och inväntan av släktmedlemmar. När de kom med påsar fyllda med paket blev man nästan lika exalterad som när man var fem år.
Men man vet allt att man är gammal (eller i alla fall vuxen), när man blir mer exalterad över julbordet och maten, än själva klapparna.
Det var det man satt och väntade på medan man värmde fossingarna framför brasan.


Vid 14-tiden var det dags, och vi högg in i allt från sillar, sallader, julvörter, ostar, revbensspjäll, köttbullar, prinskorvar, potatis, julskinka, fårfiol, ägg, vitlökssalami och drickor - snaps, öl, pepsi max, julmust, cola eller rentav oboy.
Efter maten kröp dessa som var sugna på Kalle mot soffan, och vi tittade med varierat intresserade ögon på de tecknade klassikerna.
Men därefter kom äntligen tomten!
Här ser ni mitt klappberg! Åhåjaja, vad jag fick mycket fint.

Allt från vackra pärlörhängen från Redoy, till smink och franskinspirerade böcker från syster med flickvän, till en pengapott från pappa och en handväska från faster med familj. Gissningsleken gick varm runt bordet i flera timmar, och när klockan senare var kvällen var vi helt slut.

Med lite julegröt och smörgåsar i magen myste jag och Redoy framför en film, innan vi somnade gott och sov sista natten i julidyllens Mariefred.

1 kommentar :

  1. Vilken heljulig och helmysig dag! Intressant det där med jultraditioner, vi äter alltid julbord efter Kalle Anka!
    Var det ett stort steg att fira julen ihop? Alltså för dig o Redoy?
    Vilka massa fina saker du fått i julklapp, tyder på att du varit riktigt snäll i år =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)