Lösenord

fredag, september 19, 2014

Det är fint att ha en vän att kunna vara butter med.

Igår kände jag mig inte alls på topp. Efter en hektisk och tärande kväll somnade jag illa till mods, och vaknade upp lite med exakt samma känsla. Det var inte med ett leende jag klev upp ur sängen den dagen - trots att jag hade både pluggdejt och jobb framför mig.

Mitt humör kan beskrivas lite med den här bilden. 
You get the picture (höhö, så rolig, jag vet).

Strax efter bilden togs mötte jag upp min bloggväninna tillika Disney-kamrat, och vi hade ett uppdrag:
Att hitta det perfekta efter-plugget-caféet.

Nivet. Det där stället man alltid går efter lektionen, där man sätter sig och beställer "det vanliga", där de undrar var man är om man inte dykt upp en dag, där man kan slappna av och känna sig precis som i sitt eget vardagsrum, där koncentrationen och peppen är på topp och allting bara känns rätt.
Vi slog oss ned på vårt första prov-fik, för att kolla stämningen. Det visade sig vara La Poète, som redan från första stund konstaterades ha hög potential. Tillsammans med mysig inredning och gratis wifi så satte vi läger.
Mindre plugg och mer åjande härrörde från min del av bordet, och efter tre timmar tror jag att jag skickat fler sms än jag lärt mig franska ord. Håhåjaja.

 Men helt oproduktiva var vi inte: Vi tog lite selfies faktiskt.


När lunchrushen började närma sig så föreslog Lina att vi skulle dra oss vidare, och sätta oss i en park och fortsätta plugga. Där låg jag och åjade mig ännu mer, medan Lina faktiskt tittade över lite grammatik. Dutkig tjej där.
Och om vi bortser från att min humör var icket-Emelie-enligt, att eclair:en Lina köpte var kaffesmak istället för choklad, att vi knappt pluggade franska och att Lina var tvungen att åka hem till slut...

... så hade jag nog inte kunnat haft det bättre. Det är fint att ha en vän att kunna vara butter med. 


1 kommentar :

  1. Åååh så himla fint inlägg! Jag älskar sånt där, att man kan vara hur tvär och sur som helst men ändå så står den där fina vännen ut att lyssna på en... Ååh, guldvärt!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)