Lösenord

lördag, augusti 30, 2014

Laga middag - traditionellt franskt

När man inte har den ekonomiska lyxen att kunna gå på pråliga, franska restauranger varje dag...

Ja, då måste man faktiskt laga mat själv. 

Det gör jag minsann, i min lägenhet. Turligt nog får jag beställa matvaror från min au-pair-familj, som jag sedan hämtar upp och använder. Oftast lagar jag lätta grejer - pasta med tomatsås, basilika och lufttorkad skinka, köttfärssås, baguettsmörgåsar, korv. Men häromveckan slog jag på något extra franskt!



Nämligen galetter!

Galetter är alltså den matiga versionen av crêpes. Min favorit är en hopsättning med pannkaka, smält ost, lufttorkad skinka, lök, champinjoner, ägg och basilika. 
Till det en naturell sallad, och du har en fransk middag traditionell som bara den. Mums, dessutom.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)