Lösenord

söndag, juli 20, 2014

Båttur i det mest klarblåa jag sett


Har ni någonsin sett så klarblått vatten?
Det hade inte jag - inte innan jag besökte Korsika. I förrgår gjorde vi en fantastastisk utflykt, under vilken vi hyrde en båt och tog med ett stort gäng på äventyr! Jag har aldrig varit med om något liknande förut, och jag njöt som aldrig förr av resan. Detta, det är vad jag kallar semester.
Resan började vid tio-tiden, då vi alla hoppade på motorbåten och tuffade iväg. Valentin och Adrien, som är helt totalförälskade i båtar (och bilar och flygplan, förvisso) var helt lyriska och kunde inte sluta prata om det. De har sett fram emot det här hela resan, och därför även jag!
Vi åkte runt till massor av olika ställen, bland annat Porto-Vecchio och även Pinarello. Men min favoritanhalt var vid en liten strand vid Saint-Cyprien, där vattnet var så klarblått som bilen ovan.
Vid varje stopp kastade vi av oss kläderna och dök ned i det varma vattnet - 26-28 grader varmt. Jag håller alltid andan innan jag dyker, för jag förväntar mig att det ska vara kyligt, men blir lika förvånad varje gång. Herrejösses, och nu har jag ju varit här i mer än två veckor, redan.
Mellan anhalterna så flög vi över vattnet i motorbåten, rusade över vågorna och vinden i farten svalde så perfekt ned under den stekheta solen. När jag satt i båten under färd kunde jag inte sluta le, utan log konstant hela dagen. 

Det har gjort att jag nu har ont i hela käkarna. Men. Lite ont kan man nog stå ut med, när man har det så bra.


5 kommentarer :

 1. Vackert! Har du sett några fiskar eller sköldpaddor? :)

  sv: Ja det är synd att magnumglassarna har blivit så små... De är ena riktiga aptitretare.

  SvaraRadera
 2. åhh. man blir såå glad av att besöka din blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag igen, öhum öhum... Vilken kurs ska du gå på France Langue Victor Hugo? Väljer du discovery eller progress programme? Fattar liksom ingenting, vad är skillnaden!?

  SvaraRadera
 4. Hej Emelie, det var typ hundra år sedan jag läste din blogg, visste inte ens att du hade en, fortfarande. Wow, det är såååå jimla fint där, jag var på Sardinien förra sommmaren, och det var enligt mig finare vatten än på Thailands paradisöar, riktigt vackert.

  Hur gör du med dina psykologstudier när du är i Frankrike, försökte läsa mig fram till det men fattar inte riktigt. Vet du, jag ska söka psykologprogrammet till våren, är såå himla spänd!

  Kram! (hoppas du kommer ihåg mig)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)