Lösenord

torsdag, juli 24, 2014

Att dyka i Korsiska korallrev

När man tittade ut denna tisdag, så trodde man att det var en alldeles vanlig dag på Korsika...
Men det var det minsann inte!

Idag skulle jag nämligen få åka ut och dyka för första gången, bland korallreven vid de Korsiska småöarna.
Min värdfar skjutsade mig hit, till ett dykcenter i Lecci, bara minuterna från där vi bodde.
Där blev jag tilldelad en instruktör, fick heltäckande, 6mm-tjock våtdräkt, glasögon, simfötter, syrgastub och hela baletten. Sedan informerades vi om säkerhetsanordningarna - vad som är normalt och inte, vad man gör om man får vatten innanför glaset, hur man signalerar, hur man inte skadar sig genom tryckförändring, och så vidare, och så vidare...
Sedan åkte vi ut med båten. Alla satt på sidan av en rusande motorbåt, höll i sig i repen på båtsidorna för glatta livet, studsade med båten i stora vågor och verkade lite nervösa för vad komma skulle...

Vattnet var kallare ute vid reven - cirka 18-20 grader. Det märktes dock knappt i våtdräkten vi hade. Vi satte på oss munderingen, hade vår intruktör nära till hands och dök ned.

20 minuter av ren dykning. Att simma omkring nere under vattnet, tyngdlösheten, var helt magiskt. Händerna jag såg sträckas ut framför mig såg inte ut som mina händer - trots att jag kände gräsväxterna som jag smekte med mina fingrar.
Fiskarna i olika färger som långsamt svävade förbi kändes inte om att de var enbart 30 centimeter från min kropp. Bubblorna som jag exhalerade kändes inte som att de flöt mot ytan, från mig. Alla växter, alla snäckor, alla små klyftor....
Det var som att man drömde. Allt gick i slowmotion.

Efteråt var jag helt omtumlad, mör och kall. Fick mig en mugg te och lite kaka på båten, och när vi väl var hemma i hamn fick jag även ett certifikat.
Alltså wow, bara.

#57: Snorkla/dyka i korallrev - check! 


6 kommentarer :

 1. Så himla coolt att snorkla!!

  SvaraRadera
 2. Du måste ha hamnat hos en himla juste familj! Så härligt, grattis!

  SvaraRadera
 3. Teruko: Verkligen! Det är nästan otroligt, vilken tur jag har haft..!

  SvaraRadera
 4. Åh, superhärligt! Ordpedant som man är måste jag bara påpeka att snorkla är det man gör när man ligger på ytan med snorkel och cyklop och det du fick göra nu va att testa på att dyka - snäppet coolare!!

  SvaraRadera
 5. Mikaela: Ja, jag insåg det lite för sent.. Synd.. Snorkla låter så mycket mer exotiskt! Tack för rättningen, det är fixat nu. Vet hur man kan störa sig, som attan! ;)

  SvaraRadera
 6. Haha det har du faktiskt så rätt i! Hehe

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)