Lösenord

tisdag, juli 22, 2014

Ännu en båttur (med oönskat solsting)


Båten vi hyrde tidigare hade vi i två dagar, och under andra dagen åkte vi ut på ytterligare äventyr!
Den här gången var vi ute hela dagen, hade med oss pique-nique med massa snacks och efterrätt, åkte långt långt med båten och tog flera badpauser i vackra bukter och kända små hamnar.
Bland annat åkte vi till magiskt vackra Piantarella, där vattnet var magiskt blått och lika magiskt varmt.
Sedan åkte vi ut mot mörkare blått vatten, mot bland annat lyxöarna Cavallo. Där var husen filmiskt stora och pampiga, men så få att var och ett av dem ägdes av mångmiljonärer.
På vägen vid vårt äventyr hittade vi en liten grotta vi utforskade också. 
... och vi åkte förbi en av Korsikas största städer, på en klippa; Bonifacio! Såg så knasigt ut att se så många hus uppradade i miniatyr - kändes nästan som att det var dockhus man åkte förbi med båten.
Under ett stopp på vägen stannade vi upp och hittade en liten svärm med fiskar, som vi matade med kex. Barnen var otroligt fascinerade, och speciellt Adrien. Han lutade sig över och betraktade fiskarna med yttersta koncentration.
Resten av historien är inte så rolig. Jag fick solsting, blev nedsprutad med kallt vatten, var illamående och spydde en aning. Fick åka hem och göra dagen kort.


Men annars så. Att åka båt är vrålhäftigt!


1 kommentar :

  1. OOh ja! Jag älskar att aka bat! Hela min familj är lite battokig faktiskt. Kuriosa om mig: jag har skepparexamen!

    SV: Jag känner igen mig väldigt mkt i det där med spraket. Det gar upp och ner. En vecka kan jag känna mig asgrym för att nästa känna mig sopig, last och begränsad. Da jag först flyttade gick det först jättebra, sen började jag höra alla fel jag sa, men jag hörde det först efter jag sagt dem. Da blev jag tystrare en period. Upplever ocksa att det är lättare att prata med andra som inte har tyska som modersmal, da skämms jag inte lika mkt. Det är just det man maste komma över, skammen, bara vaga prata, det är bästa medicinen! Det dyker upp situationer varje dag da jag känner mig hämmad av spraket, trots att jag nu bott i tysktaliga länder mer än 2 ar.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)