Lösenord

måndag, juni 23, 2014

Pompöst värre på Gondolen


Häromdagen hade far bokat bord på en av stans kanske mest välkända restauranger - Gondolen, som ligger uppe i Katarinahissen. Här kan man se en spektakulär utsikt över hela Södermalm och mot Gamla Stan och Djurgården, och det är sannerligen en syn!
Men billigt - det är det inte! Man får allt ta och pröjsa minst hundrafemtio för förrätt, trehundringen för huvudrätt och ingen efterrätt går på mindre än hundringen. Jag fick nästan slag när jag såg på menyn.
Efter lite fundering så valde jag till slut halstrad kummelrygg med grillad bläckfisk, sauterad spenat, blomkålspuré, inlagd gurka och skaldjursmajonnäs. 
Pompöst värre! För övrigt fasligt smakligt (bästa och enda halstrade kummelryggen jag ätit!)
Eftersom jag är införstådd i att man - trots det hutlösa priset på dessa restauranger - ändå får en rätt som knappast väller av överflöd, så åt jag massa gott bröd till maten.

Efterrätten var precis lika minituöst pampig. En liten glasskula för hundra kronor, typ. Kändes inte alls värt (vet de om att man får TVÅ burkar Ben & Jerry's för samma summa?), så jag valde en kopp te att skölja ned maten med istället.
Maten gick inte på långt under tvåtusen svenska enkronor. Helt vansinnigt.
Hit skulle jag nog inte gå om jag själv var tvungen att betala.............

Men hur som haver en riktigt spännande upplevelse! (Och det satt en kändis bakom mig!!)


1 kommentar :

  1. Men du din teas:are, vemvemvem?!

    Tror inte det vore ngt för mig, jag har ganska grav höjdskräck. Men det ser trevlig ut.

    Jag hade inte heller gått dit om jag fått pröjsa själv ;-) Ofta tror jag också att man betalar mkt för själva läget/platsen. På restaurangtemat har jag idag fått lära mig skillnaden mellan Restaurant och Wirtshaus här i Wien: maten ofta samma, men servicen och inredningen är mer proffsig på en restaurant (tygservetter istället för papper osv). Sånt är svårt att läsa sig till på förhand, det krävs nästan locals för det. Liknande upplevelser/erfarenheter kommer du garanterat samla på dig snart i Paris =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)