Lösenord

tisdag, mars 25, 2014

10 saker du kanske inte visste om mig


1. Jag är en antingen-eller person.
Antingen älskar jag något (Paris, babysim, Ben & Jerry's...) eller så avskyr jag det (jordgubbar, kyla, löpning...).


2. Det finns ingenting jag tycker är så mycket värt pengar, som fika och restaurangbesök. Jag spenderar således mer än halva min inkomst på glass, fikor och utemiddagar, istället för att lägga pengar på onödigheter
(kläder och smink).

3. Jag tror inte på att det finns något som heter "för mycket ost". Jag har aldrig stött på det. Ost kan få vara hur mycket som helst. Herrgård, Präst, Gouda, Halloumi, Feta, Grevé, Ricotta, Cheddar, Mozzarella.
Nä. Jag tror helt enkelt inte på det.

4. Jag tror däremot att människans vilja och tankekraft är starkare än allt annat i världen. Jag tror vi kan förändra hur vi är, hur vi mår, vad vi vill och vad vi gör med våra liv - vi är inga offer.

5. Jag är expert på att hjula.

6. Jag anser mig vara en tant i många avseenden. Jag dricker inte, jag röker inte, jag snusar inte, jag går inte ut och festar - hellre stannar jag hemma
och löser korsord, stickar, ser på deckare och/eller spelar brädspel.

7. Jag brukade avsky mina fräknar, men nu älskar jag dem (se punkt 1).

8. Jag har aldrig åkt skidor.

9. Min högst återkommande mardröm handlar om att alla i världen har en ond klon, och jag finner aldrig mina älskades äkta kopior. Den har jag haft sedan jag var fem, ungefär, och återkommer lite då och då.


10. Jag är en riktig räddhare. Jag är rädd för det mesta, och en ordentlig trygghetsnarkoman.
Att flytta till Paris är det läskigaste, men största, jag någonsin tagit mig an. Och jag är så stolt över mig själv.7 kommentarer :

 1. Vilket mysigt inlägg! Håller med om att det inte finns "för mycket ost"

  SvaraRadera
 2. Du SKA vara stolt över dig själv Emelie =) Känns dessutom som jag börjar få kläm på vem du är, alltså de flesta punkterna kändes ganska naturliga efter att ha följt din fina blogg en rätt lång tid nu. Det som fick mig trilla lite av stolen var punkt 5. Men framförallt 8. Det är skandal! Så jag har ett förslag: du lär mig hjula, gärna i Paris, o jag lär dig åka skidor, gärna i Österrike =)
  BTW; du är så rackarns söt på fotot att jag nästan blir lite förälskad. Hade jag varit lagt åt det hållet hade du haft mig i en liten ask direkt ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen med om punkt ett. Fast jag gillar ju att lägga pengar på kläder också... Men smink har jag åtminstone inte köpt på mer än ett år nu ^^

  Själv funderar jag över om människan ens har någon egen vilja. Det är enkelt att säga "det här gör jag för min skull, för att jag vill", men svårare att veta om det är en vilja som verkligen grundades i en själv, eller om den är en produkt av omgivningens påverkan.

  SvaraRadera
 4. Åhå, vilken kul lista. jag tycker sånt här är så roligt att läsa, man får liksom alltid veta något nytt. :)
  alltså din mardröm!! nån skulle kunn göra en skräckfilm om det där :( sjukt obehagligt!
  jag hade en återkommande mardröm när jag var liten, att en staty i form av "the mask" (Jim Carrey-filmen du vet?) stod i vårt vardagsrum.. Haha jag var så rädd, kan fortfarande inte kolla på The Mask utan att bli lite rädd!

  Du är dömodig som vågar trotsa dina trygghetstankar och flytta till Paris. GO EMELIE!! :D

  Kram!
  PS. Jag har heller aldrig åkt skidor. DS.

  SvaraRadera
 5. Håller verkligen med punkt 4, att mentaliteten och inställning verkligen spelar roll i hur man hanterar livet! Sen är du jättetuff som ska åka iväg till Paris, känner igen mig i att vara trygghetsnarkoman (eller ganska "bekväm" som jag brukar säga) men det handlar egentligen mycket om att bestämma sig för en sak, sen är det bara tuta och köra! Själv håller jag på och ordnar med utomlandsstudier just nu, och jag använder mig av grymma vänner och bloggerskor som inspiration för att lyckas!

  SvaraRadera
 6. Håller verkligen med om nummer 2 :) såå värt att lägga pengar på mat, förstår inte folk som inte tycker det!

  SvaraRadera
 7. jag är precis likadan med ost haha

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)