Lösenord

onsdag, februari 12, 2014

Himmelriket med fondue i långklänning


Till i måndags hade jag peppat för planer som hängt i luften i snart ett år.
Bastian och jag har länge pratat om att åka och äta fondue (#18 på drömlistan), men eftersom det är så dyrt så har vi väntat på ett riktigt speciellt tillfälle.

I och med min kommande Paris-flytt, och det faktum att jag nyligen blev tjugotvå, så bestämde vi oss för att åka ut och äta en middag på flotta Fondueboden.

Ni har ingen aning om hur jag peppat! Eftersom jag och Bastian träffades för första gången på en rollspelskväll, så bestämde vi oss för att klä ut oss till våra spelade karaktärer. Jag var alltså Leonora Danté.
Med illrött läppstift, svart långklänning, stora ringar i öronen, och alldeles för mycket smink för en liten Emelie,
så stod jag redo för en finmiddag.
Vi kom fram till Fondueboden vid bokad tid, 18:30, och slog oss ned vid ett bord längst in.
Där kunde man välja mellan flera olika grytor, och Bastian och jag beställde in både köttfondue med biff, fläsk, kyckling och grönsaker, ostfondue med bröd, oliver, salami och parmaskinka och så pommes till det.

Man fick även till en hel radda med såser; från chilimajonnäs, aioli, fetaostkräm, barbeque-sås, koriandersalsa, tzatziki och béarnaise.Snacka om att jag hade sett fram emot ostfonduen - och snacka om att den var gudomlig.
Doppa bröd i ost.. Kan ni tänka er?

Bastian var också mycket nöjd. Och jag var mycket nöjd. Så pass att han fick pussmärken på båda sidor av ansiktet, och jag var världens gladaste flicka. Jag log så att han undrade om jag inte fick ont i käkarna.
Och vi åt, och åt, och åt, och åt. Jag mest fast med surdegsbrödet och osten (alltså jag dör!) och smaskade loss. Det var dopphimlen. På riktigt.

Men givetvis finns man inte äta sig alldeles för mätt på huvudrätten - efterrätten var minst lika viktig.
Toblerone-choklad-fondue med marschmallows, maränger, jordgubbar, melon, ananas och banan, tillsammans med vaniljglass.
Bastian och jag bytte snabbt - jag fick all banan och han fick alla jordgubbar. Himlans bra när man har skilda preferenser, ibland.

Så satt vi och pratade och doppade, så pass att allt det goda tog slut och jag satt och åt skedar av smält choklad direkt från grytan. Jösses Amalia, så gott - jag måste säga det igen. (alltså jag tror inte ni förstår).


Trots att jag ätit för antagligen tre av mig, så blev jag alldeles lagom mätt. Lycklig över mitt livs tjusigaste restaurangbesök (både avseende pris och smak) och nöjd över livet i allmänhet lämnade vi platsen och tog tunnelbanan hemåt. Jag tror jag log konstant under de tre timmarna vi var där.


2 kommentarer :

  1. Emelie, vad snygg du är!
    O gud vad spännande! Jag åt en gång fondue på en afrikansk restaurang i Berlin, men det var inte hälften så gott som er version ser ut att ha varit! Vissa saker är faktiskt värt att lägga någon krona extra för =)

    Ler åt att du log under era tre timmar där =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)