Lösenord

söndag, november 17, 2013

Början till ett stort Paris-äventyr; Au Pair


Det var en liten dröm; en gnista till hopp om något fruktansvärd läskigt men också helt magiskt och inte desto mindre självförverkligande. Den vaknade i mig för några veckor sedan, och ju mer jag tänkte på det...

... Desto mer insåg jag att det var en dröm jag måste göra till verklighet. 

Jag har alltid varit förälskad i Frankrike. Jag har älskat det franska språket, älskat den franska kulturen, maten, atmosfären, betydelsen... Och sedan jag varit i Paris både en, två och tre gånger har jag bara blivit än mer betuttad.
Jag har till och med sagt att om jag inte får bo där innan jag dör, ja, då har jag inte levt på riktigt.

Det jag bestämde mig för var att... Nästa år flyttar jag till Paris.
Jag har beslutat att jag ska åka ned dit och arbeta; som au pair. Som au pair får jag inte bara privilegiet att få boende hos en familj, vardagsfranska hela gratis samt plugga franska på deltid på en fransk skola - jag får också arbeta med det jag älskar mest, nämligen barn.

När jag väl fick upp lågan ordentligt insåg jag att detta var helt perfekt för mig. Arbete med barn i Paris. Få tillgång till den lycka jag får varje vecka med barn, tillsammans med min iver att lära mig franska flytande, tillsammans med min största dröm: Att få bo i Paris.

Jag har därmed varit i en euforisk och manisk dimma de senaste veckorna; tagit reda på allt jag behöver veta inför nämnda äventyr och även försökt fixa fram alla viktiga dokument som kommer krävas.

Jag har skapat bildkollage om mig själv (Marieke, Marieke!), skrivit personliga brev på både franska och engelska, tagit kontakt med au pair agenturer och försäkringsbolag, pratat med studievägledare om studieuppehåll under ett år, fixat fram personbetyg och kopior på både pass, körkort och gymnasiebetyg. Det är ett riktigt projekt, det!


Men nu har jag verkligen bestämt mig - det är det här jag vill göra. Och helt ärligt kan jag inte tänka mig hur jag någonsin skulle kunna göra något annat.

Så. Om allt går enligt planerna flyttar jag nästa sommar.
Sommar 2014. Då börjar förhoppningsvis mitt stora Paris-äventyr.
6 kommentarer :

 1. Vad fantastiskt underbart och inspirerande det ska bli att följa din resa :)
  Häftigt!

  SvaraRadera
 2. Vad inspirerande och modigt av dig! Att utforma och verkligen ta tag i sin dröm och göra den till verklighet. Ska bli kul att läsa om! Lycka till :)

  SvaraRadera
 3. Men åhh vilka fantastiska nyheter! Är så glad för din skull! O för min skull också, att få lära känna Paris från "insidan" genom dina ögon likson ;-) ser redan fram emot första caférecensionen =)

  SV: Med Stor-Rob är det avslappnat från min sida, och jag måste ju utgå ifrån att han också accepterat situationen som den är nu; men ibland, om jag t.ex. ska sova över där, kan det fortfarande bli aningen spänt.

  SvaraRadera
 4. Härligt med Paris! Då kan du äta färska croissanter till frukost^^ Hur gör du för att få kontakt med en familj? Kommer du ta studieuppehåll ett år eller går det att plugga där samtidigt?

  SvaraRadera
 5. OH! MY!!! GOOODDD!!!!!!!!  ps. (JAG VISSTE ATT DU SKULLE TA DITT FÖRNUFT TILL FÅNGA OCH GENOMFÖRA DENNA DRÖM!!! YOU GO GIRL (hehe)!!!!!!)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)