Lösenord

lördag, augusti 24, 2013

Stundtals kalabalik med utrymme för extra gos


På tisdagsmorgonen vaknade jag upp bredvid en tösabit, i ett mysigt solupplyst rum i Strömstad.
Tillsammans gnuggade vi sömnen ur ögonen, klättrade ur sängen och belägrade oss vid frukostbordet.
Emsi hade varit så söt dagen innan och köpt precis den yoghurt och det bröd som tillhör mina favoriter, så jag fick till min vanliga älsklingsfrukost.
Vi hade några mysiga planer inbokade denna dag; vi skulle ut och utforska lite av västkusten och njuta av en av de sista sommardagarna. Så därför gjorde vi oss i ordning i godan ro.
Jag hade på mig min lilla franska favoritklänning, och blev till och med sminkad av Emsi herself. Jag (som annars bara brukar smeta på lite mascara och eventuellt ett läppstiftsdrag) piffades upp med både ögonskugga och rouge. Helt plötsligt såg jag själv ut som en liten docka!
Långt ifrån alla dagar blir som man tänkt eller planerat - och denna var en av dessa dagar. Ett mindre kalabalik utbröt, och vi avbokade således våra planer.

Vi bytte ut utefika med innemys och film, och restaurangbesöket blev den mer föredragna baguette-middagen.
Vi dukade upp med nygräddade baguetter, smör, ost och kalkon, sallad och stekt halloumi samt grillad kyckling. Alldeles lagom pretentiöst och precis lagomt vrålgott för att förnöja oss!
Dessutom satt vi i sängen och smaskade, vilket gjorde mysfaktorn än högre. Jag satt redo med kniv och gaffel (som knappt användes) innan vi högg in.
Vi hann även med en lugn och avslappnad promenad, under vilken vi pratade om saker som berörde och påverkade oss. Det var en riktigt fin promenad - främst för pratstunden, som gjorde mig vänskapstrygg och harmoniskt livsglad ned till tåspetsarna.

Som kvällsgos kröp vi ned i Emsis säng igen, hyrde en film som utspelade sig i Frankrike och smaskade sötsaker. Det blev både lite (okej, mycket) glass och choklad, vilket gjorde mig mer än mätt i magen.
Sockerstinn men alldeles lagom trygg och lycklig avslutades således kvällen, med mer prat och ett varmt Emsi-får att ha på magen.2 kommentarer :

 1. Det blir inte alltid som man tänkt sig; men ni ser ut att ha haft det hur bra som helst ändå ju! O vad mysigt att ha picknick i sängen! Men hur 17 gjorde ni för att undvika smulor?! Det är ju väldigt oskönt att sova i! O underbart med pratstunder, såå skönt och nyttigt att få bubbla ur sig ibland till någon som förstår en!

  SV: Ja verkligen mystiskt! Den enda förklaringen jag kan tänka mig är ljuset! Då jag suttit ute i friska luften någon timme var svindeln som bortblåst!

  SvaraRadera
 2. Engelska och danska kan jag, sen sitter en del franska o en del teckenspråk kvar.
  ÅH, som jag älskar din franska klänning! Klänningar är ju för övrigt bland det bästa klädesplagget.
  Två blonda, smala små o dockliknande är ni båda två. Hur söta?! Kalabaliken låter dock inte alls lika bra. Får man fråga vad det var som hände [inte av nyfikenhet, bara omtanke. Just worried]
  Baguettemiddag..så.gott. Blev riktigt sugen på det nu. O glassmys på det, mm glassbska jag mi sann ha ikväll! ^w^
  Vi borde skypa! Om du vill. Hur mår du? Kan du o Martin hålla kontakt på något bra sätt?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)