Lösenord

söndag, juni 16, 2013

Mys överväldigande, fantastiska picknick-överraskning


På lördag vid lunchtid skulle jag träffa My, men visste inte egentligen vad jag skulle förvänta mig. Hon hade nämligen utlovat en överraskning för vår träff, och jag såg spänt fram emot dagens aktivitet. Det enda jag fått reda på att jag skulle anlända hungrig - och redan där bådade det gott. De bästa överraskningarna är väl fika- eller matrelaterade?

Vi möttes upp på Södermalm, och snabbt pilade My in på ICA för att fullfölja överraskningen. Hon sade åt mig att vänta utanför (det var ju en överraskning!) och att det skulle gå supersnabbt.Fast det gjorde det inte alls det(!!!!!). Det tog nästan superlång tid. Åtminstone när man står och väntar på en överraskning.

Till slut kom hon ut och vi började traska mot en park. My hade fina bröst, fast det kände hon inte för att visa alla er. Men det är okej, för jag fick se (och jag kan intyga).
Till slut kom vi upp till en park som hade utsikt mot Gamla Stan och Kungsholmen. Åh, så vackert det var. Och tänka sig att jag aldrig varit här förr!
Vi satte oss ned och My började packa fram allting inför överraskningen. Ur hennes väska kom...
 ... Baguetter, lätta, kladdkaka, polkaglass, halloumi, skivad vattenmelon och röda äpplen...

 


Alltså, i princip allting från min lilla lista om mina matmanier. Jag kunde knappt tro mina ögon - vad tösen hade fixat fram! Jag blev överväldigad upp till öronen av den fina och personliga gesten. Det var mycket, mycket bättre än jag kunnat förvänta mig.
Åh, My! Vad jag tycker om dig, och vad du är fin. Ibland blir jag helt förundrad över hur du kan ta dig tid, bry dig så mycket om så många och verkligen lyckas mitt i prick med att göra någon så glad.
Så där satt vi och åt - tuggor av baguette som man smetat lätta på, en sked med polkagrisglass, en skiva stekt halloumi och så en stor kladdig gaffel kladdkaka. Det var spännande smakkombinationer på en gång - men åh, så gott!

Jag åt till dess att jag blev mätt sju gånger om, och kunde inte sluta småäta av allt det mumsiga. Det är väl så det blir när man möter alla sina matmanier på en och samma gång.

Vi babblade och talade om allt från relationer och attraktion, att vara ung och förvirrad och inte förstå vad man vill eller vilja alltför mycket men inte kunna förstå vad man behöver och inte veta vad som är rätt men känna precis rätt saker i fel stunder. Komplicerade tjejgrejer, med andra ord.

Därefter gick vi vägen till tågstationen där vi kramades adjö och jag for vidare på andra lördagsäventyr. Men herregud, det var den finaste picknicken jag fått vara med om, med alla de godaste sakerna jag vet.

Det gjorde mig så, så, så glad.1 kommentar :

  1. ÅÅååh gud så häärligt! Vilken toppenkompis! O vilken toppenöverraskning! Var det något spontant eller har du fyllt år eller dyl.?

    Haha, jaa, jag är sämst på att göra val! Glass-sort är inget undantag! Man vet aldrig, ska man köra på ett säkert gammalt kort då man vet vad man får, eller, ska man våga chansa på något nytt?! Risken finns att man blir besviken å ena sidan. Meen, å andra sidan kan man ju missa en superhit om man aldrig vågar pröva ngt nytt =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)