Lösenord

onsdag, juni 19, 2013

K-brunn - mer än ett fånigt påhitt och en överdriven tvångstanke


Något som fastnat med mig sedan barndomen, och som jag inte riktigt kan skaka mig ur...
Det är min avbrunnsvidskeplighet.
Ni har säkert hört om det förut. De gamla barndomsmyterna om att brunnarna kommer avgöra ens öde.
A-brunnar står för otur, R-brunnar för tur, V-brunnar för vänskap och K-brunnar för kärlek.

Så fort jag ser en K-brunn får jag starka begär att ställa mig på den. Det är den absolut viktigaste brunnen, och har jag inte bråttom går jag alltid några meters omväg för att ta ett skutt på den.
Är det så att jag har brått och inte hinner ställa mig på den, så sitter det och gnager i skallen, och jag undrar för mig själv varför jag inte tog mig tiden att gå de extra stegen.

För mig handlar det inte om att jag uteslutande undviker kärlek eller otur när jag inte går på en brunn. Det är inget fånigt påhitt eller en överdriven tvångstanke - för mig handlar det om att ta vara på livets små stunder - att ta en sekund; ett skutt; en avbrunn, att återigen värdera vad kärlek är för mig.

För varje gång jag ställer mig på en så tänker jag: "Denna brunn är viktig på grund av Martin, Nattis, pappa, farmor, farfar, Marieke, Emsi...." och jag blir uppfylld, glad och lycklig över att jag faktiskt uppskattar dem.

Varje K-brunn är för mig en påminnelse och en värdering av allt jag älskar.


Därför är jag stenhård följare av avbrunnsvidskepligheten. (Och ni kommer aldrig, aldrig se mig bekliva en A-brunn frivilligt.)3 kommentarer :

 1. Ja alla dessa brunnar! Jag går alltid runt A-brunnarna, är mamma o jag ute på en promenad brukar hon kolla på mig och flina (hon gör nämligen likadant).

  Sv: Ja jag känner att.. Det blev trots allt framsteg! Jag velade jätte mycket, haha.. Men nu ser jag ju att hard work pays off :) Tänk om jag hade slutat träna? Oh herre jisses.. Jag hade ångrat det nu idag. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Jag är precis likadan! O sen har jag "egna regler"; som att om jag kliver på en A-brunn av misstag "nollställs" det om jag snabbt snabbt snabbt ställer mig på en annan A-brunn! För mig är V-brunnen mer värd en K-brunnen! Knäpp man är ibland!

  SvaraRadera
 3. Vad glad jag blev över att läsa "Emsi". Fina du Mlis. :*

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)