Lösenord

måndag, december 03, 2012

Simskolemåndag och en middags-My


Igår hade jag en ledig dag från universitetet, och då passade jag på att få några extra timmar på jobbet.
Jag började förmiddagen tidigt klockan 8 och trotsade snorkylan genom att åka ut till en av våra anläggningar.
Det är så kallt ute att det gör ont att andas numera.

Där iakttog jag när min arbetsgivare arbetade. Det är nämligen alltid bra som simlärare att få inspiration och lära sig av varandra; och nu fick jag chansen..!
Jag fick se flera fina babysimsgrupper, lite Plask och Lek, men det bästa av allt: En vuxensimlektion.

Efter tre timmar bland alla glada barn åkte jag och min kollega vidare till kontoret, där jag satt och knapprade på datorerna eftermiddagen lång.


Therése på kontoret


Jag fick ringa förskolor, boka kunder och trixa med diplom och simmärken. En riktigt produktiv måndag.

Redan halv fem klockade jag ut för att hinna iväg till träningen, och där jag fick röra på höfterna till ännu ett pass afro-dans. Inte illa - jag har fastslagit att träningskortet bannemig inte ska gå till spillo. Plus att det faktiskt är rätt kul.

---

Efter träningen träffade jag planerat på en liten MyHon skulle nämligen introducera mig för Hermans för middagsumgänge.

Vi möttes i snorkylan vid Slussen, och småjoggade graciöst över isen för att hinna med bussen, slog oss sedan ned på den inglasade verandan med en fantastisk utsikt och en ännu mer fantastisk doft från middagsbuffén.


My posar naturligt

Vi gick två omgångar och slevade skopfulla av de olika rörorna - jag var fast besluten att inte snöa in på de egenbakade limporna och smöret (herregud, Emelie, tygla dig!), och försökte fokusera på den delikata vegetarianska maten.Massa röror och lite bröd


 ... Två av rörorna smakade även indiskt. Så sjukt gott!
(Och jag tog bara tre limpskivor med överflödigt smör till, duktig Emelie.)


Nu ska jag vara lite mesig och låta lite smörig... Men jag har lärt mig att alltid vara rak och frank med vad jag tycker.
Detta var ju trots allt endast andra gången jag träffade My... Men jag finner henne vara en så fabulöst fascinerande ung kvinna. Jag älskar att diskutera olika psykologiska fenomen, och hon klickar perfekt vad gäller samtalsämne och förståelse.

Tiden bokstavligen flög förbi när My och jag började diskutera förhållanden, familjerelationer, karma och uppmärksamhetsbehov. Middagssällskapet var utan tvekan höjdpunkten på min måndag.

Helt plötsligt var klockan några minuter till nio, och vi virade halsdukarna hårt kring halsen och jag brydde mig varken om huvudbullar eller andra utseendesyttringar när jag krängde på mig mössan över hela huvudet.Mot tunnelbanan traskade vi efter att ha bokat in en framtida fika och jag smålog åt Mys optimism i den hudbräckliga kylan, innan jag kunde komma hem och aldrig önska mig utanför ytterdörren i denna kyla - någonsin igen.
3 kommentarer :

 1. Vegetarisk mat kan faktiskt vara riktigt gott! :)
  Hur ofta dansar du afro-dans på friskis då? Tror att det även finns som pass här i Göteborg, funderar på att låta det bli min motion istället för löpningen nu under vintern. För att vara ute och springa i snö - Där går min gräns. Risken för att halka är på tok för stor.
  Hoppas du hade chansen att vara inne i värmen idag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, det ser tokgott ut! Har kikat in här ofta den senaste tiden, och håller såklart koll på Instagram, en såhär uggletokig liten filur måste man ju följa - ugglor är livet!
  Åker till Stockholm nästa helg och tror minsann att jag ska ta mig en tur till Café Fåtöljen och beställa en RIKTIG kladdkaksbit, för visst är det där de fantastiska kladdkakorna husserar?
  Varma snökramar!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det fint att hitta varandra lite varstans!

  Du har så rätt, jag är så tacksam för min underbara familj och min sambo, de stöttar mig i varje steg och jag är envis som en gammal get (eller åsna, vilken liknelse man föredrar mest).

  Jag ska till Stockholm för att hälsa på lite olika människor, kusin och vänner och sådär och så ska jag passa på då att äta kladdkaka och leva livet, som en minisemester mitt i sluttampen på den här universitetsterminen (som förvisso sträcker sig bortom jul, men ändå).

  Har du några fler bra matställen eller andra roliga platser man måstemåste gå till?

  Kram!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)