Lösenord

tisdag, augusti 28, 2012

Isa-fika och riskabelt bull-beteende


Jädrar, vad jag var sötsugen under dagen igår..! Stackars Emelie och hennes sockerberoende.

Lyckligvis hade jag en inbokad fika med Isa att se fram emot,
vilket bidrog till en extra behaglig tunnelbaneresa hem och ett intakt leende.

Vi tog 4:an upp mot Södermalm, och slog läger i ett bås med svarta fåtöljer på Café Vetebullen.


Isa blir plåtad

Emelie med te och kanelbulle


Jag fick välja ut den största kanelbullen, medan Isa var blåbärssugen och tog en söt liten blåbärspaj.

Vanligtvis brukar jag vara väldigt försiktig med att beställa bullar på café - risken att man får en torr och smulig bulle är inte så lockande. Men den senaste veckan har jag haft tur och fått två riktigt fikavärdiga kreationer att hänga på väggen (eller låta smälta i magen; your choice).

Därefter tog vi återigen bussen hem, och jag blev inbjuden att se på Isas grannlägenhet - som var riktigt stor och hemtrevlig!

...Sedan blev det bara så att vi traskade hem till mig och fastnade i min soffa, där vi hann babbla på till dess att vi insåg att det började bli sent. Så sent att Isa tog den långa 1-minuters-promenaden hem till sig, och jag fick belägra mig i soffan med min frusna matlåda och lite serier.

Summan av kardemumman (eller kanelen, i detta fall): Bra tisdag.
7 kommentarer :

 1. Bästa tisdagen! Du är så klockren i dina inlägg emelie, nu fick jag lite prestationsångest inför mitt inlägg;) haha!

  SvaraRadera
 2. Tack fina du! Jaaa.. filip och jag valde att gå skilda vägar efter att ha varit lite fram och tillbaka ett tag. Det var nog dags nu och vi var redo båda två tror jag, men såklart är det ibland jättejobbigt ändå. Vi är dock vänner och så.
  Egentligen tror jag att det var bra, på senare tid har han varit väldigt frånvarande för att jag ska "lära mig att klara mig själv" och för att "alla andra daltar så mycket" vilket enligt mig för övrigt är helt obefogat. Det är mycket han missat och fått om bakfoten, skulle man kunna säga. Så nu är det på många vis skönt. Det är ju lättare att vara själv än att vara ensam i en tvåsamhet...
  Inte är det lätt med kärlek jämt!

  (och du får gärna svara till min mail, han läser trots allt bloggen, hah)

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken kalasbulle!
  Beställer dock aldrig bullar på café, för precis som du säger, finns det ju en risk att den skulle vara snustorr. Och en torr bulle är ingen god bulle, så då kör jag alltid på säkra kort. Men härligt att du har haft en sån tur med bullbeställandet, för bullar är ju riktigt gott.
  Sv: Haha, det låter som ett riktigt roligt projektarbete ju!
  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Men åh, vilken mysig fika det såg ut som! Är rätt bra avis på dina kanelbullar måste jag erkänna också, Mlisen. De ser så saftiga och värdiga ut (lät aningen mysko när jag skrev det kände jag). Vad mysigt att Isa bor så nära, också. Fika-buddies är ju det bästa som finns!
  Och du är alltid så fyndig förresten haha, summan av kanelen...

  sv: Tack, vännen. Du är snäll mot mig. Och precis, det blir lätt en självdestruktiv egenskap, tyvärr. Måste lära mig hindra att det går så långt.

  Det vore fint med sådana stora Mliskramar! ♥
  Yes. Luxury it is.

  SvaraRadera
 5. åh så söt du är! Älskar bullar! Fikade chokladtårta igår med två vänner, myyys! Ett nytt sött cafe i Malmö, alltid skoj med variation :D

  sv: visst är det svårt men ja, jag vet att allt går :-)<3

  SvaraRadera
 6. Ah, du anar inte. De blev så himla goda och framförallt saftiga!!! Mamma sa att det var de godaste bullar hon någonsin har ätit (och då har hon ätit många bullar, haha). Har ätit säkert 10 stycken redan, haha!!!

  SvaraRadera
 7. sv: förlåt, menar såklart en liten söt uggla :D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)