Lösenord

tisdag, april 24, 2012

Det känns som att vakna upp.


Det känns som de där mornarna när man vaknar av solen. När strålarna smeker medvetandet till liv med varma karesser längs benen; hur känseln gör sig påmind och hur varje kroppsdel successivt proklamerar sin existens.

Det känns som när när man tar sitt första djupa andetag, bjuder in för morgonens potential och fyller bröstkorgen med luft - luft som kittlar och leker och menar att nu lever du.

Det känns som när man sträcker på sig efter en lång natts sömn.
Hur muskler som legat i leda tvingas vakna till liv, göra en kraftansträngning för att senare återgå till ett tillstånd av bekväm avspänning (men med vetskap om oförnekbar kompetens).

Det känns som när man vågar öppna ögonen och tröstas av hemmets visuella trygghet, vågar exhalera efter det första djupa andetaget och omfamna avslappningen som även är ett tecken på accepterad sårbarhet.

Det känns som att bli slagen med den första insikten. Som att lägga ihop dag, tid, och aktuellt känslotillstånd. Att låta kunskapen som sömnen dolt komma rusande med tankeprocesser och mönster som är unika - bara mina - och återta jaget som legat i dvala. Återfå det mig som natten lånat.

Det känns som när den första gäspen kittlar i käkarna, beordrar musklernas aktivitet och det kittlande känslans resa genom hela huvudet, längs halsen, ned för bröstet, förbi magen för att åter sprätta liv i benen.

Jag känner mig fullständigt levande. Det känns som att vakna upp.

8 kommentarer :

 1. Det verkar verkligen som att du är lyckllig just nu och tillfreds med livet. Är jätteglad för din skull! Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Haha, tja, jag tror dom flesta föredrar romantiskt före min mer rejäla approach=p Jag får verkligen skogshuggarkänsla av mig själv ibland.

  Det låter som det kan bli kanonmysigt. Eller, det blir det. Akta dig bara för att äta för mycket croissanter.... Pappa kan fortfarande inte äta det efter ett besök där för eh.. trettio år sedan.. haha.

  SvaraRadera
 3. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: dina texter är så vackra. Målande och träffande på en och samma gång.
  Och jag blir så glad av att läsa det, att du känner den där pirrande känslan av att leva.. Den är magisk, och jag är verkligen glad för din skull Emelie.
  Du var modig som vågade koppla loss dig och falla fritt.. åh. ja, jag blir bara glad för din skull. you deserve to feel awesome, my dear.

  OCH PARIS!! Gud vad kuuul!! Ni kommer ha det fantastiskt, det är jag säker på. Paris gör en sällan besviken. La ville de l'amour, liksom.... tehe.

  sv: Tack, det var en jättefin komplimang, att få höra att man har en färgglad själ.. :) så himla häftigt att se hur ens riktiga personlighet börjar återvända och fylla allt det gråa, det som man varit försvunnen i under alldeles för lång tid..

  kram på dig fina Emelie!

  SvaraRadera
 4. Verkar ändå som härliga 24 timmar måste jag säga :) Även om jag tycker pizzan ser väldigt läskig ut med sin rosa färg haha!

  Sv:Tack :) Gillade också stilen!
  Ja jag tycker verkligen det, som du skriver, du känner äntligen att du lever, kan andas igen. Allt det tyder på att du gjort rätt val och att det är värt det även om det kommer kännas tungt ibland. :)

  SvaraRadera
 5. Tack snälla för att jag fick komma. Var så himla mysigt. Finafinafina Mlisen... så jag älskar dig, du vackra själ! (Rodnade som jagvetintevad när jag läste att du tycker att jag är en fin själ). Längtar redan tills nästa gång vi ses. Är det normalt att sakna en människa så här fort? Crazybananas.

  Och vilken fin dag du verkat ha med Martin. Såg väldigt mysigt och gott ut.

  Du vet om att du har en stor talang för att uttrycka dig, va? Fantastisk text, hjärtat, innehållsmässigt såväl som språkligt. Du är enormt talangfull inom sååå många områden.

  Och PARIS! Pariiiiiiis, paris... underbara, vackra Paris.
  Je l'aime, et je t'aime. Bisous, minou!

  SvaraRadera
 6. Nötis.. (bästaste uttrycket)
  Åh, tack detsamma. Du är en mycket viktig del av mitt liv, du är väldigt viktig för mig ♥

  Mylanta, det gör det tusen gånger om. Som sagt - du är en mycket litterärt begåvad person. I mina ögon flera snäpp mer än mig.

  Förhoppningsvis galet snart! Maj kanske till och med. Vill verkligen mysa MASSA mer hos dig i Stockholm. Tänka sig vad jag saknar dig, gorg!

  SvaraRadera
 7. JAAAAAAA! *running* ♥

  SvaraRadera
 8. Du beskriver det där så himla bra måste jag säga, skönt att det är så det känns!

  Nejdå, orolig är jag inte. Har alltid haft bra värden så det är nog inga problem. De ska bara se till att litiumhalten (det är det jag tar) i blodet blir bra och att jag får rätt dos. Ska förhoppningsvis göra mig till stabila tjejen ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)