Jag beställde en pizza med parmaskinka, pesto och ruccola, och bad om att få den vit (utan tomatsås).
... och Emil tog en prosciutto et funghi - en vanlig capricciosa, skulle en kunna säga.
Vi var så jädra hungriga och sugna på pizza vid det här laget. Dessutom var personalen supertrevlig, pratglad och personlig och väldigt hjälpsam med minsta lilla. Älskar sådana ställen.
Eftersom vi hade svårt att bestämma oss mellan pizza och pasta fick Emil den eminenta idéen att också beställa en pasta att dela på. När kyparen tog vår beställning tittade han uppskattande på oss och sade "åååh, en pasta också!"....
En vegetarisk pasta med sommarvittryffelsås.
Allt var gott - men bäst av allt var servicen. De bjöd till och med på show - pizzabagaren satte på hög musik och kom ut och jonglerande med pizzadegen mitt framför ögonen på oss. Han ville visa Emil och pratade om sin anknytning till Nyköping, där han haft flera rivaler under åren. Han berättade om sitt deltagande i Talang, om pizza-VM samt om sin son Gabriel, som han snart skall döpa restaurangen efter.
När vi åkte hem var vi fulltankade med mat och med positiv energi. Vi hade bilen full med ny inredning - puffar, vaser, plädar, lådor och ett nytt låssystem (så jag kan komma in med nyckelbricka, hurra!).
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack, nu gör du mig glad!
(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)