Min sista dag i Paris är alltid den tristaste att skriva om. Kanske därför det tagit så lång tid. Kombinerat med min post-Paris-depp och det faktum att det varit fullt upp sedan jag kom hem.
Here we go! Jag skulle inte åka från Paris förrän kl. 14 på fredagen, så jag började dagen med en picknick i parken. Fick för första gången under vistelsen en varm baguette. På riktigt - det är en game changer.
Gjorde i ordning min smörgås, fyllde flaskan med saft och satte mig på min favoritbänk. Tänk, att jag suttit här och ätit frukost ända sedan sommaren 2015. Det är rätt häftigt, faktiskt.
När jag ätit upp, skrivit i min dagbok och kort påbörjat mina korsord så hade jag en beställning att hämta upp. Tre stycken halvbaguetter, som skulle få följa med mig i resväskan hem!
Klockan var nu bara 11, så jag hann fortfarande med en promenad. Försökte njuta av den men var mest sorgsen, faktiskt. Det kändes nästan meningslöst då jag visste att jag snart var tvungen att bege mig.
Roades ändå av denna fönsterskylt utanför ett boulangerie: No pain, no gain (pain betyder "bröd" på franska).
Blev också glad av att se en jättestor (icke-hängd) nallebjörn sitta på uteserveringar. Lite av pandemirutinerna sitter i (då satt det ju stora nallar vid vartannat bord för att glesa ut spridningen med folk).
Gick för första gången in i kyrkan som ligger runt hörnet från min gamla studio. Kyrkor är lite läskiga, tycker ni inte? Spöklika. Andliga. Nä, får lite kalla kårar. Kyrkor kommer nog aldrig vara en trygg plats för mig. Hur är kyrkor för er?
Tjoho, spola fram ett par timmar så satt jag här, vid gate:n, och väntade på boarding.
Tog sedan pendeltåget genom hela Stockholm och ned till Södertälje, där Emil kunde plocka upp mig med bilen.
Väl hemma blev det baguettemiddag (SÅÅÅ GOTT) och så skrapade jag ihop en egen dessert.
Vaniljglass med kolasås, ostbågar och cinnamon toast crunch. OTIPPAT GOTT! Vad är er märkligaste dessert?
Håll utkik, senare idag kommer lite fler inredningsinlägg!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack, nu gör du mig glad!
(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)