Lösenord

onsdag, maj 22, 2019

Kalas med Emils släkt

Igår, tisdag (alltså dagen innan vår 2½ årsdag)... (vilket betyder att IDAG är vår 2½ årsdag!!).. så var det en vanlig tisdag. Nästan i alla fall. Jag var ensam på kontoret bland mina kollegor då Malin var i Gnesta och Ann-Sofie i Vagnhärad. Själv tog jag emot ett återbud, ett uteblivet besök och ett återbesök. Soliga daaaaagar.... 


Jag slutade lite innan 15, och skyndade mig ned till stan. Jag hade tänkt göra en ny synundersökning, då var det exakt 10 år sedan jag gjorde en och jag känner att jag kanske bör justera skärpan på mina linser/glasögon. Lite pinsamt när de frågade om det var en "årskontroll", och jag bara "... eehm. aaa. typ".


Emil kom också dit och gjorde en undersökning precis efter mig. Han vill göra ett nytt försök med linser (tidigare har han slutat med linser upprepade gånger pga att det skaver så i ögonen på honom).

(Visade sig fult nog att jag inte har förändrad syn alls, utan enbart ett nytillkommet bristningsfel i vänster öga som ändå inte kan justeras, så, synundersökningen helt i onödan, haha).

Efter undersökningen traskade vi omkring ett par varv på stan för att invänta kl. 17. Då gick det nämligen ett kalas av stapeln - Emils kusin fyllde 19 år och hela närmaste släkten var inbjuden. Där fann vi Emils familj: Stefan, Ninni och lillebror Colin, farmor Kerstin, sedan farbror Lars och farbror Mats och deras fruar och barn. Och hundarna. Totalt 18 stycken var vi (med hundar), om jag räknar rätt nu.


Lättast när det är ett så stort sammanhang med folk en inte riktigt känner, det tycker jag är att försöka hjälpa till i köket. Jag fick skära upp brödet (åh, så mycket bröd!) och hälla upp chips i skålar.


Det bjöds på tacogryta med bröd och nachochips, och till efterrätt var det en riktig kakbuffé med tårta, cheesecake, choklad och olika sorters kakor. 


När vi ätit blev vi så mätta att Emil somnade i mitt knä i matkoma. Även farbror Lars låg och jordbävningssnarkade borta i ett annat soffhörn.


(Vilket ni kan skåda till vänster på bilden nedan). Resterande familjemedlemmar satt och pratade om ditten och datten, och jag själv nöjde mig med att mjukt smeka Emil över håret.


Lite innan 21 tog vi oss iväg, och skjutsade hem Kerstin i hennes bil. Vi skulle få låna den för idag (2½ årsdag!!) och återuppleva våra vanliga traditioner.

---

Just nu står Emil i duschen och jag är färdig och redo. Väntar. Så fort han är klar skall vi ge oss iväg!!

6 kommentarer :

  1. Åh, vad mycket gott! Måste säga att brödbitarna var riktigt snyggt uppskurna, jag hade aldrig kunnat göra det så snyggt :)

    Och grattis till 2,5 år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, hade du säkert visst! Det var ingen konst :* Tack Lisa!

      Radera
  2. 2½ år är hur länge som helst! Tror att jag har följt din blogg i över tre år nu (tiden går SÅ himla fort) nu. Det har varit så fint att följa er resa, är glad över att ni fortfarande verkar känna en sådan kärlek till varandra. Hur ska ni fira dagen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. JÄVLAR, att du kom hit innan jag och Emil blev ihop! Så coolt! Hur hittade du hit från början? :O

      Radera
  3. Men åh, mys och gott och gulligull. Hoppas ni får en helt fantastisk dag nu och grattis till er! <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)