Lösenord

söndag, maj 06, 2018

Nyköping runt för lyxshake och surdegspizza

Igår hade jag och Emil inget planerat, så när vi vaknade upp hade vi en hel lördag till vårt förfogande. Extra härligt att ligga och gosa när vi nu kan mysa precis som vi vill (jag har bytt till p-ring som jag tidigare använt för några år sedan, och den fungerar prima!).

Det var riktigt länge sedan vi hade en helt fri, oplanerad dag på det här sättet, och det är en speciell känsla med det, visst? "Idag vill jag att frukosten ska vara något spektakulärt!" sade Emil. "Amerikanska pannkakor eller scones?" frågade jag.

"Scones!" ropade Emil, och jag satte igång. 


Hör och häpna, när det är självaste Emil som föreslår att vi ska ut på långpromenad? "Minst tre timmar", förkunnar han. Och om det är något jag inte gör, så är det att säga nej till promenader! (trots att de inte är i Paris)...


Vi tog en tripp upp förbi Pål Jungs Hage, ned mot Brandkärr, och sedan in i skogen. Vi var tokpeppa, för vädret var fan-tas-tiskt.


Glada och peppa och kära.


Så studsade vi in bland stigarna, hoppade över rötter och duckade för grenar. "Vet du, Emil? Farmor säger att gå i skogen är det bästa som finns. Det är som terapi, säger hon." 

"Jag håller med", svarade Emil. "Det är något speciellt med att gå i skogen såhär."

"Ja. Synd bara att en aldrig kan titta upp och se hur vackert det är. En måste ju alltid stirra ned i backen för att inte snubbla över alla rötter och kvistar... Jag får ju nackspärr typ."

Fast. Jag håller ju också med. Det här med fåglarnas kvitter som aldrig upphör, knaket från kvistar som bryts och prasslet av löv lite här och var, kluckandet från ån...


Jag hittade ett (och två, tre och fyra) vitsippsfält och plockade en bukett till Emil (japp superromantisk flickvän).


Och jag poserade för bilder, både framför blomster och på stubbar.


 (ps. hade inte behövt strumpbyxor, det var tokvarmt...).


Under promenaden hade vi sådan bra kvalitetstid. Vi pratade om stort och smått - när vi båda varit små, om spännande äventyr, om kommande resan till London (5-7 juni!), om oss och om vårt bo...


Efter en timme (eller två) så kom vi ut ur skogen, och hittade fram till ett Max. Vi båda suktade efter varsin lyxshake! Jag tog choklad och Emil testade päron (han hälsar att den var god men att choklad är godare).


Och det var precis vad vi behövde!! Så jäkla gott!

Två timmar tog det hem igen sedan
, och när vi väl stapplade mot vårt bostadshus så kändes det rejält i benen kan jag säga. (detta plus att vi kvällen innan hade gått på ett cirkelgympass och redan var ömma..).


Jag ritade sedan ut hur vi gick. 18,5 km - 4,5 timme. Runt hela Nyköping.


Vi däckade i soffan som två klubbade sälar. FY JÄVLAR vad skönt det var att lägga sig ned. 
Jag insåg där och då att jag måste träna lite inför mina långpromenader i Paris (JAG ÅKER OM 5 DAGAR!!!)


När vi försökte sätta på en film märkte jag att Emil bränt sig. (Det hade jag med, men inte lika mycket. Tack och lov har jag bättre pigment än honom).


Till middag hade vi planerat surdegspizza - jag hade satt surdegsgrunden redan 24 timmar tidigare, och pizzadegen hade jäst sedan tidig morgon. Nu bakade vi ut dem och toppade dem.


KOLLA SÅ SNYGGA DE BLEV.


*pausa för reaktioner*


Så vi slängde oss tillbaka i soffan med varsin alkoholfri öl (Emil) och glas pepsi max (jag). 


Och satte på en film. 


Pizzorna var tokgoda, och filmen var sådär. Vi var mest lyckliga för att vi var så skönt utmattade i kroppen och kunde ligga och se film hela resten av kvällen.

En så himla himla bra dag.

8 kommentarer :

 1. MYS! Vilken fantastiskt underbar helg. :D Vad skall du hitta på i Paris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, PROMENERA!!!! Och äta god mat. Typ det!!! :')))

   Radera
 2. Skogspromenader är det bästa! Ljuden, dofterna, ljuset! <3 Och måste fråga för det är vad jag funderade på halva inlägget, vad har du i påsen på sista skogsbilden? Ser ut som vatten, sådär som man bär en guldfisk man precis köpt :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, fan vad rolig du är! Jag tänkte faktiskt också på det när jag lade upp bilden, men tänkte "äsch, det reagerar väl ingen på??". Det är två tomma petflaskor, från när jag och Emil köpte dricka på vägen som vi drack upp! Kan du gissa vad för dricka det var jag druckit?? ;)

   Radera
 3. Vad härligt med promenader. Det finns bara en sak som är härligare...en ridtur..att sitta på hästryggen ute i naturen är underbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har förstått att för hästmänniskor är hästryggen den tryggaste platsen på jorden <e3 Så himla fint att ha det så ju!

   Radera
 4. Asså börjar nästan grina av det här inlägget pga så fin dag. Har varit upptagen mellan 08-23 dagligen nu i för många dagar och hinner inte umgås med Murre. Det är exakt det här jag längtar efter; få vara utomhus, promenera, hinna prata, mat, filmtittande i soffan. MmmMMmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh söteeeee.. Stackars dig som har haft så mycket för dig.. :( Är det bra långsiktigt i alla fall, det du är upptagen med?? Hoppas du får mer tid till det snart! FÖR SOMMAREN ÄR SNART HÄÄR!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)