Lösenord

måndag, mars 05, 2018

Söndag med scones, gifflar och glass

Hej och hå, vi hoppar redan över till söndagen! Jag har blivit allt sämre på att ta bilder från min vardag... Kanske både för att dagarna börjar gå ihop mer och mer, men också för att jag har mindre tid att faktiskt knäppa bilder och mindre roliga saker att fota? Jag veinne.

Hursomhaver så började denna söndag, en riktig cheat day, med scones! Jag bakade scones med filmjölk, dukade fram smör, ost, skinka, gurka, hallon- och blåbärssylt.


Det blev jättegott! Faktiskt! 


Jag och Emil blev helt proppmätta efteråt, och Emil sade det "tänk att vi kunde smälla detta hur lätt som helst för ett halvår sedan?". Ja. Nu har vi inte alls lika lätt att få i oss samma mängder som tidigare.

Först tillbringade vi första delen av förmiddagen i soffläge. Med sofftäcke. Det är min nya favorituppfinning: Ett täcke som hör till soffan. Tokmysigt.


Sedan tog vi oss upp, städade 1½ timme i kaosrumemt (som så snart börjar bli mer som ett riktigt hobbyrum!), tvättade en tvätt, jag satte igång en omgång pulled pork, vattnade blommorna och matade surdegen. Produktivt, skall jag säga er!

Vi fyllde på magarna med gifflar och gott och blandat under dagen. En riktig slödag, rent matmässigt, med andra ord.

Trots att det var minusgrader ute så lockade jag ut Emil att ta en promenad till gymmet. Vi gick med varsin hörlur till musiken, 40 minuters promenad, och tränade sedan i 40 minuter. Därefter gick vi 40 minuter hem. Gick totalt 18 000 steg denna dag = mycket för en söndag!

När vi kom hem sedan var vi helt (skönt!) slut i kroppen, kände oss som kungar och så himla starka. Hatar att träna. Älskar att ha tränat.

För det belönade vi oss med en favorit: glass!


Jag var riktigt sugen på Cinnamon Buns (kanske hade gifflarna väckt ett gammalt begär?) och jag mumsade i mig min burk med största entusiasm. Ni vet, lyckostön och spontant fnitter kommer per automatik när jag äter glass.


Vi tittade på den gamla klassikern What Women Want (som Emil aldrig sett!), drack te och gosade. En superhärlig söndag där vi fick tid för vårdslöst moffande, städning, gosande, träning och film. 


Hur ser er standardsöndag ut?? Berätta!

6 kommentarer :

 1. Åh vi har aldrig standardhelger, beror på väder. Men Lucas har plask o lek kl 14.30 så det är helt klart hans höjdpunkt på veckan! 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅÅÅH nu fick jag mega-abstinens och saknad efter simskolan <333333

   Radera
 2. Mysig söndag! Och scones, vilket barndomsminne.

  Jag har nog ingen standardsöndag. Vare sig när jag pluggar & jobbar, eller nu som sjukskriven. Alla dagar liksom smälter ihop och helgerna är inte mer unika än veckodagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah. Men det har väl sin charm, kan jag tänka mig.. :)

   Radera
 3. Min standardsöndag innehåller alltid några av följande saker: korsord, planering av nästkommande vecka, läsa, serietittande, bakning, städa/organisera lite hemma, måla naglarna, hårinpackning, glass/godis, dagboksskrivande, massa mys och lek med min katt... Och ibland jobb (daglig verksamhet eller föreläsning). Sammanfattningsvis: chill blandat med organisering och när ork och lust finns lite jobb. Älskar söndagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄLSKAR din söndag!!! Hur skön? :')

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)