Lösenord

fredag, mars 02, 2018

En första dejt på Pinchos

Tjolahopp! Dejting-torsdag har ännu en gång svept förbi, och denna gång med en, i vanlig ordning, finsminkad torsdags-Emelie och ett psykologutlåtande i bakgrunden.


Dagen rev förbi med ett utredningssamtal med en mamma som försökte göra sig förstådd på litauiska (blev inte så bra, vi fick boka tolk till nästa besök), lite telefonrådgivning och ett SIP-möte (möte mellan patient, skolverksamhet, socialtjänst och BUP). Sistnämnda tog så pass lång tid på sig att avsluta att jag flåsandes powerwalkade till Emils jobb en halvtimme senare än planerat.

Helt plötsligt var det kvällen! Och dejt! Pinchos, som precis öppnat i Nypan, skulle testas!


Och snacka om jag hört mycket om Pinchos, kors och tvärs. Både i och utanför Sverige - men aldrig haft tillfälle att testa. Konceptet är enkelt: En restaurang med cirkuskänsla, där en beställer och betalar all mat med en app i mobilen. De rätter som kan beställas är massor av smårätter, som små tapas, fast i amerikansk stil.


Till och med kyparna (som inte ens bär ut maten? de är endast där för att visa till bords och visa upp hur man använder appen) har kläder som små cirkusapor. Göllit.


Riktigt festligt stämning där inne, måste jag säga.


På menyn fanns allt från mini-burgare till mini-kamben, mini-plankstek, mini-fish'n'chips och mini-risottos. 
(Ja, jag vet att det är jättetöntigt att jag förklarar detta för er som säkert redan varit här tusen gånger).

Emil och jag knappade oss in på appen och beställde flertalet smårätter: Minivitlöksbröd, minichili cheese tops, miniburgare, två miniplankstekar (ja, jag tänker skriva mini framför allt!!!!), minihalloumi fries (okej de var stora men det var på en liten tallrik???), samt en liten hink med sötpotatispommes.




Emil var den mest taggade av oss. Jag vet själv att jag ofta har svårt för smårätter, eftersom jag typ inte blir psykiskt mätt. Det är så mycket plock att det typ känns som en "förrätt", och även om magen blir fysiskt MÄTT så blir inte huvudet tillfredsställt, och jag är typ sugen efteråt ändå.

Men jag såg fram emot att smaka maten, för den såg riktigt god ut!
På plats nummer #1: Halloumi fries, 5/5 toasters (hallelujah!)
#2: Sötpotatispommes, 4/5 toasters
#3: Chili cheese tops, 3/5 toasters (identiska med dessa en köper på Donken).
#4: Vitlöksbröd, 2/5 toasters (vanlig baguette som skurits upp och penslats på).
#5: Plankstek, 2/5 toasters (välstekt liten skosula men två goda potatismoskullar bredvid!)
#6: Burgare, 1/5 toasters (fryst, torrt och kompakt bröd och torr välstekt burgare). Enligt Emil oätlig.

Jag smaskade i mig halloumi fries och sötpotatispommes med gott humör, men trots att jag som sagt var mätt efteråt så kändes det inte som att jag ätit KLART. Mitt huvud vill ha en stor, rejäl maträtt så att jag verkligen vet vad jag har ätit och fått smaka på det ordentligt. Detta känns bara som massa teasers.

Plus att mycket av maten var lite billigt inhandlade råvaror som de försökt "fräscha upp" genom att sätta det på en söt tallrik och få se snyggt ut. Alla älskar ju miniatyrer av saker, liksom. MEN! Skall inte hata på det för mycket. Totalt fick stället 3/5, och detta pga stämningen, smidigheten att beställa i app och halloumi fries:en..! Plus att jag råkade tappa mina sötpotatispommes på marken och fick direkt en ny liten hink gratis!


Vad tycker ni om Pinchos, ni som varit där?



Ps. Ikväll har Emil AW, vilket innebär att jag kommer ha en hemmakväll, en myskväll, helt själv!! Ser faktiskt fram emot det, och även att han kommer hem och kramar om mig när jag lagt mig... 

12 kommentarer :

  1. Jag har varit på pinchos flera gånger sedan det kom till Halmstad. Men nu har jag tröttnat. Som du skrev så är det typ stämningen därinne samt pyttaportionerna som gör det men annars är det ganska B. Men en sak som jag tagit vaaarje gång och ibland till och med beställt två utav på samma kväll är svamprisotto!! Den är sååå god! Annars gillar jag efterrätterna bäst. Speciellt cremebrulén och den som fanns förr - vit chokladpannakotta med chokladsås på. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå? Är det så? Jag är inte så förtjust i risotto (tyvärr), men roligt att höra om din erfarenhet där! Jag har däremot så svårt för små efterrätter -DÄR blir jag ju galen. Jag vill ha en stor burk Ben & jerry's- HELA! Kan inte nöja mig med en liten yttesak i dessertväg inte :P

      Radera
  2. Åh, alltså jag tycker verkligen om tapas och blir både fysiskt och psykiskt mätt på det (men ska tilläggas att jag har en mini-mage så klart att jag blir mätt på minirätter liksom!). Uppskattar att man slipper så mycket personalkontakt på Pinchos, men tycker maten är... sådär? Lite smaklös? Desserterna har verkligen varit en besvikelse varje gång, och då älskar jag desserter i allmänhet. Finns absolut bättre och mysigare ställen att äta tapas på!

    Hur ser er topplista över testade restauranger i Nyköping ut? Eller har ni någon sådan?

    Och åh, myskvällar på egen hand <3 Jag brukar alltid passa på att äta räkor när Linus är borta på helgerna, han avskyr det så jag får passa på de kvällarna han ändå inte är tillgänglig att pussa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur du har! Då låter Pinchos rätt klockrent som koncept för dig! ;) Men håller med om att det är lite sisådär med kvaliteten. De har liksom inte SATSAT på smakupplevelsen lika mycket som restaurangupplevelsen i sig.

      Åh! vi har inte gjort en sådan, men det borde vi fasiken göra.
      Men vi är nog rätt överens om att:
      1. Crazy Cow
      2. ät.
      3. Rhodos
      4. Oliwer Twist
      5. Fazana

      Sedan var vi rätt förtjusta i Erik i Forsen också, som vi hann testa 1 (!!!) gång innan de stängde ned :/

      Hahhaa, luktar det inte räkor i hela lägenheten sedan när han kommer hem? :'D

      Radera
  3. Jag har bara testat Pinchos en gång och gillade det! Kanske för att jag gillar tapas och idén med att inte behöva nöja sig med att välja bara en grej! :)
    //Em

    SvaraRadera
  4. Jag har varit på Pinchos en gång. Som vegetarian tycker jag dock utbudet är ganska glest och tråkigt. Men sötpotatispommes blev min favorit. Grönsakerna var inte så märkvärdiga och chevren ganska tråkig. Annars tyckte jag konceptet var mysigt! Jag blev dock sugen på att testa halloumi fries nu, låter ljuvligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sötpotatispommesen var jtätegoda, men ÅH! Om du någonsin är där igen, testa halloumi-friesen. Ett MÅSTE.

      Radera
  5. Heeej! Extremt länge sen jag kommenterade nu. Har äntligen läst ikapp allt jag missat! Efter nyår fick min syster en stroke så all form av fritid prioriterades bort. Hon mår bättre så nu är jag tillbaka i bloggläsandet. :)

    Jag älskar Pinchos! <3 Tycker det är så varm och mysig stämning. Gillar att man kan beställa in lite i taget under hela sittningen. Vad gäller miniplanksteken håller jag med, själva köttbiten är rätt tråkig. Jag önskar att jag kunde beställa typ bara duchessemos med bearnaisesås haha!

    Gillar videobloggarna du lagt upp förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uschdå, men Malin <3333 Vad fint att hon mår bra igen, och härligt att se dig här igen! Du har varit saknad!

      HAHA, det hade varit något. Mos och bea <3 Gudomligt. Och tack!

      Radera
  6. Har varit på Pinchos en gång när vi firade min 70-årsdag med sonens familj = även tonåriga barnbarn. Där fanns poängen, något för alla. Maten annars? Nej. Sällskapet: ja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som en bra upplevelse i sin helhet! Kan hålla med dig om maten där.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)