Lösenord

tisdag, februari 27, 2018

IKEA, norrskenspizza och bio

Så kom vi till berättelsen som lördagen, den härligt röda, lediga lördagen. Liksom förra helgen hade vi denna dag planerat roligheter, som i korta drag skulle bestå av: roadtrip till Linköping, IKEA, shopping, Pizza Hut och så avrunda med bio. Jag var toppenglad, och efter två outfitbyten kände jag mig nöjd! (Emil satte på sig tokstiliga kläder, så jag var tvungen att ändra om för att inte känna mig som en complete hobo).


En timmes bilresa flög förbi på härligt tomma vägar, lagom skinande sol, vackert snölandskap utanför fönstret, bra podcast och gosigt bilsällskap som höll handen på mitt lår hela bilresan.
Till slut var vi framme och första stoppet var: IKEA!


Där strosade vi runt, lämnade tillbaka fyra artiklar vi inte ville ha längre, och köpte på oss nödvändiga saker som försvunnit i flytten (osthyvel, vitlökspress, teburkar)... IKEA i Linköping är verkligen tusen gånger bättre än den i Stockholm - en kan faktiskt se möblerna pga inte kaosartat med folk. Gick smidigt, var roligt och vi fick precis det vi tänkte oss! Högsta betyg!

Sedan gick vi vidare in i gallerian för att shoppa kläder.


Min snygge bo var där, jag fotade honom lite hastigt medan han åkte upp i rulltrappan.


Vi tar det lite kort: Emil handlade två skjortor på Jack & Jones (hans favoritbutik) och jag hittade två tröjor på HM. Så fick Emil lite samlarkort och annat som han gillar att nörda sig med.

Därefter började vi bli rejält hungriga. Det vi längtat efter hela veckan; att besöka Pizza Hut.


Jag tog en fin bild på Emil, och han selfie:ade sig innan han även tog bilder på mig. Nedan ser ni en söt Emelie som ännu inte vet vad hon skall bestämma, och en (något poserad) bild när Emelie försöker bestämma sig.


Vad tittar jag på då, tror ni? Kanske denna kampanjbild av den pizza som de just nu lanserar. Norrskenspizza med renkorv, jordärtskocka, västerbottenost och tryffelolja.


"JO MEN DEN MÅSTE JAG JU TESTA" - sade jag inte, utan velade i typ 10 minuter innan jag vågade frångå min standardbeställning. Men när beställningen väl var gjord så kändes det som det självklara valet.


Fick dessutom exceptionell service när cheesy bites-degen visade sig vara slut: Vår servitör gick in och klippte till egna kanter, med hjälp av mozzarellasticks och en sax. Han varnade oss dock för att det kunde förekomma "viss smakskillnad", men vi tyckte den smakade lika superbt som vanligt!

Plus att norrskenspizzan var jättegod. Västerbottenosten utmärkte sig verkligen, och var riktigt mumsig!

Efter maten var vi lite matkomiga, men lyckades trots detta svira förbi IKEA en sista gång och hämta upp en stor och hög limegrön cypress inför hemresan. Snacka om att den var fin, förresten! Passar så fint in i vårt vardagsrum.

Väl hemma lastade vi av sakerna från IKEA, och nästan äckligt nöjda över hur bra dagen hade gått och allt vi köpt. Men vid 21:15 hade vi planer på bio, och tuffade iväg till biosalongen (som nu även byggt ut sig med nya restaurangen Pinchos - där skall vi dejta på torsdag!).


Vi såg tredje Maze Runner (eftersom de första filmerna är så bra), men den var verkligen ingenting att rekommendera. Kändes som alla filmer numera: bara fulltryckta med menlösa actionscener, explosioner och utan riktigt djup eller logiskt händelseförlopp.

Tur att vi hade det mysigt, i alla fall.

2 kommentarer :

 1. VI SKA FÅ PIZZA HUT TILL HALMSTAD!!!!!!!! ups, ursäkta för skrikiga bokstäver hehe. Men det ska bli spännande! Jag har inte testat det så många gånger pga har inte varit så glad i tjocka pizzabottnar men när man ser ostgrejerna runtom.. holymoly!

  SvaraRadera
  Svar
  1. VA?! NÄE?! Nu är det ju jag som är avis?!? Vill ha Pizza Hut till Nypan!!!

   Men woooow! Ser fram emot att se lite snaps när du testar det. Pizza Hut är syndigt gott. Brukade själv inte tycka det när jag var yngre (pga hatade pan pizza, typ, billys är det värsta jag vet), men just pizza hut har växt för mig och nu är det en helt annan grej!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)