Lösenord

tisdag, december 05, 2017

Smygtitt på vardagens ljusglimtar

Här tänkte jag ge er en liten smygtitt på ljusglimtar i min vardag på senaste tiden. Lite saker som hänt, saker jag haft för mig, och kanske framför allt - saker jag tillagat och åtnjutit!

Men på tal om smygtittar, så gick jag och Emil på smygpremiären av Solsidan förra veckan. Vi fick gratis dricka och popcorn och det tyckte jag var superbt!


Filmen var bra, men inte i närheten av samma nivå som serien. Var däremot lycka att få se Solsidan-gänget med nytt material, och framförallt - min lilla simpojke som jag känt i 5 år, som spelade Alex och Annas son!!! Kved av stolthet och lycka när jag såg honom på stora duken.

Annars så? Jo, när vi fick hjälp av Emils familj att tapetsera vardagsrummet så passade jag på att bjuda på middag. Långkokt kantarellgryta med fläskkarré och rotfrukter. (men där hälften av sällskapet inte gillade kantareller och fick pilla bort typ hälften, buhu. så fel det kan bli!).


Och Rolf fick sig en rematch och gjorde stora, fluffiga, LUFTBUBBLIGA vetefrallor.


En annan dag köpte jag och Emil högrev och gjorde lyxburgare, som vi åt med waffle fries, jägarbacon och halloumi.


Alltför många kvällar har slutat med glass (som det blir när en har hela frysen full).


Annars hade vi ett makalöst fint första adventsmys med risgrynsgröt, pepparkakor, digestivekex, julmust och glögg. OCH vi har börjat titta på Outlander och är helt fast!!!!!


Igår invigde jag dessutom en inflyttningspresent - en gigantisk crêpespanna. Jag lyckades inte få till knycket med en skrapa och göra dem sådär stora och fina som de ska vara, men jag lyckades däremot grädda ett par härligt tunna, frasiga crêpes i nästan-adekvat-storlek!


Som vi åt med diverse godsaker.


Älskar när en kan äta dessert till middag på ett omisstänkt sätt. Som detta. 


Idag! Idag ska jag upp till Stockholm för kurs och sedan ska jag och Emil nyttja det genom att ha en tidig dejt-night, äta på min indiska favoritrestaurang och bara vara kära. (Jag har en sådan kär-period just nu)...

9 kommentarer :

  1. Tänk att man kan ogilla kantareller...? Och tänk att jag blir lika förvånad varje gång någon ogillar något som jag tycker är gott. En av mina vänner ogillar melon och jag har nog fortfarande inte accepterat det fullt ut. Jag går typ omkring och tror att hon bara har råkat få en dålig melon en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fattar inte det heller. Eller folk som inte kan äta en hel burk Ben & Jerry's?! har absolut ingen förståelse.

      Radera
  2. Åh, jag hade också fått peta bort svampen hehe 🙈 Enda gången jag tycker om svamp är när jag äter pizza haha. Capricciosa for the win! Men i övrigt går svamp helt bort för mig. Era crêpes såg helt gudomliga ut dock! Förlåt för bristande kommenterande förresten, har varit i Vietnam de senaste två veckorna men nu är jag tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Fast kantareller är typ det godaste som finns i hela världen :O Jag har spenderat halva september med att äta rostad bröd med kantareller. Och jag skulle bli jätte ledsen om jag skulle koka en gryta och nån skulle börja peta bort saker från den.
    Men allt annat ( förutom de bortpetade kantareller ;-;) låter så otroligt mysigt. Vad härligt att du är så kär! :)
    //Urszula

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, låter såååå gott! Och nog blev jag lite sänkt, men samtidigt försökte jag att inte ta illa upp eftersom jag vet att de brukar gilla min matlagning. Mest var jag nog ledsen för att de inte kunde njuta av den :(((

      Radera
  4. gu vad kul med en crepespanna! gör du någon specifik smet när du gör crepes som skiljer sig från "vanliga" svennepannkakor? hört man ska ha mer ägg i? men kan va helt fel ute, hehe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen inte! Den är kanske lite mer mjöl i än andra, eftersom pannkakorna måste hålla ihop när de blir så stora? Men än har jag ju inte fått knyck på att hälla ut smeten i hela kanterna - det får bli ett framtidens projekt!

      Radera
    2. Hur länge låter du smeten vila innan du steker dem? Jag tror att det kan vara ett knep annars. Brukar låta min vanliga pannkakssmet vila minst en halvtimme innan jag använder den, pga blir definitivt mer lätt att använda/hälla ut i kanterna osv. Haha. Om en tänker på creperier så måste de ju ha sin smet ståendes rätt länge liksom....Nu blev jag sugen på pannkakor hehe.......

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)